La professora Begoña Giner, assessora de l’organisme que aprova les Normes Internacionals d’Informació Financera NIIF

La professora Begoña Giner.

La professora de Comptabilitat Begoña Giner, de la Facultat d’Economia, ha sigut triada membre del Consell Assessor de la Junta de Normes Internacionals de Comptabilitat (International Accounting Standards Board, IASB), l’organisme encarregat d’elaborar i emetre les Normes Internacionals d’Informació Financera (NIIF). Aquestes normes són les que han d’utilitzar les empreses europees que cotitzen en borsa per a l’elaboració dels seus comptes consolidats.

L’IASB funciona baix la supervisió de la Fundació IFRS (International Financial Reporting Standards), i en l’última renovació del Consell de la mateixa s’ha nomenat membre a la professora Begoña Giner Inchausti. El Consell actua com a òrgan consultiu formal de l’IASB i està integrat per una àmplia gamma de representants de grups d’usuaris, preparadors, analistes financers, acadèmics, auditors, reguladors, òrgans professionals de comptabilitat i grups d’inversors afectats i interessats per la tasca de l’IASB. Entre els aproximadament 50 membres del Consell Consultiu IFRS hi ha dos acadèmics.

Begoña Giner és presidenta de la European Accounting Association. A la seua experiència investigadora en temes relacionats amb comptabilitat internacional (participant en projectes europeus com HARMONIA i INTACCT) cal afegir la seua experiència en l’àmbit regulador com a membre de l’European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG), òrgan assessor de la Comissió Europea en matèria comptable.

L’IASB ha de consultar els seus principals projectes al consell del qual Giner ha sigut nomenada membre. Les reunions de l’IFRS Advisory Council són obertes al públic, d’aquesta manera el Consell ofereix un fòrum per a la participació d’organitzacions i particulars, amb interés en la informació financera internacional. D’aquesta forma, s’assessora a l’IASB sobre les prioritats del seu treball i se li informa sobre les implicacions que poden tindre les normes proposades.

Data d'actualització: 10 de de febrer de 2012 10:32.

Llista de notícies