La recerca, les noves tecnologies i el valor educatiu dels museus conformen l’oferta formativa del Patronat Martínez Guerricabeitia

Foto d'arxiu d'una jove, en un curs del Patronat Martínez Guerricabeitia.

La recerca en Història de l’Art, les noves tecnologies i el valor educatiu dels museus conformen l’oferta formativa del Patronat Martínez Guerricabitia per a 2014. Enguany, el Patronat ha apostat, especialment, per la recerca, amb un curs que impartirà Paula Barreiro López, de l’Institut d’Història - Centre de Ciències Humanes i Socials del CSIC. El període de matrícula començarà el pròxim 25 de novembre.

Des de gener fins a març, es realitzaran quatre cursos, de deu hores de duració, convalidables per un crèdit de lliure elecció per a l’alumnat de la Universitat de València.

La novetat d’aquest curs és precisament l’acció formativa que anirà a càrrec de l’experta del CSIC Paula Barreiro López. Sota el títol ‘Claus pràctiques per a la investigació en Història de l’Art’, Barreiro, autora d’un extens i profund estudi sobre art abstracte, aportarà noves eines a l’historiador per a dur a terme la seua carrera investigadora. Paula Barreiro, malgrat la seua joventut, compta amb una dilatada experiència en prestigioses entitats investigadores d’Espanya i Europa. El curs serà els dies 20, 27 i 28 de gener.
 
La resta de l’oferta formativa repeteix edició. Se centra, fonamentalment, en les noves tecnologies, essencials en el món de l’art, i el valor socioeducatiu que generen els museus. Així, dos dels cursos incideixen en els continguts digitals: ‘El patrimoni i la gestió cultural: noves professions per a les xarxes socials’ i ‘Les entrevistes a artistes i els recursos en línia per a la conservació del patrimoni’. 
 
El curs titulat ‘El patrimoni i la gestió cultural: noves professions per a les xarxes socials’ es realitzarà del 24 al 26 de febrer i serà impartit per Jorge Sebastián, director de la Fundació Mainel, i Chimo Soler Herreros, historiador i membre de la junta directiva de la Internet Society Spain (ISOC-es). 
 
D’altra banda, ‘Les entrevistes a artistes i els recursos en línia per a la conservació del patrimoni’, que es desenvoluparà del 3 al 5 de març, anirà a càrrec de Mayte Pastor Valls, tècnica de conservació i restauració d’art contemporani, i col·laboradora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVC+R). Pastor Valls també ha col·laborat amb SCRBM, la Diputació de Castelló i la Fundació Anzo, entre altres institucions.
 
Completa l’oferta el mòdul ‘Art i educació social: gir socioeducatiu en els museus i tallers didàctics’, que aborda el potencial dels centres culturals en el desenvolupament de les persones. Serà impartit per l’educadora social Elizabet Catalá, del 10 al 12 de març. Catalá és màster PNL, postgrau en Mediació Socioeducativa i ha desenvolupat els darrers tallers per al Patronat Martínez Guerricabeitia.
 
On i com matricular-s’hi 
La matrícula es realitza a través de la pàgina web del Patronat Martínez Guerricabeitia (www.uv.es/pmg/cursos). Tots els cursos, excepte ‘Art i educació social: gir socioeducatiu en els museus i tallers didàctics’, que es cursarà a l’Aula Seminari del Centre Cultural La Nau (carrer Universitat, 2), s’impartiran a l’aula de formació de l’edifici de la Fundació General de la Universitat de València (carrer Amadeu de Savoia, 4-1a planta), situat al Campus de Blasco Ibáñez.
 
Més informació
 

Data d'actualització: 8 de de gener de 2014 10:00.

Llista de notícies