El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, inaugura el nou edifici del Campus Universitari d’Ontinyent

El rector, durant la inuguració del nou edifici a Ontinyent.

Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, i Jorge Rodríguez, l’alcalde i president de la Fundació Campus Ontinyent, han inaugurat aquest dilluns el nou edifici del Campus Universitari de la ciutat. L’edifici està al costat de l’antic col·legi Lluís Vives i suposa la vocació de continuïtat de la presència de la institució universitària a Ontinyent.

Durant la seua intervenció, el rector Esteban Morcillo ha destacat el compromís de la Universitat de València amb Ontinyent. “Aquesta nova construcció suposa una millora de la qualitat de les instal·lacions, ara més modernes i d’avantguarda, per a continuar oferint una formació de qualitat”, ha dit. I ha subratllat que la importància de treballar conjuntament universitat i societat, en el cas d’Ontinyent el propi Ajuntament i la Caixa d’Estalvis així com les organitzacions sindicals i patronals, “és el que fa possible que es puguen portar avant tants projectes diferents com els quals s’estan duent a terme”.
 
L’edifici incorpora 3.707 metres quadrats de construcció a les instal·lacions que configuren el Campus d'Ontinyent de la Universitat de València. En les noves instal·lacions s’incorporen dinou aules, sis de les quals són laboratoris específics en les àrees de les ciències, la música i l'expressió corporal, la plàstica i les aules informàtiques.
 
El recinte acollirà els estudiants de les tres carreres que actualment s'imparteixen (Magisteri, ADE i Ciències de l’Esport i l’Activitat Física), i els alumnes d’Unisocietat. Així, es xifra al voltant de 1.000 els estudiants que faran utilitzaran diàriament les instal·lacions.
 
La construcció s’ha realitzat a partir de la vocació de continuïtat de la presència en la ciutat i la combinació del passat i futur en un complex que arreplega la tradició històrica amb l'edifici de l'antiga escola rehabilitada i un edifici modern i funcional. Les obres s'han realitzat seguint els criteris de fàcil manteniment, sota cost d’ús, flexibilitat i adaptabilitat a modificacions, accessibilitat i eficiència energètica amb qualificació, i amb la incorporació de les principals tecnologies docents.
 
El nou edifici s’ha distribuït de manera que la planta baixa acollirà les aules d’informàtica, d’expressió plàstica i visual, i d’expressió corporal i música. A la primera planta, a més de quatre aules, hi ha un laboratori de ciències experimentals d’educació infantil. El nou edifici també compta amb una aula de Fisiologia i Anatomia per als estudiants de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. L'ajuntament ha condicionat l'espai adjunt com a zona d'estacionament, amb més de 200 places. Amb tota l'activitat docent unificada en el nou aulari, l'edifici conegut com Lluís Vives albergarà les sales de professors i les oficines administratives i de gestió del campus.
 
La presència de la Universitat de València a Ontinyent no es limita només a la funció docent, ja que desenvolupa una intensa activitat de caràcter social i cultural així com de transferència de coneixement als teixits productius. El programa Unisocietat, que ofereix itineraris formatius a les persones de més de trenta anys que no tenen formació universitària, és un exemple de la funció social de la Universitat de València, així com la Universitat d'Hivern forma part de la dimensió cultural a la qual s'afigen exposicions i concerts al llarg del curs acadèmic.
 
La transferència de coneixement als teixits productius més recentment s'ha materialitzat en l'estudi sobre la situació industrial de les comarques d'interior, en l'estudi per a proposar estratègies de viabilitat de les petites empreses tèxtils d’Ontinyent i la pròxima creació de la Càtedra d’Innovació i Internacionalització conjunta Universitat de València/Universitat d'Alacant amb el suport de l’Ajuntament d'Ontinyent i la Caixa Ontinyent, així com en un pròxim màster centrat en el sector vitivinícola.
 

Data d'actualització: 30 de de març de 2015 14:30.

Llista de notícies