La Universitat acull l'escola d'estiu sobre innovació en canvi climàtic més gran d'Europa

Participants

La Universitat de València acull durant dues setmanes, del 16 al 30 de juliol, l'alumnat de The Journey Summer School de Climate-KIC, la major escola d'estiu d'Europa especialitzada en innovació contra el canvi climàtic. Més de 200 alumnes i joves professionals de tot el món es reuneixen en huit itineraris per a desenvolupar habilitats que aporten solucions al canvi climàtic. L’estudiantat recorrerà diferents ciutats europees durant el seu procés de formació.

Llançat per Climate-KIC, ‘The Journey’ és l'escola d'estiu d'innovació i emprenedoria més gran d'Europa centrada en canvi climàtic. Durant els mesos de juliol i agost, més de 220 estudiants i joves professionals de tot el món es reuneixen en huit itineraris que recorreran diferents ciutats europees, per a idear i desenvolupar les habilitats necessàries i ser capaces d'oferir solucions empresarials innovadores i sostenibles a un dels desafiaments més importants del món: el canvi climàtic.

Una d'aquestes escoles tindrà lloc a Lisboa, València i Breslavia (Polònia). Durant 5 setmanes, 40 estudiants i joves professionals procedents de 19 nacionalitats participaran en aquest programa d'educació interdisciplinària focalitzat en els reptes econòmics, ambientals i socials relacionats amb l'escalfament global.

Després del seu pas per Portugal, on els alumnes han passat les dues primeres setmanes en la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat NOVA de Lisboa, els alumnes han arribat a València on la Universitat de València els acull durant dues setmanes en les quals té programades diferents sessions multidisciplinàries sobre finances, models de negoci, comunicació i màrqueting relacionats amb les oportunitats de negoci en matèria de canvi climàtic que els permeta adquirir els coneixements necessaris per a endinsar-se en el món laboral i empresarial. Per a açò, les persones participants treballen en equips que simulen el món professional.

A més, els estudiants estan rebent formació sobre canvi climàtic i es reuniran amb diferents empreses privades líders en el món i altres start-ups d'èxit per a conéixer les oportunitats de negoci derivades dels reptes del canvi climàtic.

Després de l'estada a València el programa finalitzarà amb una setmana en Breslavia, on coincidiran amb un altre grup d'estudiants que el seu recorregut també acaba en la mateixa ciutat.

El programa culmina amb una competició on l’estudiantat presentarà les idees que ha anat desenvolupant al llarg del curs per a donar solució als problemes relacionats amb el clima en el món real. Sobre la base de la seua pròpia creativitat i coneixement sobre el canvi climàtic, l'alumnat ha de presentar un pla de negoci detallat davant un panell de jutges compost pels venture capitals, emprenedors, start-ups i científics.

Startup evening: learning from failure
Durant aquesta edició, les persones participants en ‘The Journey’ que estan a València tenen l'oportunitat d'assistir a la jornada ‘Startup evening: learning from failure’ que seguirà el format de les’Fuck Up Nights’ on emprenedors d’startups relacionades amb el sector compartiran amb l'audiència els fracassos als quals s'han hagut d'enfrontar amb l'objectiu que servisquen d'aprenentatge per a tercers.

Aquesta vetlada comptarà amb la participació de Jackie Hernández, vicepresidenta d'operacions i clients de Plug&Play Tech Center, la major acceleradora d’startups del món situada en Silicon Valley, qui aportarà la seua visió sobre el fracàs com una part inseparable de l'èxit.

Aquest esdeveniment, a més de servir d'inspiració i aprenentatge per a l'alumnat europeu que assistisca a la Summer School, serà també un espai diferent de networking per als assistents de diversos sectors en l'àmbit del canvi climàtic, emprenedors, professionals, startups i membres del món acadèmic i de l'ensenyament.

The Journey Summer School
Aquest programa de formació estival està destinat a alumnat de màster i joves professionals. Les persones participants poden triar un recorregut de 3 o 5 setmanes, en el qual viatgen a 2 o 3 ciutats respectivament, amb la participació de tretze ciutats d'Europa.
 

Data d'actualització: 20 de de juliol de 2017 11:39.

Llista de notícies