La Universitat acull el programa ‘Campus Inclusiu-Campus sense Límits 2013’, una aposta per la integració de l'estudiantat amb diversitat funcional

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha inaugurat aquest dimarts el programa “Campus Inclusiu-Campus sense límits 2013”, en el qual participen deu joves amb diversitat funcional que podran conèixer la vida universitària a través de tallers, taules redones i conferències. Durant la seua intervenció, el rector ha recordat als assistents que la Universitat de València és capdavantera en la integració dels seus estudiants i ha afirmat que “açò és així perquè hi ha persones compromeses. Són les persones les que construeixen la universitat”.

En aquest sentit, Esteban Morcillo ha reiterat als participants en el Campus Inclusiu-Campus sense límits que “l'educació és el projecte social més rellevant. Si una societat perd la batalla de l'educació no tindrà cap futur. Tot el nivell de coneixement que aneu adquirint us convertirà en ciutadans i ciutadanes més útils per a la societat. Esforceu-vos per aconseguir les vostres metes. I penseu sempre que no esteu a soles en aquest camí”.

El rector ha estat acompanyat per la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana; el secretari general de CERMI CV i president d'ONCE CV, Enrique Llin; el sotsdirector de Programes Institucionals de la Fundació REPSOL, William Gartland; i la comissionada per a Universitat, Joventut i Planes Especials de la Fundació ONCE, Isabel María Martínez. Tots ells han animat als participants en aquesta iniciativa perquè continuen acançant amb la seua formació i han lloat l'important paper de la Universitat de València en la integració dels seus estudiants.

 “Campus Inclusiu-Campus sense límits 2013” està organitzat per la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD) de la Fundació General de la Universitat de València a través del Vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i Professorat.

L'organització d'aquest Campus, gratuït per als estudiants seleccionats, és possible gràcies al conveni entre el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, la Fundació Universidad.es, la Fundació ONZE i la Fundació REPSOL.

Han assistit a l’acte per part de la Universitat de València la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre; el delegat del rector per a Ciències de la Salut i director de la Fundació Lluís Alcanyís, José Manuel Almerich; el director gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora de la UPD, Celeste Asensi; i el director de l’Escola Superior Tècnica d’Enginyeria (ETSE), Vicente Cerverón; així com responsables del Servei d’Educació Física i Esports i del Servei de Biblioteques i Documentació, professorat, estudiantat i antics alumnes.

A més, la sala ha comptat amb la presència de la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de València, Ana Albert, així com de representants del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports – Fundación Universidad.es, de les fundacions ONCE, Repsol i CEDAT de la Universitat Politècnica de València, i d’associacions i agents socials en representació de les persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana.

Afavorir la igualtat d'oportunitats
La UPD és un servei de la Fundació General de la Universitat de València constituït per un equip multidisciplinari l'activitat del qual consisteix a proporcionar atenció, assessorament i recolze en matèria de discapacitat a tota la comunitat universitària. La seua missió principal és afavorir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones que integren la Universitat a través d'una sèrie d'actuacions arreplegades en programes d'assessorament psicoeducativo; equiparació d'oportunitats; sensibilització, formació i voluntariat; accessibilitat universal i atenció al professorat.

 

Data d'actualització: 4 de de setembre de 2013 07:38.

Llista de notícies