La Universitat aprova una oferta de 410 títols de postgrau per al curs 2015-2016

Estudiants, en una imatge d'arxiu.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts una oferta de 410 títols de postgrau per al curs 2015-2016. D’aquests, 131 són títols que s’ofereixen per primera vegada, i la resta es vénen cursant en més edicions. El curs 2014-2015, 8.792 estudiants han cursat alguns del títols de postgrau de la Universitat de València.

La vicerectora de Postgrau, Rosa Marín, ha explicat que l’oferta per al curs proper experimenta un increment, ja que l’any anterior es van traure a preinscripció 382 títols, encara que finalment es varen suspendre 114, majoritàriament per manca de matrícula suficient.
 
Ara s’oferiran 410 títols, que corresponen a 160 màsters, 173 diplomes i 77 certificats. D’aquesta xifra total, un 36% seran presencials; un 30%, a distància; un 23%, on-line; i un 11%, semi-presencials.
 
En el torn d’intervencions, la majoria dels degans ha expressat el seu suport a l’oferta, i ha afegit la necessitat d’impulsar una reflexió per a racionalitzar l’oferta, i garantir així la qualitat de tots els títols.
 
D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat una bateria d’iniciatives presentades per la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre, sobre plantilla del PDI. En aquest àmbit ha eixit endavant la convocatòria de concursos per a places de catedràtics, professors titulars i professors contractats, tot dins del marge que permet la vigent limitació de reposició de places. Hui s’han aprovat els perfils i els tribunals que hauran de resoldre aquests concursos.
 
El Consell de Govern ha aprovat també els preus del col·legi major Rector Peset per al curs 2015/2016. Les tarifes es mantindran, amb caràcter general, però s’ha incrementat fins al 10% (es trobava en el 5%) la rebaixa de la qual es beneficien els estudiants matriculats en la Universitat de València. El vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, ha explicat que el curs actual l’ocupació ha fregat el 100%, tant en les places reservades a l’estudiantat com al professorat. 
 
En representació dels estudiants, Francesc Gadea ha reclamat un major esforç per part de la Universitat per a reduir les tarifes. Per la seua banda, el delegat del Rector per als Estudiants, Daniel González Serisola, ha recordat l’augment de la partida destinada a beques d’allotjament al col·legi.
 
Condol institucional
 
En el seu informe, el rector ha expressat el condol institucional per la mort recent del professor jubilat del Departament de Metafísica i Teoria del Coneixement Antonio Arrufat Mateu.
 

Data d'actualització: 26 de de maig de 2015 14:47.

Llista de notícies