La Universitat reclama la paralització del PGOU de València per tal de protegir l’Horta

Imatge de l'Horta de València.

La Universitat de València reclama la paralització del PGOU de la ciutat de València per tal d’assegurar “una major consideració dels valors de l’Horta”. Així ho ha aprovat aquest dimarts el Consell de Govern de la institució. La Universitat s’ha oferit a realitzar una “anàlisi rigorosa” de la situació actual de l’Horta, “contemplant la diversitat, heterogeneïtat i integritat” d’aquest espai.

El Consell de Govern ha aprovat un document sobre l’Horta elaborat per una comissió institucional integrada pel vicerector de Participació i Projecció Territorial, el delegat del rector per a la Comunicació i els degans de Ciències Socials i de Geografia i Història.
 
El text conclou: “Primer, la sol∙licitud formal a l’Ajuntament de València de la paralització del PGOU, per tal d’afavorir una major participació efectiva de les entitats i organitzacions de la societat civil valenciana, i per assegurar una major consideració dels valors de l’Horta i la protecció d’aquest espai singular. Segon, la Universitat de València s’ofereix a realitzar una anàlisi rigorosa de la situació actual de l’Horta, tenint en compte els seus antecedents i perspectives de futur, contemplant la diversitat, heterogeneïtat i integritat d’aquest espai. La pluralitat de disciplines científiques que ens caracteritza ens permet dur a terme aquesta anàlisi necessària per a un adequat replantejament del PGOU”.
 
El document es pot consultar clicant ací.
 
Oferta de places
Les cinquanta places de Ciències Gastronòmiques són l’única novetat de l’oferta, de primer curs, que la Universitat de València ha aprovat per a 2015/2016. Així s’ha acordat en Consell de Govern. La resta de titulacions no presenta canvis, i així l’oferta total per al proper curs se situa en 8.570
 
L’oferta de places ha estat presentada per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez. A més, en els centres adscrits a la Universitat s’oferiran altres 645 places.
 
La de la Universitat de València serà la primera oferta pública de Ciències Gastronòmiques amb el rang de Grau universitari. La institució disposa de professorat i d’instal·lacions per a impartir una gran part de la càrrega docent, però ha de comptar amb la col·laboració d’agents externs per a completar la docència i garantir la realització de pràctiques en espais adients, com ara cuines amb la millor tecnologia.
 
En un altre punt, el Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de les eleccions d’estudiants al Claustre, que se celebraran el dia 19 de novembre de 2015. També s’ha aprovat el calendari acadèmic, molt semblant al del curs actual. El curs 2015/2016 arrancarà el 14 de setembre de 2015.
 

Data d'actualització: 3 de de març de 2015 15:00.

Llista de notícies