La Universitat de València aprova una oferta pública de 19 places de Personal d’Administració i Serveis

Imatge de l'edifici de Rectorat.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts una oferta pública d’ocupació de 19 places de Personal d’Administració i Serveis (PAS) per a l’any 2015. També s’ha aprovat una promoció interna per a altres 19 places. Durant la sessió, el rector, Esteban Morcillo, ha anunciat canvis en el Consell de Direcció de la Universitat.

En aplicació de la taxa de reposició del 50% establida pel Govern per al proper any, la Universitat traurà a concurs-oposició lliure 19 places, sobre tot de l’Escala Tècnica Bàsica d’Investigació (10) i de l’Escala Tècnica de Gestió Universitària (5). També eixiran dues convocatòries de l’Escala Tècnica Superior d’Investigació i altres dues de l’Escala Tècnica Superior d’Informació (una de perfil màrqueting i l’altra de periodista). Finalment, hi ha haurà una plaça de l’Escala Tècnica Mitjana d’Enginyeria.
 
Durant els anys 2012 i 2013 no s’han realitzat Ofertes Públiques de Col·locació en la Universitat, ni s’han cobert les places que es quedaven vacants en la plantilla de personal d’administració i serveis. L’any 2014 només va convocar-se una plaça. Ara, la Llei 36/2014 (Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2015) estableix fins a un màxim del 50 per cent de la taxa de reposició d’efectius per al personal d’administració i serveis de les universitats, previsió també continguda en la llei de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2015.
 
Reglament ‘0,7 Una Nau de Solidaritat’
 
El Consell de Govern ha aprovat també el reglament de funcionament intern de la Comissió 0,7 Una Nau de Solidaritat, que ha estat presentat pel vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palau.
 
La Universitat de València destina, des d’inicis dels anys noranta, el 0´7% del seu pressupost a activitats de cooperació al desenvolupament. Aquesta iniciativa emana dels propis Estatuts de la institució, on s’afirma que la Universitat està “sensibilitzada amb la idea d’aconseguir una societat mundial més justa i igualitària”, i ha de contribuir “al desenvolupament intel·lectual i material dels pobles, del progrés del coneixement, de la pau, de la igualtat entre les dones i els homes i de la defensa ecològica del medi ambient”.
 
L’any 1995 la Junta de Govern de la Universitat de València va crear el programa ‘0,7 Una Nau de Solidaritat’, mitjançant el qual es va decidir destinar el 0,7% del pressupost a iniciatives de cooperació al desenvolupament. Posteriorment, la Universitat de València es va adherir, el 31 d’octubre de 2006, al Codi de Conducta de les universitats en matèria de cooperació al desenvolupament.
 
La Comissió 0´7 ‘Una Nau de Solidaritat’ és l’òrgan de consulta, coordinació, proposta i assessorament de la Universitat de València en matèria de cooperació al desenvolupament i la solidaritat.
 
D’acord amb el reglament aprovat, correspon a la Comissió 0,7 proposar les línies generals d´actuació en matèria de cooperació al desenvolupament mitjançant un pla d´actuació i fer el seguiment del desenvolupament dels diversos programes de solidaritat. Com també acordar la liquidació i la distribució pressupostària dels exercicis, així com proposar els criteris i les prioritats territorials i sectorials per a les convocatòries en matèria de cooperació al desenvolupament.
 
Canvis Consell de Direcció
 
El rector, Esteban Morcillo, ha anunciat durant la sessió els canvis que realitzarà en el Consell de Direcció amb data 30 de novembre. D’una banda, ha anunciat la substitució de Rosa Marín per Rafael Crespo al capdavant del Vicerectorat de Postgrau. El rector ha agraït el treball realitzat per Rosa Marín al llarg dels darrers cinc anys i mig. També altres membres de Consell de Govern han expressat la seua satisfacció per la tasca efectuada en Postgrau. Rosa Marín ha agraït el suport dels degans i deganes i dels directors/es de màsters, així com la confiança del rector en tots aquests anys, i l’ajut de les persones del seu equip.
 
Rafael Crespo ha estat degà de la Facultat de Matemàtiques fins a les darreres eleccions en el seu centre.
 
Així mateix, el rector ha acceptat la renúncia de la vicerectora de Sostenibilitat i Planificació, Clara Martínez. El motiu, segons ha explicat el rector, és la pèrdua de contingut del vicerectorat per la finalització del campus d’excel·lència internacional VLC-Campus, que serà avaluat en les properes setmanes, i que coordinava la Universitat de València. També el rector i altres membres del Consell de Govern han fet constar en acta l’agraïment per la tasca desenvolupada per Clara Martínez en els darrers anys.
 
Carrera professional
 
En nom del Personal d’Administració i Serveis (PAS), Pedro Cabrera ha llegit un manifest on s’expressa la decepció perquè finalment la Generalitat no ha autoritzat la implantació de la carrera professional en les universitats, quan sí ho ha fet entre el personal que té adscrit directament. El comunicat es pot consultar clicant ací.
 
El rector ha expressat el seu acord amb l’esperit d’aquesta reivindicació, i s’ha compromès a continuar reclamant a la Generalitat l’acceptació de la carrera professional per al PAS universitari.
 
Condol institucional
 
En el seu informe, el rector ha expressat el consol institucional per la mort recent del jurista Luis Díez Picazo, doctor ‘honoris causa’ de la Universitat de València des de l’any 2001.
 

Data d'actualització: 24 de de novembre de 2015 12:54.

Llista de notícies