La Universitat de València i la Mesa d’Entitats de Solidaritat celebren les XXI Jornades de Debat sobre immigració

Cartell de les jornades.

El Patronat Sud-Nord - Càtedra UNESCO de la Universitat de València i la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants organitzen la XXI edició de les jornades de debat ‘Immigració, Diversitat i Democràcia’, que se celebren els dies 6 i 7 de maig al Saló de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, a les 19 hores.

L’acte inaugural anirà a càrrec del president executiu del Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, José Miguel Soriano, a qui li seguirà la primera de les ponències, titulada ‘Violacions de drets humans a la frontera sud’. Hi intervindran Javier Baeza, rector de la Parròquia de San Carlos Borromeo, i Helena Maleno, periodista i presidenta de Ca-minando Fronteras. Presentarà la taula Xavi Torregrosa, de la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants de València.
 
La segona jornada, dijous 7 de maig, Ferran Montesa, director general de l’edició espanyola de ‘Le Monde Diplomatique’, impartirà la conferència ‘Integracions i fractures: no tots els immigrants són lliures i iguals’, que serà presentada i moderada per Victoria Porras, de la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants de València.
 
L’acte de cloenda, finalment, estarà presidit per Txema Toribio, membre també d’aquesta organització.
 
Les XXI Jornades de Debat Universitat-Mesa d’Entitats tenen lloc en un context complex i de màxima actualitat, quan milers de persones immigrants han perdut la vida davant la costa de Lampedusa, víctimes de les màfies que trafiquen a la Mediterrània.
 
És per això que aquest és un moment en què “les entitats humanitàries treballen i enfronten nous reptes”, assenyalen des de l’organització. Per aquest motiu, tant el Patronat com la Mesa d’Entitats conviden la població “a visualitzar part de la realitat que envolta la immigració, a reflexionar i al posicionament actiu”.
 
L’encontre, que ve realitzant-se des de fa més de 20 anys ininterrompudament, ha estat organitzat per la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants de València, el Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València i la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, amb la col·laboració del Col·legi Major Rector Peset.
 

Data d'actualització: 5 de de maig de 2015 08:44.

Llista de notícies