La Universitat de València, segona d'Europa en recepció d’estudiants erasmus

Estudiants erasmus.

La Universitat de València és la segona universitat europea amb major nombre d'estudiants erasmus rebuts, segons l’informe publicat aquest divendres per la Comissió Europea. Les dades reflecteixen que Espanya segueix sent en el curs 2012-2013 el país amb més participació d’estudiants Erasmus, tant d’entrada com d’eixida.

Més de 1.700 estudiants europeus van realitzar els seus estudis en la Universitat dins del programa Erasmus en l’esmentat curs. Alemanya, Itàlia, França i Regne Unit són, per aquest ordre, les nacionalitats amb major nombre d'estudiants entrants.

Per la seua banda, la Universitat ocupa el cinquè lloc en l’enviament d’estudiants en el programa Erasmus. Les destinacions més sol·licitades pels estudiants de la Universitat de València són, per aquest ordre, Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia. Més de 1.500 estudiants han realitzat estades d’estudis o de formació pràctiques en una destinació europea.

La Universitat de València ja va rebre el passat mes de gener el reconeixement honorífic a la Institució Erasmus 2013 atorgat per l’Organisme Autònom Programes Educatius Europeus (OAPEE), responsable de gestionar el programa Erasmus a Espanya. 

En 1987 va nàixer el programa ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) per a fomentar l'intercanvi d'estudiants en les universitats europees. La Universitat de València ha participat des d'aqueix any en el programa i ha aconseguit que més de 40.000 estudiants–incloent estudiants entrants i sortints- hagen participat en aquest programa.

Amb l’aprovació del programa Erasmus+ per part de la Unió Europea, que començarà a aplicar-se en el curs 2014-2015, la Universitat de València va a seguir reforçant la participació dels estudiants en el programa Erasmus. Per a açò, seguirà recolzant als seus estudiants amb un sistema propi de beques i reforçarà la participació de la institució en altres modalitats d’intercanvi del programa, com les mobilitats de pràctiques per a estudiants o les mobilitats Erasmus de personal.

 
 

Data d'actualització: 11 de de juliol de 2014 12:51.

Llista de notícies