Logo de la Universitat de València Logo Càtedra en Economia Col·laborativa i Transformació Digital UV Logo del portal

Disponible el vídeo del debat "L’impacte de la intel·ligència artificial en el món del treball"

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 29 de novembre de 2023
 

Disponible el vídeo i les conclusions de l'esdeveniment "L’impacte de la intel·ligència artificial en el món del treball" de la Càtedra de Economia Col·laborativa i Transformació Digital

Posem a la vostra disposició el vídeo del debat L’impacte de la intel·ligència artificial en el món del treball, que es troba allotjat al canal de Youtube del Centre Cultural La Nau.

Aquest debat tingué lloc el 13 de novembre de 2023  i comptà amb la participació de Manuel G. Bedia, comissionat per a la Nova Economia de la Llengua. Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital; Gabriel Lopez Serrano, Government Affairs Director Microsoft y Adrián Todolí Signes, professor titular de Dret del Treball a la Universitat de València i autor del llibre Algoritmos productivos y extractivos. El debat estigué moderat per la periodista Estefanía Pastor León, redactora en cap de Valencia Plaza.

Recentment, tant l'OCDE com l'FMI han emés informes que preveuen que la intel·ligència artificial (IA) tindrà un impacte significatiu en l'ocupació, amb una estimació del 25% de les professions desapareixent. A curt termini, es preveu una gran reducció de l'ocupació, especialment en les ocupacions de qualificació mitjana, com supervisores o quadres intermedis, segons l'OIT. Un aspecte rellevant és el paper creixent de la IA en la presa de decisions laborals, ja que els algorismes actualment seleccionen candidats, organitzen horaris i controlen el rendiment. Aquest canvi planteja reptes importants en termes de discriminació algorítmica i prevenció de riscos laborals per a la societat i el món del treball.

Aquesta activitat fou organitzada per l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València.

 

Imatges: