CREARI Grup de recerca en pedagogies culturals es dedica a estudiar les sinergies culturals i les accions educatives, tot incorporant els avanços de les tecnologies digitals i la cultura visual. Ens interessa analitzar i millorar les condicions dels diferents públics tant en les manifestacions artístiques com en la resta de realitats patrimonials. Estem involucrats en l'educació en arts tant als àmbits de l'educació formal com de l'educació no formal, amb una especial atenció cap als museus i els entorns patrimonials. Considerem primordial involucrar-nos en els assumptes de la formació d'educadors i educadores, tot atenent als nous entorns digitals, prioritzant els criteris de cooperació i donant cabuda als nous models educatius. Incorporem al grup membres de diferents procedències, considerant que la interdisciplinarietat és un aspecte fonamental de la nostra idea de recerca. Ens hem especialitzat en formació del professorat de tots els nivells educatius, afavorint la integració del col·lectiu docent com un element cultural de primera entitat. El nostre grup està integrat per una sèrie de persones vinculades a institucions educatives i de recerca, gent interessada en l'impuls, el desenvolupament i la innovació de projectes educatius a l'entorn dels museus, de les arts visuals, la música i la cultura contemporània. Volem generar projectes internacionals i especialment de cooperació, tant a l'àmbit llatinoamericà com en l'espai europeu.
- Crear línies de recerca relacionades amb projectes educatius i artístics, incorporant nous referents d'àmbit nacional i internacional.
- Impulsar la formació continuada dels integrants de les institucions educatives participants.
- Impulsar publicacions i altres formes de difusió que siguen un reflex de l'activitat del grup.
- Promoure projectes innovadors relacionats amb l'educació artística i les pedagogies culturals.
- Generar espais de comunicació entre els actants de l'art contemporani.
- Nous plantejaments en educació digital i ús de xarxes socials per una educació sostenible
Les humanitats digitals i l'educació amb formats digitals ens ajuden a millorar nombrosos aspectes que poden canviar gràcies a les tecnologies digitals.
- Cultura Visual i educació artística
Desenvolupament de la cultura visual i l'educació artística en l'àmbit de públic tant infantil com d'adults, fomentant la relació amb altres camps d'estudi.
- Art, cultura visual, educació en sensibilitat i estètiques creatives
Generar activitat teòrica i experiències des de l'art i la cultura visual.
- Creativitat, educació i psicologia
Formar educadors i educardores i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre creativitat, psicologia, pràctiques educatives i formació del professorat.
- Arqueologia, didàctica de les ciències socials, educació, museus i formació del professorat
Formació en didàctica de les ciències socials per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a educadors en museus i patrimonis i altres àmbits no formals. Formar educadors i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre arqueologia, antropologia, educació i cinema.
- Art, creativitat, educació i entorns digitals
Aplicacions educatives, creatives i artístiques en entorns de distint tipus, incloent entorns digitals i ús de les TIC.
- Art i formació del professorat en arts
Formació en arts per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a personal educador en museus i patrimonis i altres àmbits no formals.
Col·laboradors/es
- María José Gómez Aguilella - Universitat de València
Equip de treball
-
Inmaculada Guerrero Rivas - Institut Superior d'Ensenyances Artístiques Comunitat Valenciana.
-
Alejandro Macharowski - Escuela Superior de Arte y Tecnología (València).
-
Marc Ribera Giner - Museo del Azulejo Manolo Safont (Onda).
-
Rafael Sumozas García Pardo - Universidad de Castilla-La Mancha.
Campus de Tarongers
Av. dels Tarongers, 4
46021 València (València)