Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Nou web de la Càtedra Jean Monnet SIEGE per a la promoció de la cohesió social i territorial de la UE

  • 28 d’abril de 2022
Nou web de la Càtedra Jean Monnet

La Unitat Web i Màrqueting de la Universitat de València ha publicat recentment un nou web per a la difusió de les activitats de la Càtedra Jean Monnet 'Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial'.

La difusió és just un dels objectius de la Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (SIEGE), amb la intenció de donar a conéixer la importància de determinades activitats econòmiques qualificades per la seua rellevància per a satisfer necessitats públiques, així com per la seua repercussió en la cohesió social i territorial de la Unió Europea i dels seus ciutadans.

En aquest sentit, la Càtedra Jean Monnet té com a propòsits ensenyar, investigar, crear xarxes, publicar, crear i organitzar activitats de difusió, a més de donar a conéixer els drets polítics de la ciutadania europea i la forma del seu exercici. Així, el nou portal té una estructura web a través de la qual es despleguen continguts com jornades, conferències, seminaris, convocatòries de premis, accions formatives, publicacions i projectes d'investigació, entre d'altres. 

Les activitats de la càtedra, finançada pel programa Erasmus+ de la Unió Europea en la seua convocatòria 2021, no només estan dirigides a un públic universitari, sinó que l'objectiu és l'espectre més ampli possible de col·lectius professionals i socials, i d'ahí la importància d'un portal web propi.

Aquest nou web, d'altra banda, pretén contribuir a reduir la distància entre els ciutadans, al voltant dels quals la Unió Europea orbita, i les institucions amb capacitat de decidir, per tal de fer front a la percepció del dèficit de legitimitat democràtica que des dels seus orígens s'ha atribuït a aquesta organització supranacional a causa de l'evolució de la Unió Europea i el seu progressiu increment de competències a mesura que els estats han anat cedint-li sobirania.

Es pot dir que la Càtedra Jean Monnet SIEGE i el propi web formen part dels mecanismes de democràcia participativa amb la intenció de complementar les limitacions en la legitimitat que mostren els mecanismes de la democràcia representativa al Parlament europeu.