UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Marca't un ojbectiu amb les persones refugiades

  • 30 de novembre de 2020
Image de la noticia

Acnur   

El Comitè espanyol d'ACNUR-CV i ONUBIB, en el context del projecte de l'Observatori del Refugi-UV, tenim previst el pròxim 3 de desembre, la realització d'una jornada en l'UJI: "MARCA'T UN OBJECTIU AMB LES PERSONES REFUGIADES".


L'objectiu és donar a conèixer els programes, projectes i activitats que des de la Universitat de València (UV) i la Universitat Jaume I (UJI) s'estan duent a terme per a difondre i promocionar els Objectius de Desenvolupament Sostenible en tota la comunitat universitària, fent-los seus com un dels eixos centrals d'intervenció.


L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) té encomanada la labor de proporcionar protecció internacional a la població refugiada, així com buscar solucions permanents en la problemàtica de les persones refugiades. De la mateixa manera, també atorga protecció i assistència a altres grups de persones com són, entre altres, els/les desplaçats/des interns/nes i els/les apàtrides.


En l'Agenda 2030 es planteja clarament, entre altres coses, que facilitarem la migració i la mobilitat ordenades, segures, regulars i responsables de les persones, fins i tot mitjançant l'aplicació de polítiques migratòries planificades i molt eficientment gestionades. ONUBIB, és la Biblioteca dipositària de les Nacions Unides en la Universitat de València, té com a missió la difusió de tots els seus fons bibliogràfics en qualsevol suport i presentació (llibres, revistes, documents, etc.) del Sistema de Nacions Unides.


ONUBIB, en l'actualitat, col·labora en diversos projectes per a ajudar a la difusió i implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i forma part de la comissió "ODS: Jo sí! "de la Universitat de València i també de la Comissió del Servei de Biblioteques i Documentació (SBD) de la UV.


Les universitats poden ajudar la societat a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprofitant el seu potencial de formació per a capacitar a les persones que han d'implementar aquests Objectius; proporcionant als estudiants i al personal de la universitat els coneixements, habilitats i actituds necessaris per a abordar els complexos desafiaments del desenvolupament sostenible, articulats per l'Agenda 2030, a través de qualsevol àrea del coneixement o trajectòria vital.
La integració dels ODS en la comunitat universitària és una oportunitat per a plantejar com millorar els processos interns i externs en matèria de respecte per les persones i el planeta.


En aquesta jornada, coneixerem els programes i projectes de les dues universitats, així com les activitats que desenvolupen el Comitè espanyol d'ACNUR-CV i ONUBIB, per a la consecució de la implementació dels ODS.
Totes les persones participants, tindrem l'oportunitat en un espai comú, compartir les iniciatives, experiències i propostes d'acció.


PROGRAMA:
Día: 3 de desembre de 2020
Lloc: online (Zoom)
10 h a 10:15 - Presentació de la Jornada.
10:15 a 10:45 - Prestanció del programa “ODS: jo si “de la UV. Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat. Delegada de Sostenibilitat UV (Pilar Rueda)
10:45 a 11:15-Implementació de l’Agenda 2030: presentación dels projectes pilots a la UV. Vicerectorat d’Internacionalització i Coopereació UV (Carmen Lloret)
11:15 a 11:45 - Presentació de la situació actual i perspectives de l'Agenda 2030 a l'UJI. Vicerectorat d'Estudiantat i Compromís Social. (Inmaculada Rodríguez)
11:45 a 12:00 - Presentació de la Red Internacional de Promotors dels ODS (RIPO). (Chelo Pons)
12:00 a 12:15 - Descans
12:15 a 12:45 - Presentació Exposició ODS
12:45 a 13:45 - Dinàmica perquè facen propostes a l'acció.

*Es garanteix l'ús exclusiu de les dades facilitades per a fins relatius a la present jornada.

Inscripció:

https://links.uv.es/3ZCp77M