University of Valencia logo Logo Faculty of Chemistry Logo del portal

1er PREMI FRANCISCA LORENTE SOLAZ PER A CAROLINA BELENGUER SAPIÑA

  • May 17th, 2023
Image de la noticia

Es tracta d’un premi, concedit per la Facultat de Química, a la trajectòria acadèmica i investigadora d’una dona formada en l’àrea de Química a la Universitat de València. Les condicions són ser graduada en Química amb posterioritat al 2012 (inclusivament), doctora dins d’un programa de doctorat de la UV de l’àrea de Química i menor de 30 anys.

En esta primera edició, el premi ha sigut atorgat, a proposta d’un jurat que ha avaluat els mèrits de les candidates segons les bases, a Carolina Belenguer Sapiña.

Carolina Belenguer va cursar el Grau en Química en la Facultat de Química, dos Màsters universitaris en la nostra Universitat i un altre en la CEU-Cardenal Herrera i és Doctora en Química per la Universitat de Valencia des de 2022.

Va ser becària (Atracció de Talent - VLC Campus) en el Departament de Química Analítica, Facultat de Química, durant la realització de la tesi doctoral i va realitzar una estància d’investigació en l’Organic Chemistry Institute and Center for Soft Nanoscience  en la Universität Münster, Alemanya.

És autora de més de 20 treballs d’investigació publicats en revistes de prestigi internacional en el camp de la Química Analítica i de nombroses comunicacions a congressos. Ha impartit docència en el Departament de Química Analítica i ha participat en diversos projectes d’innovació docent i de divulgació de la Química i també ha publicat sobre el tema, com ara, junt altres autors, el llibre divulgatiu “Valències, Juga i Formula”, editat pel Servei de Publicacions de la Universitat de València (PUV) en 2019.

Ha treballat en diversos laboratoris públics i privats i actualment és funcionaria interina en el Laboratori Agroalimentari de Burjassot (Generalitat Valenciana) en el control de la qualitat i seguretat alimentària.