University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Francisco Muñoz Murgui, reelegit com a degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València

  • March 26th, 2024
Francisco Muñoz Murgui, reelegido como decano de la Facultat d’Economia de la Universitat de València

L'actual degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Paco Muñoz (Casinos, 1957), continuarà en el càrrec en haver sigut reelegit en la Junta del Centre aquest dimarts 26 de març de 2024. El professor Muñoz era l'únic candidat i ha obtingut 49 vots a favor i 1 en blanc.

L'equip deganal es completa amb Pedro Canales (Qualitat, Acreditacions i Planificació), Salvador Castro (Ordenació Acadèmica), Elvira Cerver (Ocupabilitat i Pràctiques Externes), Pedro Cillero (Economia i Infraestructures), Cristina Crespo (Participació, Voluntariat i Igualtat), Dolores Forés (Estudis de Grau), José Ramón García (Secretari), Asunción Hernández (Relacions Internacionals), Antonio Marín (Comunicació i Relacions Institucionals), Dolores Montagud (Postgrau, Investigació i Innovació) i, l'estudiant Santiago Ausina (Estudiants).

En la presentació del seu programa a la Junta de Facultat, ha destacat el seu compromís per continuar treballant en la promoció, avaluació i accions de millora de la nostra oferta de titulacions, graus i màsters, atesos els criteris de qualitat docent, excel·lència investigadora i adaptació de les metodologies als avanços de la ciència i la tecnologia.

Entre els desafiaments fonamentals del seu pròxim mandat es troba la necessitat d'intensificar la visibilitat i presència de la nostra Facultat en la societat valenciana, incrementant la col·laboració amb empreses i institucions amb la finalitat d'afavorir la inserció laboral, l'emprenedoria i el reconeixement dels nostres egressats com a excel·lents professionals quant a les seues competències tècniques, i millors persones pels seus principis i valors ètics.

La Facultat d'Economia que, entre estudiantat, personal tècnic i professorat, acull a més de 8.000 persones, vol no sols ser el major centre universitari de la Comunitat Valenciana, sinó també un centre de referència al qual la societat valenciana puga confiar la formació del seu talent més jove, l'anomenat capital humà, imprescindible per a afrontar amb les majors garanties els grans reptes que l'entorn actual i futur, tan incert com exigent, ens està plantejant ja mateix.

Francisco Muñoz Murgui és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i Actuari d'Assegurances per la Universitat Complutense de Madrid.

És Professor Titular en l'Àrea d'Economia Financera i Comptabilitat, i ha sigut en dues ocasions director del Departament d'Economia Financera, entre 1987 i 1990 i entre 2009 i 2012.

Des que va obtindre el títol d'Actuari, sempre ha treballat en el foment de la relació entre el món universitari i el món professional. Especialitzat en Teoria del Risc i l'anàlisi de la Solvència, ha col·laborat amb l'assessorament d'empreses d'assegurances en el procés d'implantació de la Directiva sobre Solvència II i ha realitzat multitud de dictàmens professionals.

En aquest vessant professional, ha sigut Vocal de la Junta de Govern de l'Institut d'Actuaris Espanyols, on va presidir la Comissió d'Universitats, òrgan encarregat de supervisar i autoritzar els ensenyaments, en modalitat màster universitari, conduents a l'obtenció del títol d'Actuari a Espanya i amb reconeixement europeu.
En la Facultat d’Economia ha sigut un impulsor, des dels seus inicis, de la implantació i desenvolupament dels estudis Actuarials a València, assumint la direcció del Màster Universitari en Ciències Actuarials i Financeres.

En 2015 entra a formar part de l'equip deganal com a Vicedegà de Postgrau i Investigació, i en 2021 va ser triat degà de la Facultat d’Economia, càrrec que exerceix en l'actualitat, i per al qual acaba de ser renovat.