Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Titol: Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Innovació Docent a l’ETSE-UV

Data: 19 de  juliol de 2019 (de 9:00h a 13:45h)

Lloc:  Saló de Graus "Joan Pelechano"

Resum: http://links.uv.es/xIiWhz5


Titol: 13è Databeers VLC

Data: 3 de juliol de 2019 (19:00h)

Lloc:  Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/Sant Ferran, 12, VLC)

Ponent: Javier Solano (Blautic & Pikku Sports), Nuria de las Heras (Blockchain consultant), Sergi Pérez (Visuality), Cristina Portalés (IRTIC-UV)

Resum: Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d'una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.


Titol: II Summer School sobre ‘big data’, intel·ligència artificial i comunicació

Data: De l'1 al 3 de july (de 9:00h a 16:00h)

Lloc: Saló de Graus "Joan Pelechano" i Sala de Juntes 0.2.4

Ponents: Mykola Harvat, Pedro A. González, José M. Martínez, Francisco Martínez, Ricardo Gasperini, Teresa Pérez, Valero Laparra, Ramón Ferri, Antonio García, Vicente Cerverón, Juan Gutiérrez, Francisco Monzonis, Daniel Ruiz

Resum: L’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) és un dels quatre centres organitzadors de la II Summer School, junt amb la Facultat de Matemàtiques, la Facultat d’Economia i la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, iniciativa que es celebrarà de l’1 al 5 de juliol. Aquest any la Summer School profunditza en la connexió entre ‘big data’, intel·ligència artificial i comunicació. A dues setmanes de començar, la Universitat de València ofereix les ultimes places disponibles per a assistir al campus. http://ir.uv.es/5Qhyeg9


Titol: Jornada Intel·ligència Artificial: un canvi disruptiu

Data: 26 de juny de 2019 (de 9:00h a 14:15h)

Lloc: Saló de Graus "Joan Pelechano"

Resum: L’IA és la nova electricitat és una famosa frase d'un dels investigadors més capdavanters en aquest camp. En aquesta jornada mostrarem exemples d'aplicació d'aquesta frase en diversos camps que són: sanitat, empresa, economia i recursos humans (el que es coneix hui dia com people analytics). Diferents empreses mostraran els avantatges competitius que suposa l'aplicació d'aquestes tècniques i el canvi que s'aveïna en els pròxims anys a causa del seu ús. https://idal.uv.es/IA_2019/


Titol: EXPOCIÈNCIA 2019

Data: 25  de maig de 2019 (de 10:00h a 14:00h)

Lloc: ETSE-UV

Resum: Enguany, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València ETSE-UV col·labora de nou en aquesta Jornada de Portes Obertes de la Universitat per a mostrar al públic les seues instal·lacions, allotjant diverses activitats d’Expociència 2019

Es pot obtenir més informació i consultar el llistat d'activitats: http://links.uv.es/2Hhig5e


Titol:  Taller Kotlin, JVM sense la cerimònia

Data:  22 de maig de 2019 (de 17:30h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.5

Ponent: Ángel Luis Marín Soler (Capgemini)

Biografia: Departament d'Arquitectura en l'àrea de Desenvolupament a Mesura d'Aplicacions (CSD) CV: Enginyer de Telecomunicacions per la UPV, més de 18 anys d'experiència en el sector de IT. Va començar la seua carrera en el departament d'I+D d'una multinacional del sector de la fabricació electrònica (Celestica) desenvolupant aplicacions per a sistemes embeguts i de temps real. Des de fa 14 anys està en l'àrea d'arquitectura de Capgemini en projectes de desenvolupament a mesura per a grans empreses nacionals i internacionals. Apassionat de la tecnologia i el desenvolupament programari, intenta (encara que no sempre ho aconsegueix) continuar programant diàriament.

Resum: Veurem una introducció a Kotlin, origen del llenguatge, casos d'ús i futur. Aplicació a mobilitat per a aplicacions Android i micro serveis.


Titol:  Conferència: ESD Protection Designs for Integrated Circuits

Data: 22 de maig de 2019 (15:00h)

Lloc: Aula 3.3.1

Ponent: Prof. Albert Wang (Dept. of ECE, University of California, Riverside)


Titol:   Taller Refactorizant el monòlit - (microServeis)

Data:  15 de maig de 2019 (de 17:30h a 19:00h)

Lloc: Aula 2.1.5

Ponent: Pablo Ballester Campos i Artem Molonosov (Avantio)

Biografia: Pablo i Artem sumen més de 16 anys d'experiència en el desenvolupament de sistemes i aplicacions en entorns web amb l'ajuda de les tecnologies d'avantguarda i intervenint en totes les etapes de desenvolupament de programari des de la seua planificació fins al seu desplegament i manteniment. Pablo és CTO de Avantio i Team Lead de Connectivity, encarregat de connectar milers d'allotjaments amb portals de lloguer vacacional com Booking.com, Airbnb, Expedia o Homeaway. Artem és Team Lead de Site Reliability Engineering Team, encarregat de desenvolupar i mantindre serveis altament escalables, que serveixen milions de peticions al dia a tot el món.

Resum: Analitzarem els pros i contres de les diferents fases per les quals podem passar a l'hora de refactoritzar un monòlit.


Titol:   Taller Desenvolupament del backend amb Spring i accés a dades amb Hibernate

Data:  9 de maig de 2019 (de 17:30h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.5

Ponent: Pablo Mir Gómez (Capgemini)

Biografia: Responsable del delivery local i nacional en el Centre d'Excel·lència Java-Devon de l'Oficina Capgemini València. Cap de Projecte encarregat de la gestió integral de engagements, amb responsabilitats sobre el delivery, vetlant per la qualitat del procés mitjançant l'aplicació de metodologies àgils.Al marge de rols de gestió, he dut a terme responsabilitats d'anàlisi funcional i gestió de sistemes de base de dades, tenint ja més de 10 anys d'experiència en el sector.Expertise principal: Gestió àgil de projectes SW, Industrialització, Lideratge d'equips, Anàlisi funcional i presa de requisits, Bases de dades, Programació d'aplicacions Web.

Resum: Workshop per al desenvolupament de la capa Backend en Aplicacions Web Conceptes bàsics, generació d'estructura backend i comunicació amb front en JS, utilització bàsica de HQL com a llenguatge d'accés a dades a través de Hibernate.


Titol: Presentació X Two Weeks 2019. Especial Amazon

Data: 9 de maig de 2019 (16:00h)

Lloc: Sala de Juntes 0.2.4

Resum: T'agradaria passar una setmana a Madrid i/o Londres visitant les millors empreses d'Enginyeria (O2 Telefónica, Google, Schneider, Oracle, BP…)?. Two Weeks t'espera!!! www.twoweeks.es


Titol:   Xerrades informatives sobre TFG (GII, GIM, GIT) i optativitat (GIM; GII)

Data:  9 de maig de 2019 (15:30h i 16:30h)

Lloc: Aules 2.4 i 2.1

Resum:  15.30- Xerrada d'optativitat GII: Aula 2.4. /  15.30- Xerrada d'optativitat GIM: Aula 2.1. / 16.30- Xerrada sobre TFG dels graus GII+GIM + GIT - Aula 2.4.


Titol:  TALENT- FEST 2019

Data:  9 de maig de 2019 (de 13:20h a 15:30h)

Lloc: Saló de Graus "Joan Pelechano"

Ponent: Jesús Soret (ETSE-UV)  i Isabel Gosálvez (UVOcupació)

Resum:  Les empreses cerquen el teu talent i volen contactar amb tu. Comparteix amb elles les teues expectatives i inquietuds sobre Pràctiques, TFG/TFM, projectes i ocupació. Comparteix el teu contacte/CV i et convidem a paella i a gaudir amb bona música electrònica.No faltes a la festa del talent!


Titol: Conferència – Programari lliure en l'ètica i en la pràctica

Data:  16 d'abril de 2019 (17:00h)

Lloc:  Aula 2.1.4

Ponent:  Javier Sepúlveda

Resum: Si desitges conèixer més sobre els avantatges d'ús del Programari Lliure enfront del Programari Privatiu, acosta't a la conferència i a conèixer-nos. És la teua oportunitat de vindre a començar a tindre més control sobre la teua informàtica. Això et farà ser un usuari de programes molt més lliure, i no dependent dels desitjos dels desenvolupadors.


Titol: Xerrada Flexygo

Data:  16 d'abril de 2019 (14:30h)

Lloc:  Aula 2.4

Ponent:  Nacho Burriel

Resum: Aquest esdeveniment enfocat a desenvolupadors en el sector de les TIC, serà una trobada per a “aprendre, emprendre i desenvolupar”, per al coneixement compartit i la col·laboració, el desenvolupament personal en últimes tendències tecnològiques i per a la identificació de talent i detecció d'oportunitats. Durant aquests tres dies es podrà gaudir de tallers, ponències, reptes i una taula redona on es parlarà d'ocupabilitat en el sector TIC.


Titol: Curs Estratègies per a parlar en públic (Càtedra DAM)

Data:  11 d'abril de 2019 (de 15:30h a 19:30h)

Lloc:  Aula 2.1

Ponent: Teresa Estellés Puchol

Biografia: Mª Teresa Estellés Puchol, especialista en comunicació i oratòria

Resum: El curs pretén analitzar els elements que impedeixen parlar amb eficàcia en públic i desenvolupar els recursos i les estratègies necessàries per a enriquir les intervencions orals.


Titol: Seminari “RFPro Nova tecnologia de simulació EM aplicada a dissenys Multi-Tecnologia: Estratègies per a analitzar i minimitzar efectes EMI/EMC en tota mena de dissenys”

Data:  10 d'abril de 2019 (de 8:45h a 13:30h)

Lloc:  Aula 2.1.1

Resum: En aquest seminari analitzarem, amb exemples pràctics, com emprar aquesta nova tecnologia de simulació EM a les diferents parts del nostre disseny, per a minimitzar els problemes EMI/EMC abans de realitzar el primer prototip. 


Titol: Xerrada: "From València to Las Vegas. NTP Attacks vs TLS"

Data:  4 d'abril de 2019 (15:00h)

Lloc:  Saló de Graus "Joan Pelechano"

Ponent: José Selvi (NCCGroup)

Biografia:  José Selvi és Principal Security Consultant en NCC Group, una de les companyies de seguretat més importants del món. Durant els últims 15 anys ha realitzat serveis avançats de seguretat per a companyies rellevants a Espanya, Regne Unit i els Estats Units, en la indústria governamental, telecomunicacions, tecnològica financera, sanitari, etc. És una de les poques persones que ostenta la certificació GIAC Security Expert (GSE). També és ponent habitual en conferències de seguretat internacionals com puguen ser DEFCON, BlackHat EU, OWASP AppSec EU, Ekoparty i RootedCon.

Resum: Durant aquesta xarrada repassarem una mica la trajectòria professional del ponent, des dels seus inicis com a estudiant en la Universitat de València fins a l'actualitat, aportant consells per a aquells que vulguen dedicar-se al món de la seguretat informàtica. Finalment, s'exposarà un treball de recerca sobre atacs NTP que va ser presentat en les conferències DEFCON a Las Vegas, mitjançant els quals un atacant podria interceptar i manipular trànsit HTTPS.


Titol: Seminari Introducció a Kubernetes

Data:  3 d'abril de 2019 (de 15:00h a 17:00h)

Lloc:  Aula 2.1.5

Ponent: Carlos Grau Sal

Biografia: Carlos Grau Sal. Enginyeria Tècnica Superior de Telecomunicacions (Universitat Politècnica de València). Amb 13 anys d'experiència en l'àrea de les TIC. He treballat com a programador .NET, J2EE i disseny de bases de dades, així com liderant equips de productes Programari, Implantacions, Operacions i Formacions / Testing. En els últims 3 anys he col·laborat com a tutor d'empreses per a estudiants d'intercanvi d'Alemanya (Programa Dual). Actualment Consultor Sènior en Capgemini pertanyent a l'equip de DevOps. Empresa: Capgemini


Titol:  Getting started to Ionic Development with Angular

Data: 27 de març de 2019 (de 17:30h a 19:30h)

Lloc:  Aula 2.3

Ponent: José Ignacio Rubio Sauceda

Biografia: Porte treballant més de 5 anys en el desenvolupament de programari enfocat a tecnologies web i he estat involucrat en diversos projectes com a passarel·les de pagament, consum de dades per serveis web (APIs), creació de panells d'administració web per a empreses i fins i tot en el desenvolupament d'aplicacions híbrides amb Ionic. Actualment em trobe en Capgemini desenvolupant aplicacions en Angular igual que utilitzant tecnologies modernes com NodeJS i Docker.

Resum: Xarrada impartida dins de l'assignatura Seminaris del Màster en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils. S'introduiria Ionic com framework basat en Angular per al desenvolupament d'apps. Els avantatges de les apps híbrides enfront de les nadiues (un únic desenvolupament multiplataforma). Mostraríem exemples de com començar una App, testar-la en el navegador i també en el mòbil gràcies al Ionic Viewer.


Titol:  Tecnologia aplicada a festivals i grans esdeveniments

Data: 27 de març de 2019 (de 15:30h a 17:00h)

Lloc:  Aula 2.1.5

Ponents: Marcos Gallego i Diego Gómez

Biografia: Marcos Gallego és enginyer informàtic graduat en la UPV i un dels responsables  del Departament de Desenvolupament del Grup CASFID. Després de passar per empreses com vBote Innovation i Tecsidel, recala en el Grup CASFID en 2017, on desenvolupa programari per a les diferents línies de negoci de la companyia.

Diego Gómez és el responsable de desenvolupaments Android en el Grup CASFID. Després d'estudiar “Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma”, Diego va acreditar la seua experiència en empreses com Runator o Petycash, per a recalar posteriorment en el Grup CASFID en 2017.

Resum: Xarrada impartida dins de l'assignatura Seminaris del Màster en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils. Presentació dels diferents serveis i tecnologies que fan possible el pagament per polsera en un festival, així com el big data que es genera a partir de la interacció dels assistents amb el sistema.


Titol:  Masterclasses @ETSEUV 2019: Multimèdia, computació i núvol

Data: 27 de març de 2019 (de 9:00h a 19:30h)

Lloc:  Saló de Graus "Joan Pelechano" i Aula 1.2

Ponents: Max Kiehn (AMD), Carlos Monteagudo (El Ranchito), Yolanda Olmedo (CSIRT-CV), Javier García (CSIRT-CV), Nuria de las Heras (Área Blockchain), Marcos Gallego (CASFID), Diego Gómez (CASFID), Jose Ignacio Rubio (Capgemini)

Resum: Masterclasses @ETSEUV és una iniciativa del Màster en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils per a apropar la tecnologia d'avantguarda a l'alumnat d'enginyeria de la Universitat de València a través de professionals en actiu i empreses a qui convé seguir la pista.

Material activitat:  https://www.uv.es/congressosdi/masterclass19


Titol: La Càtedra DAM i la Universitat de València celebren el Dia Mundial de l’Aigua

Data: 22 de març de 2019 (de 11:00h a 13:00h)

Lloc: Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV

Resum: La conferència girarà al voltant de dues temàtiques: l’economia circular aplicada al sector de l’aigua i la recuperació d’ecosistemes aquàtics a partir d’aiguamolls artificials. 


Titol: Xerrada col·loqui i lliurament de premis Concurs +Dones 2019

Data: 21 de març de 2019 (13:15h)

Lloc:  Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV

Ponents: Sivlia Rueda Pascual, Directora dpto. Informática, Elena Martínez García, Vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València; Amparo Mañés Barbé, Directora de la Unitat d'Igualtat de la UV; Maria José Collado Martínez, Vicedegana del COGITCV; Pascuala García Martínez, presidenta del nodo AMIT-MuVal de la Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnologas (AMIT); Evelyn Deligeorges Garabote, estudiant d'Enginyeria Informàtica en l’ETSE-UV i Paula Marzal Domenech, Directora de l’ETSE-UV .

Resum:  La xerrada-col·loqui girarà entorn de les preguntes que s'han plantejat enguany en el concurs:
• Què podem fer per a reduir les taxes d'abandó femení dels estudis?
• Com motivar la creació de xarxes de suport a dones en l'àmbit de l'Enginyeria?


Titol: Angular Workshop

Data: 5 de març de 2019 (de 12:00h a 14:00h)

Lloc:  Aula  2.2

Ponent: Roberto García    

Resum: Taller dedicat a la plataforma de desenvolupament d'aplicacions Web Angular.


Titol: Xerrada: Institut Nacional de Bioinformàtica (INB). Perspectives presents i futures

Data: 28 de febrer de 2019 (16:00h)

Lloc:  Aula  2.3

Ponent: Salvador Capella (INB)

Biografia: Salvador Capella-Gutiérrez lidera el Node de Coordinació de Bioinformàtica Nacional (INB) en el Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC) des de 2016. Actualment se centra en el desenvolupament d'infraestructures a llarg termini per a facilitar l'avaluació comparativa científica i el monitoratge tècnic d'eines de bioinformàtica, serveis web i fluxos de treball en el context d'ELIXIR. El seu equip també és responsable de la coordinació tècnica d'ELIXIR a Espanya, la qual cosa implica la seua participació en diversos projectes de bioinformàtica. Aquests inclouen contribucions al desenvolupament del portal de dades RD-Connect i BluePrint des d'una perspectiva tècnica i científica. També participa en els projectes IMI eTRANSAFE i FAIRPlus.

Resum: Ens contarà la seua participació en la infraestructura europea ELIXIR En aquesta xarrada ens mostrarà les diferents carreres professionals en el sector de la bioinformàtica, biomedicina, i biologia computacional, des de la perspectiva del jove investigador que ha realitzat la transició cap a llocs de responsabilitat tècnica i de coordinació.


Titol: Seminari: Metodologia Scrum (Alfatec)

Data: 27 de febrer de 2019 (de 17:30h a 20:00h)

Lloc:  Aula  2.1.5

Ponent: Ernesto Del Valle Blanco (Alfatec)

Biografia: Llicenciat en Psicologia i Diploma d'Estudis Avançats en Psicologia de la Personalitat, Intervenció, Àrees Clíniques i Socials. Director de Recursos Humans i Gerent del Centre de Formació TIC del Grup ALFATEC, més de 15 anys d'experiència en la gestió, desenvolupament i direcció de Recursos Humans per a empreses TIC.

Resum: Es tractaran les habilitats personals i tècniques més demanda per les empreses TIC per a la inserció i permanència dels joves tecnòlegs en el mercat laboral, com realitzar correctament un curriculum vitae i com abordar una entrevista de selecció.


Titol: Curs bàsic prevenció de Riscos Laborals

Data: dilluns i dimecres del 25 de febrer al 6 de maig de 2019 (de 15:30h a 17:30h)

Lloc:  Aula  2.1.8

Responsable: Cristina Mateo Sotos. Tècnica del Servei de Prevenció i Medi Ambient


Titol: Seminari: Metodologia Scrum (Alfatec)

Data: 20 de febrer de 2019 (de 17:30h a 20:00h)

Lloc:  Aula  2.1.5

Ponent: Miguel Ángel Pérez Montero (Alfatec)

Biografia: Co-Founder & Director of  Technology, InlogiQ

Resum: En aquest seminari es veurà els principis del manifest àgil així com el marc de treball SCRUM, passant per tots els artefactes necessaris per a poder aplicar-ho en un entorn laboral.


Titol: TechDones Fest

Data: 20 de febrer de 2019 (13:30h)

Lloc:  Cafeteria ETSE-UV


Titol: Seminari de Keysight: Superant els Reptes en Dispositius IoT

Data: 19 de febrer de 2019 (de 9:00h a 13:30h)

Lloc:  Aula  2.1.1

Resum: Està preparat per a superar els reptes de IoT? Si treballa o planeja treballar amb dispositius de IoT necessitarà comprovar que el seu dispositiu compleix amb les especificacions planejades, ja siguen de consum, de comunicacions, o de compatibilitat. I necessitarà fer-ho de forma ràpida, precisa i econòmica, si vol tindre una posició avantatjosa en el mercat.


Titol: Seminari Qualitat del programari i anàlisi del codi

Data: 13 de febrer de 2019 (de 17:30h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.5

Ponent: Erika Duarte (InlogiQ, grup Alfatec)

Biografia: Directora General InlogiQ, amb 15 anys d'experiència dedicada a la qualitat, amb enfocament a la millora de processos en diversos sectors a nivell internacional. Actualment Directora General de l'empresa InlogiQ, dedicada a la consultoria de la qualitat de programari.


Titol: 25é aniversari dels estudis d'Enginyeria a la Universitat de València

Data: 11 de febrer de 2019 (18:00h)

Lloc: Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV

Resum: El dilluns 11 de febrer a les 18.00 h tindrà lloc en el saló de graus Joan Pelechano de l’ETSE-UV un acte en commemoració dels 25 anys d'estudis d'enginyeria a la Universitat de València. L'actual ETSE-UV és el fruit d'una llarga història i experiència en àmbits de l'Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica i Informàtica. Volem en aquest acte rememorar els nostres orígens i agrair la seua labor a tots els membres de la comunitat universitària que amb el seu esforç durant aquests anys han contribuït a la nostra escola.


Titol: Perfils tècnics dins d'una producció d'animació 3D

Data: 5 de febrer de 2019 (13:30h)

Lloc: Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV

Ponent: Rafel Bernabeu Aznar

Biografia: Rafel Bernabeu és Director Tècnic en La Tribu Animation S.L, estudi d'animació amb seu a València. Nascut a Alcoi en 1987, va estudiar Enginyeria Tècnica informàtica en la Universitat Politècnica de Valènciai va realitzar un Màster d'animació en Primerframe (2012-2013). Durant la realització del màster, va participar en la producció del curt "Orbites". Ha sigut Rigger en Frameover (2012-2013) i en Hampa Animation Studios (2013). Posteriorment ha sigut tools developer en Lightbox Animation Studios (2013-2014) i en Blue Dreams Studios Spain (2014). En Lightbox Animation Studios va ser Programari tools Supervisor en (2015-2017), i posteriomente ha treballat com Rigger en Squint Opera, London UK (2017). Ha participat en la producció de diversos curts i llargmetratges com Tadeo Jones 1 i 2 o Atrapa la Bandera.

Resum: Dins d'una producció d'animació 3D els tècnics són molt importants i en aquesta xerrada veureu els diferents perfils tècnics que poden haver-hi en un projecte d'animació. Els tècnics s'encarreguen d'optimitzar tant els processos com els recursos d'una producció, ajudant així a reduir temps d'algunes de les tasques i reduint el cost econòmic d'un projecte d'aquest tipus. Com podreu veure no sols hi ha perfils tècnics purs sinó que alguns d'aquests perfils són híbrids i combinen tant coneixements tècnics com artístics.


Titol: IV Jornada d’EQ-Innovació del Màster en Enginyeria Química

Data: 29 de gener de 2019 (de 11:00h a 13:00h)

Lloc: Sala de Juntes 0.2.4

Resum: Des que va iniciar el Màster en Enginyeria Química s'organitza una jornada d'Innovació en Enginyeria Química, en la qual els estudiants proposen una innovació tecnològica com a solució a una necessitat o com a oportunitat en un nínxol de mercat concret. En aquesta jornada es treballa el pensament crític, el treball en equip i les habilitats de comunicació


Titol: Jornada Aplicació de la Ciència de Dades en diferents activitats professionals

Data: 25 de gener de 2019 (de 10:00h a 14:00h)

Lloc: Sala de Juntes 0.2.4

Resum: Jornada en la qual diferents professionals comptaran la seua experiència en el món de les dades. Cadascun d'ells procedeix d'una empresa diferent (ciberseguretat, banca, entreteniment, retail i ioT) pel que es mostrarà l'aplicabilitat de l'anàlisi de dades en diferents sectors.


Titol: Workshop PYNQ - Xilinx University Program

Data: 24 de gener de 2019 (09:00h)

Lloc: Sala de Juntes 0.2.4

Resum: Workshop sobre PYNQ (Python Productivity for Zynq) que té per propòsit principal presentar el nou projecte open-source de Xilinx per al disseny de productes embeguts en Systems on Xip (SoCs).


Titol: Tallers de Secundària

Data: del 14 al 18 de gener de 2019 (de 9:30h a 13:30h)

Lloc: ETSE-UV

Resum: L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) desenvolupa, com ve fent des de fa vuit anys, un conjunt de tallers en els quals quasi mil cinc-cents estudiants principalment de batxillerat, i també alguns de cicles formatius, realitzaran pràctiques en els laboratoris adaptades al seu nivell educatiu, tenint a més ocasió de conèixer els estudis i les instal·lacions d'aquesta Escola situada en el campus de Burjassot de la Universitat de València.


Titol: Conferència: "Principals mètodes de classificació supervisada i no supervisada"

Data: 8 de gener de 2019 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Seminari  "El paper del Gas Natural en la Transició Energètica"

Data: 19 de desembre de 2018 (de 15:00h a 16:30h)

Lloc: Aula 4.0.3

Ponent: Inés Picazo (Saggas)

Biografia: Inés Picazo és Enginyera Química per la Universitat de València amb una experiència professional de més de 15 anys, d'ells més de 12 en l'empresa Saggas.

Resum: Com la primera de les vuit conferències previstes dins del Programa de Seminaris Professionals de l'Enginyeria Química del Màster i amb l'objectiu d'acostar el món industrial/laboral a les aules, divendres que ve 23 de novembre de 15:00 a 16:30 en l'aula 4.0.3 s'impartirà per part d'Inés Picazo un seminari amb el títol " El paper del Gas Natural en la Transició Energètica”. El seminari formarà part de les activitats avaluables de l'assignatura Disseny de Processos i Enginyeria de Producte.


Titol: Conferència: “Mètodes estadístics en Bioinformàtica i Genòmica:  selecció i ajust de models"

Data: 18 de desembre de 2018 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Seminari: "Gestió de projectes d'Internacionalització"

Data: 17 de desembre de 2018 (de 16,30h a 18:00h)

Lloc:  Aula 2.1.8

Ponent: Guillermo Deltoro Soto

Resum: El seminari té com a objectius: 1) Minimitzar els problemes i imprevistos en la fase d'execució de projectes internacionals, mitjançant una bona concepció i planificació dels projectes; i 2) Conscienciar sobre la importància de la bona comunicació intercultural, i la necessitat del continu desenvolupament de competències.


Titol: Acte de Graduació de Titulats i Titulades a l'ETSE-UV curs 2017-18

Data: 12 de desembre de 2018 (18:00h)

Lloc: Centre Cultural Tívoli de Burjassot, Carrer José Carsí, 50

Resum: L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) celebrarà, com cada any des de la seua creació, l'Acte Acadèmic de Graduació de Titulats, i aquest any ha correspost als qui han obtingut el títol de Grau o Màsters al llarg del Curs Acadèmic 2017-2018.


Titol: Seminari: "Gestió de propietat intel·lectual"

Data: 12 de desembre de 2018 (de 15,00h a 18:00h)

Lloc:  Aula 2.1.8

Ponent: Santiago Soler Lerma

Resum: Estratègies de protecció de l'intangible. Ens interessa protegir allò que ens genera un VALOR AFEGIT. El VALOR AFEGIT serà diferent segons el sector en el qual estiguem, no existeix un VALOR AFEGIT universal. Hem de conéixer el nostre sector per a trobar el nostre VALOR AFEGIT. En funció del VALOR AFEGIT que vulguem protegir, haurem de definir la nostra estratègia de protecció. L'estratègia lògica serà orientar el nostre producte o servei de tal forma que puguem protegir el seu valor afegit i així gaudir-ho en exclusiva. Quan el valor afegit el podem gaudir en exclusiva, ho convertim en un avantatge competitiu. A vegades el VALOR AFEGIT pot no estar en el producte o servei principal sinó en els seus elements complementaris  o fins i tot comercials.


Titol: Conferència: “Mètodes estadístics en Bioinformàtica i Genòmica:  descripció de les dades"

Data: 11 de desembre de 2018 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Taller: Testing + Integració Contínua

Data: 11 de desembre de 2018 (12:00h i 17:00h)

Lloc: Aula 2.4

Ponent: Alejo Suárez

Resum:  Es tracta d'un taller de quatre hores de durada repartit en dues sessions. La primera sessió, que serà a les 12:00 h i tindrà una durada de dues hores, se centra a entendre en què consisteix la integració contínua de programari, mitjançant l'ús de proves de programari automatitzades, i com es duu a terme aquest procés en CAPGEMINI. La segona sessió, que serà a les 15:00 h i també durarà dues hores, se centra a realitzar diverses pràctiques sobre els continguts presentats en la primera part.


Titol: Taller Motorstudent

Data: 5 de novembre de 2018 (11:00h i 17:00h)

Lloc: Aula 3.1

Resum: Es tracta de crear un grup de treball de tots els cursos i totes les titulacions de l’ETSE-UV.


Titol: Seminari  “Evolució de la complexitat genòmica”

Data: 4 de novembre de 2018 (17:30h)

Lloc: Aula 1.2

Ponent: Andrés Moya (FISABIO - Institut Cavanilles)

Biografia: El Dr. Andrés Moya, és director de la Unitat Mixta d'Investigació en Genòmica i Salut de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) - Universitat de València (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva). https://www.uv.es/cavanilles/personal/Andres_Moya/. També és membre de l'I2SysBio (Institut Integratiu de Biologia de Sistemes, UVEG-CSIC).

Resum: Certa tradició en biologia evolutiva, basada en gran quantitat d'evidències empíriques, aposta perquè la contingència marca la dinàmica de l'evolució de forma tal que la fa impredictible. La tendència a l'aparició de complexitat creixent queda dins del paraigua de l'evolució contingent en la mesura en què és alguna cosa inevitable atés que, de forma passiva, només podem esperar que apareguen tard o d'hora ens més complexos que han evolucionat a partir d'ens originals més simples. És el que Gould denomina "la tendència passiva cap a la complexitat marcada pel mur de complexitat mínima inicial".


Titol: Seminario: "Codigestión: hacia la economía circular en EDAR"

Data: 3 de desembre de 2018 (18:30h)

Lloc: Aula 4.1.3

Ponent: Carlos Lafita (Global Omnium)


Titol: Xerrada Gestió de pràctiques externes al Màster en Enginyeria Química

Data: 30 de novembre de 2018 (13:00h)

Lloc:  Aula 4.4

Ponent: Silvia Vizcayno (ADEIT)


Titol: AFC: RCPfest - Una vida a les teues mans. Taller de Reanimació Cardiopulmonar

Data: 29 de novembre de 2018 (15:00h)

Lloc:  Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV

Resum: Estudiants del Grau en Infermeria comparteixen la seua formació amb nosaltres amb un taller de RCP.


Titol: 10è Databeers VLC

Data: 28 de novembre de 2018 (19:00h)

Lloc:  Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/Sant Ferran, 12, VLC)

Ponent: Patricia Cabezuelo (Las Provincias / Universitat de València), Paco García (Centre d'Investigació Príncep Felip), Marisa Estarlich (FISABIO / CIBERESP / Universitat de València), Jesús Soret (Universitat de València)

Resum: Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d'una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.


Titol: Taller “The Design Sprint”

Data: 28 de novembre de 2018 (de 10,00h a 14:00h)

Lloc:  Aula 1.0.1

Ponents: Carolina Avalos, Dulce Bru, Desirée Casanova, Ernesto Gonzalo, Jaime Moncho, Yahvé Pérez, Amparo Tormo y Diego Torres

Resum: L'aplicació Design Sprint permet donar un gran impuls als projectes, podent avançar ràpidament en la seua engegada, veure les interaccions del producte acabat i les reaccions dels clients abans de comprometre't en temps i diners a un desenvolupament costós.


Titol: Conferència de Richard Stallman

Data: 27 de novembre de 2018 (18:00h)

Lloc: Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot

Ponent: Richard Stallman

Resum: Richard Stallman, el guru del Programari Lliure, visitarà la Universitat de València dimarts que ve 27 de novembre a les 18h. Convidat per la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) en col·laboració amb la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, OpenXarxes i l'associació GNU/Linux València, realitzarà una conferència a la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna sobre “Programari lliure en l'Ètica i en la Pràctica”.


Titol: Conferència: "Visualització de dades òmics"

Data: 27 de novembre de 2018 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Seminari: "Millora Contínua en Llançament de Productes, Models d'excel·lència empresarial (ISO i EFQM)"

Data: 26 de novembre de 2018 (de 16,30h a 18:00h)

Lloc:  Aula 2.1.8

Ponent: Santiago Sánchez López de Lerma

Resum: Introducció a la filosofia i els models d'Excel·lència  Empresarial. Introducció a UNEIX: Una Norma Espanyola, AENOR: Associació Espanyola de Normalització i Certificació i a Membre Español dels organismes de normalització: Internacional (ISO / IEC / ITU), Europeu (CEN / CENELEC / ETSI), Americà (COPANT).


Titol: Seminari: L'Enginyeria Química com a element vertebrador de UBE

Data: 23 de novembre de 2018 (15:00h)

Lloc:  Aula 4.1.3

Ponent: Raül Sangrós (UBE)


Titol: Taller sobre tècniques avançades de programació asíncrona

Data: 22 de novembre de 2018 (de 17:30h a 19:30h))

Lloc:  Aula 2.2

Ponent: Víctor Manuel Bolinches (Capgemini)

Resum: En el marc del programa d’activitats que la Càtedra Capgemini de la Universitat de València duu a terme de forma regular, el pròxim dia 22 de novembre tindrà lloc en l’ETSE-UV un taller dedicat a les tècniques avançades de programació asíncrona.


Titol: Intel·ligència Artificial i Ciència de Dades: desenvolupament de solucions en Indústria i Finances

Data: 21 de novembre de 2018 (de 15:00h a 16:30h)

Lloc:  Aula 2.3

Ponent: Antoni Munar (Everis)

Resum: L'augment exponencial en la disponibilitat de dades i la capacitat de processament està permetent l'ús industrial de les tecnologies d'Intel·ligència Artificial i Ciència de Dades fins a un punt que alguns autors ho consideren l'inici d'una nova revolució tecnològica. En aquesta xarrada exposarem la nostra experiència construint solucions d'Intel·ligències Artificial i Ciència de Dades en diferents sectors industrials i financers: des de la definició dels problemes i com abordar-los, l'ús de diferents plataformes i llibreries i l'assaig amb les últimes novetats publicades en articles, a l'organització dels equips i els rols i habilitats necessàries i els problemes diaris.


Titol: Conferència: “Anàlisi exploratòria en els pipelines bioinformàtics”

Data: 20 de novembre de 2018 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Seminari: Procés automàtic de pintura per al sector de l'automòbil

Data: 16 de novembre de 2018 (15:00h)

Lloc:  Aula 4.0.3

Ponent: Rafael Albert Carrión (PRISMA Industrial)


Titol: XVI Setmana Internacional de la Universitat de València

Data: 15 de novembre de 2018 (13:30h)

Lloc:  Sala de Juntes 0.2.4

Resum: Sessió informativa “El programa Erasmus Estudis de Grau a la Universitat de València”


Titol: Ciberseguridad: ¿Es oro todo lo que reluce?

Data: 14 de novembre de 2018 (de 9:30h a 13:45h)

Lloc: Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV i aula 2.4

Ponents: Carlos López  (ISACA), Alejandro Aliaga (Sothis), Matías Sanmartín (ISACA), Javier Marqués (Invaci/ISACA)

Resum: Dins del XII Congrés ISACA València i orientat a estudiants d'estudis superiors relacionats amb la Informàtica i les Telecomunicacions. (Grau / FP Superior)


Titol: Seminari Keysight: Caracterització de Senyals d'Alta Velocitat: Fonaments i Aplicacions d'Integritat de Senyal

Data: 14 de novembre de 2018 (de 9:00h a 13:00h)

Lloc: Aula 2.1.5

Resum: El continu augment de l'ús de dades per part dels consumidors ha portat a adoptar cada vegada més senyals digitals d'alta velocitat en productes electrònics, la qual cosa augmenta la complexitat del senyal, inclosa la forma de mesurar i depurar el seu producte. Prendre la decisió correcta al principi de procés de desenvolupament li permetrà evitar repeticions de prototips i traure el seu producte al mercat abans que la competència.


Titol: Seminari: Casos pràctics d'implantació d'infraestructures telemàtiques en l'Ajuntament de Sagunt”

Data: 13 de novembre de 2018 (14:30h)

Lloc: Aula 3.0.1

Ponent: David Domínguez Pérez (Ajuntament de Sagunt)


Titol: Dia de la Professió de les Telecomunicacions de iTelecos/COGITCV

Data: 8 de novembre de 2018 (12:00h)

Lloc: Aula 2.4

Ponents: Javier Marqués Pons (COGITCV), Susana Bañuelos (COGITCV/Luzea), Josep Vicent Alvarado (AGITCV/Joalmi)

Resum: Dijous que ve 8 de novembre se celebrarà el dia de la professió de les Telecomunicacions de iTelecos/COGITCV, a l'Aula 2.4 que comptarà presència del degà del COGITCV, Javier Marqués Pons.


Titol: Conferència: “Processament de dades en estudis òmics”

Data: 6 de novembre de 2018 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Seminari "Ciment: Procés i control de fabricació"

Data: 5 de novembre de 2018 (18:30h)

Lloc: Aula 4.0.3

Ponent: Antonio Santos Bernia (CEMEX)


Titol: OKTOBER TFGest

Data: 30 d'octubre de 2018 (13:30h)

Lloc: Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV

Resum: Des de les diferents comissions de TFGs de l’ETSE-UV som conscients dels dubtes que us sorgeixen a l'hora d'enfrontar-vos a la realització del vostre TFG. Per aquest motiu hem organitzat una sessió especial en la qual comptarem amb la col·laboració de companyes i companys vostres


Titol: Jornada Càtedra EMC WE-UV en l’ETSE-UV

Data: 30 d'octubre de 2018 (de 9:00h a 13:00h)

Lloc: Saló de Graus “Joan Pelechano” ETSE-UV i Sala de Juntes 0.2.4

Ponents: Lorandt Fölke (Würth Elektronik)

Resum: Dimarts que ve 30 d'octubre de 2018 tindrà lloc en l’ETSE-UV la Jornada Càtedra EMC WE-UV que té per propòsit principal presentar les activitats que anualment es realitzen en el marc de la Càtedra que la Universitat de València té amb la companyia Würth Elektronik.


Titol: Xarrada: "Eficiència en el Control i Excució d'Operacions"

Data: 29 d'octubre 2018 (18:30h)

Lloc:  Aula 4.1.3

Ponent: Nuria Martínez Berenguer (PPG Ibérica)


Titol: Xarrada: "Enginyeria de Dessalació: Disseny i Explotació d'Instal·lacions Desssladores d'Aigua de Mar per Osomisi Inversa"

Data: 26 d'octubre 2018 (15:00h)

Lloc:  Aula 4.1.3

Ponent: David Hidalgo Medina (PAVAGUA Ambiental S.L.O.)


Titol: Conferència:  "Llenguatges de programació en entorns estadístics"

Data: 16 d'octubre de 2018 (de 18:00h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.1.4

Ponent: Francisco García (CIPF)

Biografia: Francisco García García és bioestadístic i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia a la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria investigadora en diverses institucions biomèdiques i sanitàries, l'objectiu de les quals ha sigut el desenvolupament de nous mètodes i eines per al tractament i l'anàlisi de grans volums de dades que proporcionen solucions a problemes biològics i clínics. (http://bioinfo.cipf.es/ubb/).


Titol: Ada Lovelace Day

Data: 10 d'octubre de 2018

Lloc: ETSE-UV

Resum: L’ETSE-UV es suma a la celebració internacional del Ada Lovelace Day amb activitats per a visibilitzar a les dones en les àrees STEM.


Titol: AFC: Xerrada-Taller “Tècniques per al control de l’estrès”

Data: 2 d'octubre de 2018 (de 15:00h a 17:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: Óscar García Tarín

Resum: L’estrès és un sentiment de tensió física o emocional que es desencadena quan una persona percep una situació o esdeveniment com a amenaçador o desbordant. El ritme de vida frenètic que seguim converteix a l’estrès en el mal de la nostra societat.


Titol: McKinsey Analytics Roadshow

Data:  28 de setembre de 2018 (de 10:00 a 13:00)

Lloc: Saló de Graus "Joan Pelechano" i Sala de Juntes 0.2.4

Resum: La consultora McKinsey organitza un doble esdeveniment aquest divendres en la ETSE-UV; d'una banda un mini workshop on explicaran les àrees de treball i projectes de la companyia i, d'altra banda es desenvoluparà un dataton.


Titol: IEEE Autor's Workshop

Data:  25 de setembre de 2018 (de 12:00 a 14:15)

Lloc: Sala 0.2.2

Ponent: Federico Peña (Delegat general d'IEEE a España)

Resum: Organitzat amb el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València


Titol: 2a JORNADA OPEN DATA: Open Data i Intel·ligència Artificial: un canvi disruptiu.

Data:  20 de setembre de 2018 (de 9:30 a 13:00)

Lloc: Saló de Graus "Joan Pelechano"

Ponents: María Dolores Real García (Vicerrectora de Innovación y Transferencia), Manuel Alcaraz Ramos (Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació), Paula Marzal Doménech (Directora ETSE-UV), Emilio Soria Olivas (Departamento de Ingeniería Electrónica), José Joaquin de Haro (Jefe de Informática de la Diputación de Albacete), José Ignacio Pastor (Responsable del Área de Transparencia el Ayuntamiento de Valencia),  Alfons Puncel Chornet (Sotssecretari de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació).

Resum: Les dades obertes estan canviant la societat, donant lloc a nous models de negoci, així com la forma d'entendre el govern. Més que una altra expressió del model col·laboratiu, les Dades Obertes generen un cicle de riquesa i transparència que beneficien a la societat com mai abans s'ha vist. Nous models de desenvolupament i gestió apareixen usant aquest tipus de dades el volum de les quals i diversitat no deixa de créixer en els últims anys. Dades relacionades amb persones, societats, empreses, organismes públics, etc. estan disponibles per a ser usats. Les dades obertes no serveixen en si per a res si no són analitzats i les tècniques més avançades de IA, Deep Learning, són les que més coneixement útil estan extraient d'aquestes dades obertes.


Titol: AFC: Xerrada "La importància de la prevenció de riscos laborals en el exercici profesional"

Data: 18 de setembre de 2018 (de 13:30h a 14:30h)

Lloc: Saló de Graus "Joan Pelechano"

Ponent: Cristina Mateo Sotos

Resum: Els joves són el grup d'edat amb major risc de patir un accident de treball, en tots els tipus de contractes: indefinit, temporal, contracte en pràctiques o contracte per a la formació i l'aprenentatge. Per això, es considera necessari promoure iniciatives perquè aquest col·lectiu de nous treballadors/as siga capaç d'identificar, valorar, previndre i controlar els riscos als quals estarà exposat, així com de gestionar les eines públiques o privades per a fer-los front.


Titol: Reunió de benvinguda per als estudiants entrants de mobilitat

Data: 13 de setembre de 2018 (13:00h)

Lloc: Sala de Juntes 0.2.4