Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Titol: Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Innovació docent a l'ETSE-UV

Data:  18 de juliol de 2016 (9:25 h a 13:00 h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano i Sala 0.2.4

Ponents: http://links.uv.es/8VUG2bj

Resum: Com anys anteriors anem a rebre la visita d’un professor convidat qui compartirà amb nosaltres les seues experiències d’innovació docent. Aquest curs el professor convidat serà el professor Juan M. Lema Rodicio de la Universitat de Santiago de Compostel.la qui ens presentarà al Saló de Graus Joan Pelechano una interessant ponència sobre “Aula profesional. Una herramienta eficaz para el desarrollo y evaluación de competencias”. El professor Lema és pioner i referència mundial a l’àrea de biotecnologia ambiental i ex-president i catalitzador de la Conferència de Directors i Degans d’Enginyeria Química (CODDIQ).

Material activitat: http://links.uv.es/j7sQZ4m


Titol: 2n Congrés Anual de Sistemes Complexos Sociotecnològics

Data:  8, 9 i 10 de juny de 2016 (9 de juny ETSE-UV, 10:00h a 19:00h)

Lloc: Sala 0.2.4

Resum: El Congrés sobre Sistemes Complexos Sociotecnològics és un punt de trobada anual per als investigadors d'àrees com ara la física, les matemàtiques, les ciències socials, l'economia i les TIC.  El congrés ofereix una oportunitat estimulant de presentar i debatre els últims avanços teòrics i aplicats d'aquest camp d'estudi multidisciplinari.

Material activitat: http://www.uv.es/congressosdi/complexvlc16


Titol: Xerrada: Síntesi d'alt nivell per a FPGAs de Xilinx amb Vivado-HLS

Data:  2 de juny de 206 (15:30h)

Lloc: Aula 3.0.1

Ponent: Gustavo Sutter

Biografia: Gustavo Sutter, Doctor per la Universitat Autònoma de Madrid, Enginyer en Sistemes en la Univ. Nacional del Centre de la Prov. de Buenos Aires. Compta amb més de 15 anys d'experiència en disseny de sistemes basats en FPGA. S'especialitza en l'àrea d'arquitectura d'ordinadors, dissenys digitals, aritmètica de computadors i computació d'altes prestacions. Ha col·laborat en múltiples projectes de recerca nacionals, europeus i de transferència amb empreses. Ha escrit tres llibres i més d'un centenar de comunicacions tècniques. Ha dictat cursos en diferents Universitats i participa activament en la formació per a empreses. Actualment és docent i investigador en l'Escola Politècnica Superior de la Universitat Autònoma de Madrid i coordina tasques en ElectraTraining per a la formació i transferència en temes de sistemes embeguts, disseny de PCBs i FPGAs.

Resum: La solució maquinari a problemes computacionals té obvis i innegables beneficis en velocitat i consum de corrent respecte a una solució basada en microprocessadors. L'inconvenient d'aquesta estratègia són els alts costos de desenvolupament i dificultat de reúso de les solucions. Una alternativa altament utilitzada en computació d'altes prestacions és l'ús de Maquinari Reconfigurable (FPGAs) que permeten performance i consums com el maquinari amb la possibilitat de ser reprogramats. El problema segueix sent els alts costos de desenvolupament del flux de disseny tradicional basat en HDLs (Hardware Description Languages). Afortunadament en els últims anys les eines de síntesis d'alt nivell (HLS - High Level Synthesis) permeten descriure circuits des de descripcions C/C++ o altres llenguatges d'alt nivell.

En aquesta xerrada s'introdueixen els conceptes presents en la síntesi d'alt nivell des del punt de vista de l'eina Vivado-HLS del fabricador de FPGAs Xilinx. Després d'una introducció es realitza una demo amb l'eina per a visualitzar els beneficis i flux de disseny.


Titol: EXPOCIÈNCIA 2016

Data: 28 de maig de 2016 (10:00h a 14:00h)

Lloc: ETSE-UV

Resum: Enguany, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València ETSE-UV col·labora de nou en aquesta Jornada de Portes Obertes de la Universitat per a mostrar al públic les seues instal·lacions, allotjant diverses activitats d’Expociència 2016.

Es pot obtenir més informació i consultar el llistat d'activitats: http://links.uv.es/6y0Ewqe


Titol: Würth Elektronik organitza el Seminari Power & EMC en la ETSE-UV a través de la Càtedra Würth-EMC

Data: 18 de maig de 2016 (9:00h a 14:00h)

Lloc: Sala 0.2.4

Ponent: Gopi Patel

Biografia: Gopi Patel és FAE de Würth i un dels majors experts que té la companyia en aquesta àrea, ha treballat com a Sènior Design Engineer en grans companyies com OMRON Automotive, ADT Fire & Security, DYSON Technology i ENOVATION Controls.

Resum: http://www.uv.es/etsedoc/Web/Seminario_VAL16_WE.pdf


Titol: Reunió informativa Two Weeks

Data: 17 de maig de 2016 (14:00h)

Lloc: Sala 0.2.4

Ponent: Antonio Reig, coordinador Two Weeks

Resum: A més de l'experiència de conèixer el vertader estat de l'art en TICS, energia, finances, telecomunicacions i consultoria, amb les visites a les seus a Londres de les millors empreses (O2 Telefónica, BP, Schneider, Oracle...) es reforçaran aspectes relacionats amb el desenvolupament d'habilitats personals, comunicació i millora del CV. Així mateix, l'empresa multinacional de recursos humans Randstad difondrà el CV entre la seua base de dades internacional.


Titol: Píndola formativa AulaCapgeminiUV. “Open Source Software (OSS): Anàlisi dels aspectes legals i la seua aplicació pràctica en els projectes IT". 

Data: 17 de maig de 2016 (9:00h a 11:00h)

Lloc: Aula 2.3

Ponent: Iwan van der Kleijn

Biografia: Actualment consultor sènior i arquitecte de programari en Capgemini. Amb quasi 25 anys en la indústria - 10 dels quals a Espanya - he treballat com a desenvolupador i arquiteto, analista, gerent i director tècnic per a empreses com Capgemini, Sogeti, KPMG, Encamina i Valoris (Sopra) en el Benelux, Regne Unit i Espanya. He dirigit projectes - tant des d'una perspectiva de gestió així com una tècnica - per a empreses i institucions com Iberia, KLM, Santander, BBVA, Bankia, Sareb, ING, Abertis, Heineken, Philips, Bayer i NHS.

Expertise principal: Disseny d'arquitectura de sistemes d'informàtics complexos i lideratge d'equips multidisciplinaris carregats amb integració de sistemes d'informació heterogenis en el tall transversal entre interfícies humans (UX) i els de el sistema.

Resum: L'ús i desenvolupament de programari amb llicències de codi obert ha transformat el desenvolupament de programari durant els últims anys. Però el seu ús està sotmès al compliment de certes obligacions legals, no sempre conegudes o complides pels usuaris. Aquesta xarrada tracta dels desafiaments que implica l'ús de OSS, centrant-se en els aspectes legals, l'ús d'aquest tipus de productes en les empreses, així com en els processos a seguir per a garantir el compliment de les obligacions imposades per les milers de llicències que existeixen en el mercat.

Material activitat: http://www.uv.es/capgeminiuv/programa.html


Titol: Píndola formativa AulaCapgeminiUV. Una introducció a l'ecosistema Hadoop

Data:  3 de maig de 2016 (17:30h a 20:00h)

Lloc: Aula 2.3

Ponent: Ángel Llosa

Biografia: Responsable d'equip d'arquitectura, amb més de 10 anys d'experiència en consultoria tecnològica en els sectors de transport i retail. Sempre enfocat en les noves tecnologies i en el camp d'anàlisi de dades.

Resum:Angel Llosá, responsable de l'àrea d'arquitectura en l'oficina de València de Capgemini, farà una introducció a l'ecosistema d'eines relacionades amb Hadoop, la relació entre aquestes, les principals distribucions empresarials i a les arquitectures de referència.

Material activitat: http://www.uv.es/capgeminiuv/programa.html


Titol: Seminari Swagelok sobre criteris de selecció de vàlvules

Data: 3 de maig de 2016 (15:30h)

Lloc: Aula 2.4

Resum: Seleccionar la vàlvula adequada per a una aplicació no és una tasca fàcil, ja que a més de les condicions del sistema, és necessari tenir en compte la funció i els elements constructius de la vàlvula per al seu correcte funcionament.

Una consideració incorrecta d'alguna d'aquestes variables podria provocar una instal·lació poc eficient o fins i tot insegura. En aquest sentit, Swagelok Ibèrica oferirà un seminari en el qual s'abordaran els aspectes fonamentals de disseny de les vàlvules d'instrumentació, els criteris de selecció i les funcions.


Titol: Coneixes el Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit?

Data: 3 de maig de 2016 (13:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Resum: El Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit (European Satellite Navigation Competition – ESNC) és un concurs internacional d'innovació que premia les millors idees per al desenvolupament d'aplicacions de navegació per satèl·lit. Anualment busca els millors serveis, productes i innovacions que utilitzen la navegació per satèl·lit en la vida quotidiana. Des de 2004, que va començar amb sol tres regions associades, el ESNC ha crescut fins a convertir-se en una enorme xarxa mundial d'innovació i coneixement amb 25 regions associades i més de 200 experts industrials i científics de tot el món.

En suma, el ESNC 2016 repartirà premis valorats en 1 milió d'euros aproximadament. No importa l'estat de desenvolupament en el qual es trobe el projecte, servei o idea de negoci. De fet, alguns premis es troben orientats a afavorir el desenvolupament de la idea inicial per convertir-la en una realitat empresarial. Els premis inclouen diners en efectiu, incubadora d'empreses, formació per a emprenedors, consultoria de patents, suport a la realització d'estudis de mercat, suport tècnic, suport a la comercialització i accés a experts i finançament públic entre uns altres.

En l'edició de 2014 els guanyadors van ser dos alumnes de l’ETSE-UV amb el projecte PLAZALO. Aquest any podria ser la teua idea. Anima't i participa en el Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit.

Material activitat: http://www.esnc.info/index.php?kat=regional-prizes.html&anzeige=region_valencia.php


Titol: Xarrada sobre Tecnologia de localització i navegació en interiors

Data:  28 d'abril de 2016 (16:00h)

Lloc: Aula 2.1.1

Ponent: Joaquín Torres Sospedra

Biografia: Joaquín és Ing. En Informàtica i Doctor per la UJI. Ha treballat en temes d'Intel·ligència Artificial i en particular en Xarxes Neuronals. Actualment és investigador en GEOTEC (Geospatial Technologies Research Group) de l'INIT (Institute of New Image Technologies) de la UJI. En els últims anys està treballant principalment en temes de localització i navegació en interiors, estudiant el seu aplicats en diversos entorns i la seua combinació amb GIS i tecnologies geoespacials


Titol: Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll 2016

Data: 27 d'abril de 2016 (17:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponents: 

José Manuel Sanz Sa. Cap d'Àrea en la Direcció general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient MAGRAMA

Ana Viciano Pastor. Cap del Servei de Contaminació Acústica i Anàlisi Mediambiental, Ajuntament de València

Susana Bañuelos Llamas. Vicepresidenta de l'Associació de Graduats en Enginyeria en Telecomunicació i TIC de la Comunitat Valenciana (AGITCV)

Resum: Des de fa més de 15 anys, l'últim dimecres del mes d'abril se celebra el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll, amb el propòsit de promoure la cura de l'ambient acústic, la conservació de l'audició i la conscienciació sobre les molèsties i danys que generen els sorolls.

Les activitats relacionades amb el Día Internacional sin Ruido en España estan organitzades des de fa anys per la Sociedad Española de Acústica amb la col·laboració de diferents organismes públics i entitats privades.

La lluita contra el soroll precisa, per tant, de la conscienciació i col·laboració ciutadanes, així com d'una implicació decidida i eficaç de les administracions competents, amb una legislació i normatives adequades.

El Col·legi de Colegio de Graduados e Ingenieros Técnicos de Telecomunicación convida aquest dia a l'acte que es realitzarà en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València amb el següent programa.


Titol: Seminari Keysight Technologies “Caracterització i Optimització de Paràmetres No Lineals en Amplificadors”

Data:  19 d'abril de 2016 (9:00h a 13:15h)

Lloc: Aula 2.1.4

Resum: En general, un dels components que més energia consumeix i no linealitats genera és l'amplificador de potència, motiu pel qual tot disseny persegueix incrementar l'eficiència espectral, l'eficiència de potència afegida i reduir la distorsió i no linealitats.

La caracterització mitjançant senyals d'ona contínua (CW) permet obtenir paràmetres S, espuris, paràmetres de compressió i distorsió de l'amplificador, de manera ràpida i eficaç en una única mesura. Aquesta caracterització pot resultar incompleta hagut de, entre uns altres, a l'efecte de memòria i d'adaptació d'impedàncies a freqüències harmòniques o d'intermodulació. Per açò l'ús de senyals complexos, modulades digitalment, resulta de gran utilitat per a validar la resposta no lineal dels dispositius actius d'altes prestacions actuals.

D'altra banda, quan es caracteritzen dispositius actius, el balanç correcte entre velocitat, prestacions i integritat de les mesures és crític per a aconseguir un avantatge competitiu del producte final.

Aquest seminari li proporcionarà noves tècniques i solucions de mesura per a enfrontar-se amb èxit als reptes actuals de mesura i als quals els seus nous dissenys li plantegen.


Titol: Masterclasses @ETSEUV. Multimèdia, computació i núvol

Data: 20 d'abril de 2016 (09:00h-18:30h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano i Aula 2.4

Ponent: José Antonio Grimaldo (Blue Dream), Xavier Fernández (@datomedia), Soledad Penadés (Mozilla), Jonatan Fatelevich i Álex Pérez (MyWigo), Jorge Edo (ISACA), Salvador Bayarri (Mirage), Daniel Villatoro (Vodafone), Gonzalo Gabino Diestro (Capgemini)

Resum: Masterclasses @ETSEUV és una iniciativa per a apropar la tecnologia d'avantguarda a l'alumnat d'enginyeria de la Universitat de València a través de professionals en actiu i empreses a qui convé seguir la pista.

Material activitat: http://www.uv.es/congressosdi/masterclass16/


Titol: Seminari Orientat a Ciències Wolfram Mathematica

Data: 13 d'abril de 2016 (16:00h)

Lloc: Aula 2.1.2

Ponent: Maria Dimitrova

Material activitat: https://www.youtube.com/watch?v=NLr-qgcy_mQ


Titol: Jornada sobre el Big Data i l'Analítica Predictiva

Data: 12 d'abril de 2016 (9:30h a 13:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: http://steve.uv.es/bigdata/

Resum: Vivim en l'era de les dades. Existeixen dades de tot tipus i de tota classe: estructurades o no, socials, econòmiques, industrials, personals i estan ací fora esperant a ser utilitzades per generar un rendiment. En aquest context, la jornada es planteja com un punt de trobada entre proveïdors de solucions, empreses que apliquen aquesta tecnologia, empreses innovadores i l'àmbit acadèmic.

Actualment els coneixements de Big Data, Internet of Things i Predictive Analytics són els més demandats als portals d'ocupació. En concret, l'any passat el perfil professional més buscat va ser el de l'especialista en Big Data.

La ciència de les dades avança a gran velocitat i aquesta jornada constitueix una oportunitat de compartir aquests avanços entre els principals actors implicats. En aquest sentit, l'esdeveniment va dirigit a tots aquells professionals o empreses que vulguin emprar les dades per obtenir beneficis. En definitiva, deixar enrere el ja clàssic Data Warehousing i pujar-se al tren de l'Analítica Predictiva i el Big Data.

La primera conferència de la jornada la durà a terme el director del Intelligent Data Analysis Laboratory i del futur màster en Ciència de Dades de l’ETSE-UV, Emilio Soria, que parlarà de les Dades com l'energia del segle XXI. Seguidament es presentaran casos d'èxit en l'anàlisi del Big Data de la mà de les companyies CEO TINÁMICA, EVERIS, GMV i CAP GEMINI. A continuació es compartiran diferents experiències en el sector per part de la gerent d’Aranco, el cap de Servei d'Innovació Turística a València i la Key Account Executive del Wolfram Research Europe Limited. Finalment, la jornada conclourà amb un debat sobre les Dades 2.0.


Titol: Seminari: “Efficient Industrial IoT Framework”

Data: 8 d'abril de 2016 (12:00h a 14:00h)

Lloc: Aula 1.1

Ponent: Pablo Puñal Pereira. Embedded Internet System Laboratory (EISLAB). Universitat de Lulea

Biografia: http://links.uv.es/TcJw10M

Resum: L'objectiu és presentar un framework IoT complet, des de la seua arquitectura fins a cadascun dels mòduls que ho componen (Bootstrapping, Configuration, Administrador de dispositiu, etc); tractant els avantatges, els possibles problemes que es plantegen i les seues solucions.


Titol: Experiències sobre la recuperació de fòsfor en Estacions Depuradores d'Aigües Residuals

Data: 8 d'abril de 2016 (9:30h a 13:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Resum: El grup de recerca CALAGUA, amb el suport de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, Depuració d'Aigües del Mediterrani i la Universitat de Lyon, us conviden a participar en el Workshop “Experiències sobre la recuperació de fòsfor en EDAR”, emmarcat dins del projecte LIFE PHORWater, que tracta de donar solució al problema mediambiental del fòsfor.

Aquest projecte, dut a terme en l’EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) de Calahorra, pretén reduir l'abocament de fòsfor a llits i els problemes d'eutrofització així com, minimitzar la precipitació incontrolada en les EDAR. Tot açò amb la finalitat d'obtenir una font alternativa d'aquest nutrient que permeta reduir la seua extracció mineral. En aquest sentit, els objectius principals del workshop són: la posada en comú de les experiències de recuperació de fòsfor en EDAR dutes a terme a Espanya, la identificació d'avantatges i inconvenients de l'aplicació industrial dels processos de recuperació de fòsfor i el foment de l'aplicació en altres EDAR de les tecnologies desenvolupades.

El Workshop està dirigit a estudiants, investigadors i professionals en l'àmbit del tractament de les aigües residuals i tracta de ser un punt de trobada, intercanvi i reflexió per a aquelles persones que treballen en la recuperació de nutrients i el seu posterior reciclat.


Titol: Píndola formativa AulaCapgeminiUV. Fonaments de jQuery i programació web dinàmica

Data: 5 d'abril de 2016 (15:30h a 17:30h)

Lloc: Aula 2.4

Ponent: Ángel Luis Marín

Resum: En aquesta sessió introduirem la llibreria Javascript jQuery, la més estesa actualment (>65% de les webs mundials) amb capacitats de manipulació d'elements de la pàgina, programació Ajax, gestió d'esdeveniments, animacions i més. Introduirem patrons de disseny, llibreries de components i plantilles per a realitzar un exemple pràctic de programació web.

Material activitat: http://www.uv.es/capgeminiuv/programa.html


Titol: Xerrada: Vols aprendre a usar una calculadora HP 50g?

Data: 10 de març de 2016 (15:30h a 17:30h)

Lloc: Aula 2.2

Ponent: Guillermo Collado, alumne de GIQ

Resum: En aquest curs podràs conèixer aquesta calculadora i les possibilitats de la instal·lació del programa SOLVESYS 1.2 en ella. A més de la resolució de problemes, equacions, sistemes d'equacions i integrals definides en la HP 50g, també aprendràs com interpolar a través d'aquesta calculadora.


Titol: Reunió científica sobre l’avaluació d’experts i la simulació dels processos socials de la ciència

Data: del 8 a l'11 de març de 2016

Lloc: ETSE-UV

Resum: Trobada internacional a l’ETSE-UV, que té com a objectiu debatre sobre el procés d'avaluació d'experts (peer review), el qual es fa servir en tot l'àmbit científic, des d'una perspectiva multidisciplinària que combina l'anàlisi quantitativa i qualitativa. La reunió inclourà la presentació d'anàlisis experimentals dirigides per dades, així com els esforços de col·laboració intersectorial entre acadèmics i cases editorials.

L'aplec, organitzat de manera conjunta entre l'Acció COST TD1306 PEERE i l'Acció COST TD1200 KNOWeSCAPE, allotjarà també la segona edició del Congrés sobre Simulació dels Processos Socials de la Ciència (SSPOS II), que comptarà amb la participació d'investigadors que estudien les dinàmiques de la ciència com un sistema complex. Llavors, mitjançant l'ús de tècniques innovadores de visualització i de processament de dades, es proporcionarà una visió privilegiada de l'evolució de l'avaluació d'experts i del món científic en general, en un context on la recerca i la publicació es desenvolupen en un escenari cada vegada més complex.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, participa en aquesta investigació a través de la seua vicepresidència de l'Acció COST TD1306 PEERE (New Frontiers of Peer Review), un projecte que arreplega vora 30 països i 80 investigadors interessats a millorar l'eficiència, la transparència i la rendició de comptes de l'avaluació d'experts com a mecanisme per a augmentar el reconeixement social i la credibilitat de la ciència en Europa.


Titol: Xerrada.Vols treballar en l'Agència Tributària?

Data: 29 de febrer de 2016 (14:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponents: Rafael Triviño, Inspector d'Hisenda de l'Estat i Administrador de Torrent i Luis Marco, Tècnic d'Informàtica de la Dependència Regional d'Informàtica de la Delegació Especial de València.


Titol: Curs “Fabrica el teu Arduino low cost”

Data:  24 i 25 de febrer de 2016

Ponents: David Brotons i Antonio Alcarria,  estudiants GIET i membres IEEEsb

Resum: El primer dia es va realitzar una introducció teòrica sobre la placa de desenvolupament de hardware lliure coneguda com a Arduino. També es va dur a terme una explicació bàsica de tots els seus components amb la finalitat que tots els assistents pogueren entendre el seu funcionament, fins i tot sense tenir una base de coneixements previs sobre electrònica, ja que l'alumnat provenia de diverses titulacions. 

Finalment, es va dur a terme la construcció guiada de l’Arduino a partir de components base i els alumnes van poder reproduir-ho manualment en una protoboard, a més de portar-se’l a casa una vegada acabats els tallers. 
El segon dia es va comprovar el correcte funcionament dels dispositius creats, es van provar diverses aplicacions i es va donar a conèixer l'entorn de programació.


Titol: Conferència: Anàlisi de riscos i continuïtat de negoci

Data: 17 de febrer de 2016 (15:00h a 17:00h)

Lloc: Aula 2.4

Ponent: César Peñacoba, consultor Hewlett Packard Enterprise

Biografia: Consultor de seguretat i cap de projecte en Hewlett Packard Enterprise. Ha participat en nombrosos projectes relacionats amb el govern de la seguretat (elaboració de polítiques, auditories, anàlisis de compliment, adequació al ENS o a la LOPD, etc.) i amb la continuïtat de negoci i la contingència tècnica.

Certificacions: MBCI, PMP, ISO 22301 & 27001 Lead Auditor, CISA, CISM, CRISC, CDPP, ITIL v3 Expert

Resum: La ponència descriurà quin és aquest cicle de vida i, en particular, com encaixa l'anàlisi de risc en el mateix, en quin moment s'ha de dur a terme i com influeix en les etapes ulteriors. També es compara amb les anàlisis de riscos que es duen a terme en altres àrees, com són la gestió de projectes o el govern de la seguretat, indicant les similituds i diferències.


Titol: CONÈIXER

Data: 16, 17 i 18 de febrer de 2016

Lloc: ETSE-UV

Resum: En aquestes jornades de portes obertes, els futurs estudiants universitaris, van rebre informació sobre els diferents graus en Enginyeria que s'imparteixen en la Universitat de València, a més de conèixer les instal·lacions i els laboratoris dels graus d'Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Electrònica Industrial i Enginyeria Química, on els estudiants d'aquestes titulacions realitzen les seues pràctiques.


Titol: Primera edició del Speak Cafenet

Data: 11 de febrer de 2016 (11:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Resum: Aquesta primera edició del Speak Cafenet es celebrarà al Saló d’Actes de l’ETSE-UV a l’una del migdia i comptarà amb la presència de les persones que integren el programa de mobilitat: estudiants incoming que estan estudiant aquest curs acadèmic a la nostra escola, antics alumnes que han viscut l’experiència Erasmus, alumnes mentors del programa EntreIguals, coordinadors de mobilitat i futurs alumnes Erasmus per al proper curs acadèmic 2016-2017.

L’acte començarà amb una xerrada al voltant de les diverses experiències de mobilitat i en finalitzar, les persones assistents podran gaudir d’un piscolabis mentre comparteixen les seues inquietuds. A més, s’ha preparat un joc interactiu per tal de conèixer gent amb una experiència en comú, l’Erasmus, mentre es practiquen diferents idiomes.


Titol: Conferència en l'ETSE-UV: (In)Seguretat de les comunicacions mòbils

Data: 10 de febrer de 2016 (15:00h a 17:00h)

Lloc: Aula 2.4

Ponents: José Picó i David Pérez (Layakk)

Resum: http://links.uv.es/mrJeU5n


Titol: Xerrada sobre la realització de Treballs de Fi de Grau en l’ETSE-UV

Data: 9 de febrer de 2016 (11:30h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponents: Alumnat ETSE-UV

Resum: L'acte, organitzat pel ADR de l’ETSE-UV, tindrà lloc a les 11:30 en el Saló de Graus “Joan Pelechano” i s'oferirà a l'alumnat interessat una xicoteta guia sobre les recomanacions i inquietuds que se'ls puguen presentar a l'hora de triar o realitzar el TFG.


Titol: Videoconferència sobre WolframMathematica 10 en directe des d'Oxford i Moscou

Data: 19 de gener de 2016 (9:30h a 11:00h)

Lloc: Sala 0.2.4

Ponent: Maria Dimitrova

Resum: http://links.uv.es/Xo9jG8B

Material activitat: http://www.wolfram.com/events/mathematica-valencia-2016/?page=schedule


Titol: Tallers de Secundària

Data: del 12 al 21 de gener de 2016

Lloc: ETSE-UV

Resum:  L’ Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) desenvolupa, com ha fet en els últims sis anys, un conjunt de tallers en els quals vora huit cents estudiants principalment de batxillerat, i també de cicles formatius, realitzaran pràctiques en els laboratoris adaptades al seu nivell educatiu, tenint a més ocasió de conèixer els estudis i les instal•lacions d'aquesta Escola situada en el campus de Burjassot de la Universitat de València.

Aquesta activitat és fruit del treball coordinat de l’ ETSE-UV amb el professorat d'ensenyament secundari amb l'objectiu de unir esforços per a millorar la qualitat docent en els camps de la informàtica i la tecnologia i per a motivar als estudiants cap al treball experimental i l'enginyeria.

Els tallers, que es desenvoluparan del 12 al 21 de gener i han tingut una gran demanda (quatre vegades superior a l’oferta, per la qual cosa s’ha ampliat el nombre de dies i places previstes), els estudiants participaran en tallers d'informàtica i multimèdia, on es realitzarà un taller de gestió de portals web i altre taller de desenvolupament de videojocs, o en tallers d'electrònica industrial i de telecomunicacions, amb un taller de Robòtica amb Lego Mindstorms, altre de generació d'efectes d'àudio digital en temps real i altre on practicaran instrumentació i mesura amb diversos sensors, així com en tallers de tecnologia química i processos industrials, on fabricaran un gel de bany o treballaran les operacions de separació de la indústria obtenint olis essencials.


Titol: Xarrada sobre 'emprendizaje'

Data: 18 de desembre de 2015 (11:00h a 13:00h)

Lloc: Aula 4.1.2

Ponent: Daniel Perelló

Biografia: CEO i co-fundador de la web SchoolMars, i col·laborador habitual del diari València Plaza a través del blog 'Emprendizaje extremo'.

Resum: Per a començar el seu projecte, ha hagut de presentar-ho davant inversors, tant nacionals com a internacionals, arribant a participar de la StartUp Mansion a Nova York, la qual cosa li ha atorgat molta experiència en l'elaboració i presentació de projectes, duent a terme reeixidament un emprendimient amb projecció internacional, arrancant des de zero, en l'àmbit de les TIC.

Material activitat: http://epoca1.valenciaplaza.com/lista_noticias/ver_opinion/92/daniel-perello-emprendizaje-extremo.html?&pagina_actual=3


Titol: Conferència del Degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials i de Grau de València

Data: 14 de desembre de 2015 (13:30 h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: José Luis Jorrín

Resum: Conferència dirigida als estudiants de Grau en Enginyeria Química i en Enginyeria Electrònica Industrial sobre aspectes relacionats amb la professió i el col·legi.


Titol: Píndola formativa AulaCapgeminiUV. Aplicaciones Web - Origen i Evolució: Backend

Data: 16 de desembre de 2015 (15:00h - 17:15h)

Lloc: Aula 2.1.5

Ponent: Pablo Mir

Biografia:  Cap de Projecte i Analista en desenvolupaments sota tecnologies Java i Gestor de Sistemes de Base de dades amb més de 8 anys d'experiència. He estat al càrrec de projectes, mòduls, aplicacions i Bases de dades en nombrosos sistemes d'informació basats en entorns web per a entitats tals com: la Direcció general de trànsit, el Grup Aigües de València, o la Universitat de València.

Expertise principal: Gestió àgil de projectes SW, Industrialització, Lideratge d'equips, Anàlisi funcional i presa de requisits, Bases de dades, Programació d'aplicacions Web

Material activitat: http://www.uv.es/capgeminiuv/programa.html


Titol: Píndola formativa AulaCapgeminiUV. User Experience (UX), del mètode a l'usuari

Data:  2 de desembre de 2015 (De 12:00h a 14:00h en l'aula 2.4 [part teòrica] - De 15:00h a 17:00h en l'aula 1.0.1 [part pràctica])

Lloc: Aula 2.4

Ponent: Ernesto Gonzalo

Biografia: Investigador UX, dissenyador gràfic/web i director d'art amb més de 6 anys d'experiència en projectes de usabilidad, arquitectura d'informació, disseny centrat en l'usuari, avaluacions heurístiques, guies d'estil, aplicacions d'internet enriquides i analítica web. Twitter: @dithern

Expertise principal: Experiència d'usuari, disseny gràfic, disseny web, arquitectura de la informació, usabilidad, edició videogràfica i fotografia.

Material activitat: http://www.uv.es/capgeminiuv/programa.html


Titol: IX Fòrum d'Ocupació de la Universitat de València

Data:  27 de novembre de 2015 (10:00h a 18:30h)

Lloc: ETSE-UV

Resum: Organitzat per OPAL, el Fòrum acollirà en les nostres instal·lacions a 20 empreses que atendran als estudiants de l’ETSE-UV en els seus respectius estands oberts de 10 a 17 hores. Entre aquestes empreses destaquen, com a patrocinadors de l'esdeveniment, CORITEL, APPLE, FUNDACION LEITAT, GRUP ESMALGLASS-ÍTACA, UTEACH i SERVEF. Participaran també ANALOG DEVICES, BLUE DREAM STUDIOS SPAIN, CAPGEMINI, CASFID CONTROL AFORAMENT I IDENTIFICACION SC, EVERIS, FERMAX ELECTRÒNICA, FUNDACIÓ UNIVERSITAT EMPRESA DE LA UV, MARVELL, OPAL, P&P MÀRQUETING, PARC CIENTÍFIC UNIVERSITAT DE VALÈNCIA, PWC, SOPRA, i STRATESYS CONSULTING ADP M.


Titol: Oportunitats d'implementació de tecnologies de Big Data en la vida diària des del punt de vista local - Experiments a desenvolupar en els pròxims mesos

Data:  16 de novembre de 2015 (13:30h-14:30h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: David Buitrago Arenas. Organitzador de Meetup de Big Data València. Enginyer de programari en WeAreCactus SL


Titol: Dinàmica del Foc: Un camp de l'Enginyeria Forense

Data: 12 de novembre de 2015 (13:30h-14:30h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: Vicent Pons Grau. Gerent de l'empresa Enginyeria Forense

Biografia: Vicent Pons es Enginyer Químic per l’Institut Químic de Sarrià, Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de València, Enginyer Industrial per la Universitat Autònoma de Barcelona, Doctor Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de València i Diplomat en Investigació Operativa per la Universitat de València. Va ser director del Cos de Bombers de l’Ajuntament de València i actualment és CEO de l’empresa Oficina Tècnica d’Enginyeria Forense, S.L., empresa que va fundar en 1984.

Resum: L'Enginyeria Forense estudia fets relacionats amb equips i instal·lacions associats normalment a un accident, incident o comportament anòmal que provoca o ha provocat una situació no desitjada.

En la seua xarrada, el Dr. Pons es centrarà en la dinàmica del foc, la investigació dels sinistres per incendi, que constitueix una de les principals parts de l’enginyeria forense. Es tracta d'una tipologia de sinistre molt estesa i amb importants conseqüències negatives: danys materials i personals.

També ens parlarà de la importància dels coneixements de l'enginyeria química en els estudis de la dinàmica del foc, ja que el foc en si és una reacció química supeditada per mols factors. A més, el constant desenvolupament de la indústria química, entre d'altres indústries, s'ha traduït en una major presència del risc tecnològic i per tant en una nova sinistralitat per uns focs de nous aspectes.

La xarrada acabarà tractant de la prevenció d'incendis, un camp amb un desenvolupament molt limitat, encara amb la importància dels incendis i les seves conseqüències, atès que no hi ha formació reglada i específica sobre tal qüestió.


Titol: Píndola formativa AulaCapgeminiUV. Testing + Integració Continua

Data:  5 de novembre de 2015  (15:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: José Ricardo Pla

Biografia: Software Architect i Scrum Manager. Tecnòleg apassionat amb més de 8 anys d'experiència en el disseny i desenvolupament de solucions complexes, amb gran interès per les metodologies àgils, patrons de disseny, la computació en el núvol i en els últims temps intentant alinear el món del desenvolupament i les operacions mitjançant la metodologia DevOps.

Material activitat: http://www.uv.es/capgeminiuv/programa.html


Titol: Xarrada ESA: Visió General d'un Satèl·lit

Data:  22 d'octubre de 2015 (11:00h a 13:00h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: Dr. Eng. Arturo Fernández González

Biografia: El Dr. Fernández ha sigut Professor Titular en la Universidad de Oviedo i en l'actualitat és staff de l'Agència Espacial Europea (ESA) en la seua seu d’ESTEC en Noordwijk (Països Baixos). És responsable de verificar el disseny dels sistemes d'alimentació elèctrica de multitud de satèl·lits de l'ESA i a més gestiona diversos projectes de recerca de l'ESA.

Resum: En la seua xarrada ens presentarà que és l'ESA (organisme amb el qual l’ETSE també comparteix un laboratori), per a continuació explicar les parts que componen un satèl·lit, amb tot la tecnologia que implica i que en la seua gran majoria és dissenyada per enginyers.

La xarrada acabarà amb les oportunitats que ofereix l'ESA, per a realitzar estades, treballar allí i accedir a projectes competitius.


Titol: 18è Congrés Internacional de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial CCIA 2015

Data:  21,22 i 23 d'octubre de 2015

Lloc: ETSE-UV (22 [9:30h a 19:00] i 23 d'octubre [9:30h a 17:00h] )

Resum: El congrés CCIA, que celebra la seua 18ena edició, té una vocació local i de proximitat però, al mateix temps, manté una reconeguda projecció internacional. Les seues actes es publiquen a nivell internacional i una mostra dels millors treballs se seleccionen per ser estesos en revistes científiques de primer nivell. Edicions anteriors del congrés han tingut lloc a ciutats com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Castelló, Alacant, Mallorca, L’Alguer, Perpinyà o Andorra. 

Material activitat: http://www.uv.es/congressosdi/ccia2015/


Titol: Seminari OSITTOS

Data: 16 d'octubre de 2015 (9:30 h a 14:30h)

Lloc: Sala 0.2.4

Ponent: José Javier Medina, Degá del COITT

Resum:  “Introducció en sector i ocupació per a nous enginyers tècnics et telecomunicació" OSITTOS Orientació Sociolaboral en la formació permanent, l'ocupació i el desenvolupament professional per als nous titulats ITT’s en les Organitzacions del Sector de les TIC’s.

Objectiu

Proporcionar als recentment titulats en ETT, egressats de les Escoles que imparteixen la nostra titulació unes idees i conceptes genèrics que els faciliten la comprensió qualitativa i quantitativa del sector de les TIC’s des del punt de vista de les possibilitats d'ocupació per als professionals.

Així mateix es pretén dotar a aquests ETT’s de les eines que faciliten la cerca de l'ocupació, d'habilitats de comunicació per a saber vendre's a si mateixos i la seua contribució al desenvolupament de la seua futura carrera professional.


Titol: Xarrada: "Com aprofitar Prezi"

Data: 15 d'octubre de 2015 (12:30 h a 13:30)

Lloc: Aula 2.1.

Ponent: Juan Pablo Uriol Balbín

Resum: La xarrada serà oferida per Juan Pablo Uriol Balbín, estudiant de segon d'Enginyeria Informàtica en l’ETSE i ambaixador de Prezi en la Universitat de València. En aquesta xarrada es donaran consells per a dissenyar grans prezis i s'ensenyara de forma pràctica com s'usen les principals funcions del programa. Tots els assistents estan convidats a participar portant el seu propi portàtil.

Material activitat: https://prezi.com/


Titol: Seminari “Caracterització i Optimització de Paràmetres No Lineals en Amplificador” de Keysight Technologies

Data: 7 d'octubre de 2015 (9:00h a 13:30h)

Lloc: Aula 2.1.3

Resum: Avançar en la recerca de tecnologia de materials i innovar en l'ús que es dóna als materials suposa un avantatge significatiu. És imprescindible saber triar la tècnica de mesura més adequada a cada moment, i per a açò és necessari comprendre les diferents tecnologies de mesura, els seus punts forts i els seus punts febles.

En aquest seminari explorarem diverses tecnologies de mesura de materials, des de mesura d'impedància complexa fins a caracterització elèctrica i magnètica; i abordarem diferents tècniques de mesura que permeten caracteritzar materials molt dispars. Realitzarem mesures utilitzant instrumentació de mesura electrònica d'última generació.

Material activitat: http://links.uv.es/BI7bD4O


Titol: IEEE DAY 2015 - Jornada de portes Obertes IEEEsbUV

Data: 6 d'octubre de 2015 (10:30h a 11:30h)

Lloc: 1.0.2b

Resum: Coincidint amb el IEEEDay, el dia internacional en el qual les associacions i seccions celebren la fundació de IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), des de la Branca d'Estudiants IEEEsbUV es presentaran les activitats realitzades en anys anteriors, quins són els beneficis de pertànyer a l'associació i a IEEE i les pròximes activitats que tindran lloc durant aquest curs com: projectes en grup, seminaris, cursos, concursos...


Titol: Perfils professionals en una producció d'animació

Data: 28 de setembre de 2015 (13:30h-14:30h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Ponent: Raül Colomer. Cap del Departament d'Animació al centre Barreira Art+Disseny de València


Titol: Watson, IBM Cognitive Technology

Data: 21 de setembre de 2015 (13:30h-14:30h)

Lloc: Aula 2.4

Ponent: Francisco J. Gálvez Ramírez.  Ambaixador universitari d'IBM


Titol: Presentació Diploma "Aplicacions i Operació amb Drons/RPAS"

Data: 18 de setembre de 2016 (11:00 h)

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Resum: El Diploma permetrà als alumnes obtenir tant el Títol Propi de la Universitat de València com el Certificat Avançat de coneixements per a pilots de RPAS, expedit per la LLIGUE Airpull Aviation.

El Diploma es gesta en la Universitat a causa de l'indubtable impacte que van a tenir les aeronaus tripulades de forma remota, conegudes comunament com drons, a l'hora de prestar tot tipus de serveis. La idea és unir capacitat investigadora amb empreses capdavanteres i expertes en el desenvolupament i operació de drons, per a així col·laborar en la impartició d'un diploma que permeta transmetre coneixement i ensenyar als seus assistents les bases del disseny de les moltes aplicacions que avui dia fan ús d'aquest tipus d'aeronaus. La jornada està orientada a presentar a empresaris, responsables d'organismes públics i representants d'entitats la composició del grup de treball encarregat d'impartir el Diploma, així com també de mostrar el marc de col·laboració que es pot establir en un futur per a implementar noves aplicacions i serveis.

Durant la jornada, a més de presentar el Diploma en Aplicacions i Operació amb Drons-RPAS, també s'exposaran les activitats associades al mateix que es desenvoluparan al llarg del curs acadèmic. Entre elles destaquen els esdeveniments per a col·lectius professionals específics (periodistes, controladors aeris, meteoròlegs, associacions d'empresaris o ajuntaments) i les diferents accions que es realitzaran al llarg de l'any en l'Aeròdrom de Requena i altres zones habilitades per al vol de Drons-RPAS

La jornada continuarà amb una visita a les instal·lacions de l'Institut IRTIC, on tindrà lloc una exposició de diverses aeronaus com a velers de gran envergadura, drones propulsats mitjançant turbina capaces d'aconseguir 250 km/h, helicòpters a escala 1:4 i multicópters especialitzats en diferents aplicacions.

Després de la jornada de presentació s'iniciaran els primers esdeveniments associats al Diploma Universitari. Durant el matí del dissabte 19 de setembre se celebrarà la “Jornada sobre Periodisme i Drons”, acció organitzada al costat de la Fundació CUS destinada específicament al fet que els professionals dels mitjans de comunicació coneguen les capacitats i oportunitats que ofereixen els drones per al desenvolupament del seu treball.

Així mateix, durant el cap de setmana tindrà lloc el “III Len Mount Trophy”, torneig internacional d'helicòpters a escala. Està previst que algun dels models siga exposat en les instal·lacions de l'IRTIC per a poder ser visitat pels assistents.

Material activitat: http://drones.uv.es