University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

Vacunació Covid. Desafiaments i oportunitats. Nou vídeo a Pensat i Dret

  • April 19th, 2021
Image de la noticia

La confiança de la població, així com la disponibilitat de vacunes que permeten un accés universal arreu del món, seran elements clau per garantir l'èxit de la campanya de vacunació COVID. 

Però la vacunació Covid planteja innumerables qüestions, i moltes d'elles guarden relació directa amb el Dret de la competència, la protecció de les dades personals, la Ciència Política, la propietat intel·lectual i, per descomptat, amb aspectes legals i bio-ètics.

Afecten les fake news a la confiança de la Població? Pot generar la manca de confiança un repunt dels moviments antivacunes? Haurien de plantejar-se els estats la necessitat de la vacunació obligatòria? Davant les dificultats de producció de vacunes per part de les farmacèutiques, i donat el finançament públic de la recerca i el pes de la investigació bàsica en aquesta, podria la llicència obligatòria de patent ser una solució a la baixa producció i als alts preus?  

En aquest especial de Pensat i Dret escoltarem Yolanda García Ruíz, professora titular de Dret Eclesiàstic de l'Estat i investigadora principal del Grup de Recerca BioDret;  Carmen Rodilla, professora de Dret Mercantil; i Jorge Climent, professor de Dret Internacional Públic.

 

Pensat i Dret és un projecte formatiu de les titulacions de la Facultat de Dret, en el qual, l'estudiantat i el professorat, així com experts externs analitzen qüestions d'actualitat en l'àmbit del Dret, la Ciència Política i la Criminologia.

Els vídeos resultants, la part més visible del projecte, no es dirigeixen tan sols a l'aprenentatge de continguts i tècniques propis de l'especialitat. Moltes d'elles guarden relació amb les competències i habilitats que defineixen els perfils que en l'actualitat cerquen els ocupadors en el context d'un mercat laboral cada vegada més exigent.

Compromís ètic i formació en valors, esperit crític, anàlisi i síntesi, raonament pràctic i capacitat resolutiva, investigació i interacció directa amb especialistes, interacció entre estudiants de Dret, Ciències Polítiques i Criminologia, oberta a la possible intervenció d'altres Centres, treball en equip, funció social i transferència de coneixement són les competències que es tracten de fomentar en aquest projecte, integrat en el Pla d'Innovació docent del Centre.

Si voleu saber-ne més, o veure la resta de vídeos que hem gravat fins ara, podeu fer-ho ací