University of Valencia logo Logo Logo del portal

BENVINGUTS/DES A cApSa

El programa cApSa constitueix l’aposta convençuda de la Universitat de València per visibilizar, potenciar i reconèixer una metodologia docent proactiva, cooperativa, participativa i inherentment transformadora: el ApS (Aprenentatge Servei).

El compromís per cristal·litzar aquesta idea educativa i sedimentar-la en els escenaris acadèmics contempla mirar cap a l’ApS des de les seues possibilitats en la docència i en la recerca.

Per a la primera, el cApSa forma al professorat universitari en aquesta metodologia i, per al qual ja l’aplica, visibiliza la seua acció, recolza amb material didàctic i crea el premi RAGALO destinat als millors ApS presentats per els/as estudiants en totes les àrees. A més, els/as estudiants de la UV poden optar de manera alternativa als programes puntualsde ApS que, sota la fórmula dels crèdits de participació, els impliquen en projectes amb organitzacions que utilitzaran la seua metodologia amb la supervisió dels i les guies d’aprenentatge.

Per a la segona, la recerca, s’erigeix la xarxa UVAPS (Universitats Valencianes pel ApS) que es configura per a establir una xarxa de investigadore/as que continue enfortint aquesta línia des de les seues possibilitats per a la innovació, la transferència i la recerca.