Logo de la Universitat de València Logo Màster en Banca i Finances Quantitatives Logo del portal

Blog

 • La City de Londres

  FinTech: I ara què passa amb la City?

  28 de de juny de 2016

  Londres ha pressionat fort en l'últim lustre per a convertir-se en la capital europea del FinTech. Moltes start up, algunes d'elles espanyoles, han trobat ací un lloc privilegiat per a nàixer i créixer. Però el Brexit podria neutralitzar moltes dels seus avantatges.

 • Brexit

  La banca prepara el seu full de ruta per a un possible 'Brexit'

  17 de de juny de 2016

  Bancs centrals i entitats privades esperen amb inquietud el resultat del referèndum del 23 de juny. Si es produeix finalment l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, la banca reaccionaria amb més QE, acomiadaments i molta incertesa.

 • BCE

  Els costos de la supervisió bancària a Europa superen els 400 milions d'euros

  29 de d’abril de 2016

  El Banc Central Europeu anuncia la despesa que tindran les tasques de supervisió prudencial a les entitats de crèdit europees durant 2016

 • Test de estrés

  Les claus del nou test d'estrès a la banca europea

  4 de de març de 2016

  Les autoritats europees tornen a mesurar la resistència de la banca. Una selecció de les principals entitats financeres s'enfrontaran dos anys després al nou test d'estrès de l'EBA. Què canvia en aquesta ocasió?

 • Tipus negatius

  On s'ofereixen actualment tipus negatius?

  27 de de gener de 2016

  El prestador ja no cobra, paga. El dipositant, igual. Les rendibilitats negatives afecten ja a actius i moviments financers dispars però entrerelacionadas. Per als bancs, les opcions es difuminen; per al petit inversor, el panorama és inèdit.

 • La deuda europea alcanza precios históricos

  Renta fija, ¿bajo cero?

  9 de de desembre de 2015

  Por primera vez en la historia, los países de la Eurozona subastan sus títulos de deuda a tipos negativos. ¿Cómo se ha llegado a esta situación inverosímil, y cómo es que no ha cesado de crecer la demanda?