Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
GUTIERREZ RODRIGUEZ, ANGEL

GUTIERREZ RODRIGUEZ, ANGEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Depto. de Didáctica de la Matemática Facultad de Magisterio Av. de los Naranjos 4 46002 Valencia (Spain)

(9616) 25104

angel.gutierrez@uv.es

Biografia
 

Doctor en Matemàtiques. Catedrátic de Didàctica de la Matemàtica. Especialitzat en investigació en didàctica de les matemàtiques.

ARNAU VERA, DAVID

ARNAU VERA, DAVID

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9616) 25101

david.arnau@uv.es

DIAGO NEBOT, PASCUAL DAVID

DIAGO NEBOT, PASCUAL DAVID

PDI-Contractat/Da Doctor/A

Departament de Didàctica de la Matemàtica Facultat de Magisteri - Campus de Tarongers Avda. Tarongers, 4, 46022 València (SPAIN)

(9639) 83288

pascual.diago@uv.es

Biografia
 

Pascual D. Diago Nebot és professor contratat doctor al Departament de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de València. Actualment imparteix docència als graus de mestre/a en Educació Infantil, Educació Primària i al màster universitari en investigació en Didàctiques Específiques. La seua investigació es centra en la resolució de problemes i l'ús de les noves tecnologies als processos d'ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques escolars.

FERRANDO PALOMARES, IRENE

FERRANDO PALOMARES, IRENE

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau

Despacho 3.14, Facultat de Magisteri. Coordinadora del Grado Maestro/a en Educación Primaria. Coordinadora Especialidad de Didáctica de las Matemática (Máster de Investigación en Didácticas Específicas-Facultat de Magisteri)

(9616) 25469

irene.ferrando@uv.es

Biografia
 

Soc Irene Ferrando Palomares, Doctora en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de València.

Actualment soc Professora Contractada Doctora en el Departament de Didàctica de les Matemàtiques a la Universitat de València. 

Tota la meua trajectòria professional s'ha desenvolupat en l'àmbit de les Matemàtiques en general i de l'Educació Matemàtica en particular. Així, vaig realitzar la meua tesi doctoral en Anàlisi Funcional en el grup d'investigació Funaphy (IUMPA) i, en el curs 2010-11 vaig iniciar la meua carrera en l'àmbit de l'Educació Matemàtica com a professora Funcionària de Carrera d'Educació Secundària. Al gener de 2012 vaig accedir com a professora Ajudant Doctora a la Facultat de Magisteri. 

Des de llavors la meua investigació s'ha centrat en l'àrea d'Educació Matemàtica, particularment he treballat en temes relatius a l'ús de la modelització i aplicacions en l'ensenyament de les matemàtiques.

En la Facultat de Magisteri he assumit diferents càrrecs acadèmic, entre maig de 2016 i setembre de 2018 vaig ser la secretària del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i, des d'octubre de 2018 soc la Coordinadora del Grau de Maestro/a En Educació Primària.

El meu interés per l'educació m'ha fet implicar-me en diferents projectes relacionats amb l'ensenyament de les Matemàtiques, des de l'any 2008 participe en el projecte d'estimulació de talent matemàtic Estalmat CV i des de l'any 2019 soc la responsable de l'organització del concurs IMMC-Spain, dirigit a estudiants de secundària i batxillerat.

A més, en els últims anys he col·laborat estretament amb el CEFIRE CTEM impartint cursos de formació contínua dirigits al professorat d'educació primària i secundària.

Finalment, soc la Presidenta de la Comissió d'Educació de la Real Sociedad Matemática Española.

GALLART PALAU, CESAR

GALLART PALAU, CESAR

PDI-Ayudante Doctor/A
LOPEZ IÑESTA, EMILIA

LOPEZ IÑESTA, EMILIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

Departament de Didàctica de la Matemàtica Av. Tarongers, 4, 46022 València (SPAIN) Facultat de Magisteri (Campus de Tarongers) Despatx 11 3er pis

83285

emilia.lopez@uv.es

Biografia
 

Licenciada en Matemáticas, Licenciada en Ciencias y Técnicas estadísticas, Máster en Computación Avanzada y Sistemas Inteligentes (Premio Extraordinario) y Dra. en Tecnologías de la Información, Comunicaciones y Computación por la Universitat de València. Su tesis doctoral fue merecedora del premio Marc Esteva a la mejor tesis en Inteligencia Artificial en 2018, siendo la primera mujer en conseguirlo. Emilia López-Iñesta es profesora del departamento de Didàctica de la Matemàtica. Ha realizado estancias de investigación en el Centro de Investigación en Inteligencia Artificial de la Universidad Veracruzana (México) y el Laboratory of Agent Based Social Simulation del CNR (Roma).

Su investigación se centra en la comprensión de problemas matemáticos, la lectura de gráficos estadísticos, el pensamiento computacional, la aplicación de técnicas de Inteligencia Artificial y aprendizaje automático a distintos contextos como la Educación (Learning Analytics), la Ciencia Ciudadana y la denominada área de "Science of Science” que incluye los procesos de revisión de manuscritos científicos (Peer Review). Por otro lado, investiga en la diversidad de género en las TIC y STEM para reducir la brecha de género en las carreras STEM (Ciencia, Tecnología, Ingeniería y Matemáticas) obteniendo con uno de los trabajos el premio Florence Nightingale a la mejor comunicación con perspectiva de género. Ha recibido por su tarea investigadora y divulgadora el premio Muy jóvenes Científicas en la categoría de Inteligencia Artificial otorgado por la revista Muy Interesante y el Canal Odisea.

Participa en la organización de actividades y proyectos de divulgación científica, como Databeersvlc (https://twitter.com/databeersvlc), un evento de charlas cortas sobre aplicaciones de Inteligencia Artificial,  Ciencia de Datos y Estadística en un ambiente informal o “La Falla Immaterial” (https://fallaimmaterial.com/es), un proyecto de Ciencia Ciudadana que junta el análisis de datos mediante técnicas de Inteligencia Artificial en el contexto de fiestas masivas como las Fallas. Es embajadora Scientix (http://www.scientix.eu/) en España, la comunidad para la enseñanza de las ciencias en Europa. Asimismo, es una de las impulsoras del proyecto Girls4STEM (http://www.girls4stem.es/) para el fomento de las vocaciones científicas en los jóvenes, en particular en niñas y adolescentes, con el objetivo de que se valore y conozca la aplicación social de carreras relacionadas con las áreas STEM como las Ingenierías, Matemáticas y Ciencia de Datos. También colabora con la iniciativa https://11defebrero.org/ y es miembro del nodo de Valencia de la red Biostatnet que se encarga del proyecto "STAT WARS: El imperio de los datos" (https://biostatnet.com/noticias-noticias/stat-wars-el-imperio-de-los-datos/), un proyecto de divulgación para acercar la estadística y sus aplicaciones en Inteligencia Artificial y Ciencia de Datos al alumnado de ESO y Bachillerato.

Ha recibido reconocimientos por su labor en la divulgación científica por los proyectos DatabeersVlc, Synapsi-UV (proyecto sobre Neurociencia, Realidad Aumentada y Redes Neuronales Artificiales) y Falla Immaterial, así como otros premios al rendimiento académico e investigador (info en https://www.researchgate.net/profile/Emilia_Lopez-Inesta sección premios).

Es miembro de la Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas, la Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial,  la Sociedad Española de Investigación en Educación Matemática y la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi.

Participa en proyectos nacionales e internacionales competitivos, pertene a comités científicos y participa en la organización de conferencias científicas (CCIA2015, PEERE2016, SOCIOCOMPLEX2016, CNSC2018, PEERE2020, JENUI2020, SEIEM2020).

Por otro lado, colabora en cursos de formación para profesorado de Educación Secundaria y Primaria para motivar la aplicación de recursos de Inteligencia Artificial, Ciencia de datos y Estadística en el aula.

PEREZ SUAY, ADRIAN

PEREZ SUAY, ADRIAN

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Departament de Didàctica de la Matemàtica Avda. Tarongers, 4 46022 València Seminari S03.02 Image Processing Laboratory (IPL) Image and Signal Processing Group E4 building - 4th floor Parc Científic Universitat de València C/ Cat. Agustín Escardino Benlloch, 9 46980 Paterna (València). Sp...

44061

adrian.perez@uv.es

PLA CASTELLS, MARTA

PLA CASTELLS, MARTA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Director/a Titulacio Master Oficial

Facultat de Magisteri. Departament de Didàctica de la Matemàtica. Despatx 3.07

90295

628565763

marta.pla@uv.es

SANZ GARCIA, MARIA TERESA

SANZ GARCIA, MARIA TERESA

PDI-Titular d'Universitat

Facultat de Magisteri Despatx 03.11 Av. dels Tarongers, 4, 46022 València, Valencia, Espanya

(9616) 25105

m.teresa.sanz@uv.es

SEGURA CORDERO, CARLOS JOSE

SEGURA CORDERO, CARLOS JOSE

PDI-Ajudant Doctor/A
Biografia
 

Carlos Segura és llicenciat en Matemàtiques (Premi extraordinari), graduat en Història de l'Art i doctor en Didàctica de la Matemàtica. Actualment treballa com a Professor Ajudant Doctor (PAD) en el Departament de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de València. 
Carlos Segura ha treballat com a professor d'ensenyament Secundari (2010-2015) i com a assessor de formació en l'àrea de Matemàtiques, Ciència i Tecnologia per a la Conselleria d'Educació (2015-2023). També va ser professor associat en el Departament de Didàctica de la Matemàtica des de 2015 a 2023, quan es va incorporar com PAD. 
La seua investigació se centra en l'Educació Matemàtica; en particular, en la modelització i aplicacions en l'ensenyament de les matemàtiques, i en la resolució de problemes (ús de múltiples estratègies, flexibilitat, errors i dificultats, aspectes afectius).
S'ha implicat en diferents projectes relacionats amb l'ensenyament de les Matemàtiques. Així, ha participat en el projecte d'estimulació de talent matemàtic Estalmat CV i  forma part de l'equip organitzador del concurs IMMC-Spain, dirigit a estudiants de secundària i batxillerat. Ha impartit i coordinat nombrosos cursos de formació contínua del professorat, per a tots els nivells educatius, amb el Cefire CTEM. A més, forma part de la Comissió d'Educació de la Real Sociedad Matemática Española.