Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

La Facultat de Psicologia i Logopèdia participa en el Fòrum d’Ocupació de l’Àrea de Ciències de la Salut

  • 16 de febrer de 2023
saló d'actes

La Universitat de València va celebrar el Fòrum d’Ocupació de l’Àrea de Ciències de la Salut, el passat 10 de febrer.

 

 

Francisco J. Santolaya, president del Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs d’Espanya i degà del col·legi oficial valencià, va subratllar la importància d’aquests encontres per a ajudar l’estudiantat “en el trànsit professional”, i va subratllar dos objectius prioritaris per als col·legis oficials: complir amb el codi deontològic per a protegir i defensar la ciutadania a través de l’activitat professional; i, al mateix temps, evitar l’intrusisme, la qual cosa també protegeix la integritat de les persones.

A més, Santolaya va remarcar la rellevància del “suport mutu” entre la Universitat i els col·legis professionals per a acomplir amb aquells fins i va instar a treballar conjuntament a totes les professions sanitàries.

L’acte va comptar també, a més de la rectora de la Universitat de València,  amb la presència de la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; els degans de les facultats de Medicina i Odontologia, Francisco Javier Chorro, de Física, Jordi Vidal; de Psicologia i Logopèdia, Antonio Ferrer, d’Infermeria i Podologia, Antoni Merelles, i la degana de la Facultat de Fisioteràpia, Sofía Pérez; vicedeganes i vicedegans; el director general de la Fundació Lluís Alcanyís, el professor José Manuel Almerich; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el delegat de la rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret; així com representants dels col·legis professionals, de l’organització del Congrés d’Investigació Biomèdica, professorat i estudiantat.

Activitat acadèmica
El Fòrum de 2023 va estar organitzat juntament amb les quatre facultats del Campus de Blasco Ibáñez: Medicina i Odontologia, Psicologia i Logopèdia, Infermeria i Podologia, i Fisioteràpia; però a més es va sumar per primera vegada a aquesta cita la Facultat de Física amb els estudis de Grau en Òptica i Optometria, i el Màster en Optometria Avançada i Ciències de la Visió.

La jornada començà a les 9:30 hores amb la programació acadèmica, dissenyada específicament per graus i de manera simultània en diferents espais del Campus.

L’alumnat de Psicologia va assistir a un debat sobre ‘L’estat actual i perspectiva de futur de l’exercici professional en Psicologia. Col·legiació professional’ que comptà amb les intervencions de Francisco José Santolaya i Pilar del Pueblo, degà i vocal del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana (COPCV), respectivament.

A la mateixa hora, la Facultat de Psicologia i Logopèdia acollia la conferència de la degana del Col·legi de Logopedes de la Comunitat Valenciana (COLCV), María Jesús Lluch, qui parlà sobre el mateix tema però entorn dels estudis de Logopèdia.

La visita als estands va ser un dels moments més crucials del Fòrum ja que el seu objectiu era acostar els futurs professionals a la realitat empresarial, així com posar a l’abast de les empreses els perfils altament qualificats presents a les aules universitàries.

Els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València són organitzats pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVocupació i la Fundació General UV, en col·laboració amb les facultats i els centres. El seu objectiu principal és la inserció laboral de la comunitat universitària. A més, l’equip del servei d’ocupació i orientació de la Universitat de València brinda serveis d’orientació, assessorament, formació en tècniques de cerca d’ocupació i capacitació en projecció professional.

El programa de fòrums encamina la seua segona dècada de trajectòria i cada edició busca promoure l’ocupabilitat de l’estudiantat i persones titulades, oferir l’oportunitat d’establir contacte directe amb empreses, i organitzar xarrades, tallers i intercanvis formatius per a conéixer els perfils més demandats i les àrees de treball actuals.

Imatges: