Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Les migracions internacionals en perspectiva

  • 27 de maig de 2024
cartel

Els pròxims 10 i 11 de juny es presentaran les Jornades Internacionals: “LES MIGRACIONS INTERNACIONALS EN PERSPECTIVA: CONTINUÏTATS, TRANSFORMACIONS I CRUÏLLES” en la sala d'actes de la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València (Avinguda Blasco Ibáñez, 21 València).

Des de fa 19 anys, el cos docent del Màster Internacional de Migracions (MIM) ve organitzant les anomenades “Escoles d'Estiu del MIM” on es debatia durant quinze dies (anys més tard es va concentrar en una setmana), sobre les temàtiques d'investigació capdavanteres en l'àmbit de les migracions. La idea consistia a aproximar l'estudi de les migracions internacionals al públic general, alhora que es feia participar activament a estudiants del MIM i doctorands especialitzats. Així, des del principi es va involucrar a tota la comunitat universitària interessada sota la guia de les institucions d'excel·lència i capdavanteres en el camp de la investigació i difusió de resultats.

L'any que iniciem la celebració del 20 aniversari del nostre treball en comú, volem aproximar-nos a l'estudi de les migracions internacionals des d'un esperit obert, crític, multicultural i multidisciplinari.

De fet, els estudis sobre les migracions internacionals es venen desenvolupant des de fa dècades, prenent innombrables direccions tant en termes d'enfocaments disciplinaris com de línies d'investigació. L'interés en este camp involucra també a cada vegada més països, tant siguen de destinació, d'origen o de trànsit. En cada nació, depenent de les sensibilitats locals i de la idiosincràsia específica del lloc, en l'estudi de la mobilitat humana es posa èmfasi en determinades qüestions que demostren la varietat temàtica de l'argument.

Estes jornades de València, en les quals participaran diversos investigadors de diversos països, pretén fer un balanç de la investigació sobre les migracions internacionals, intentant oferir una visió sintètica dels seus treballs i avanços.

Activitat dirigida: comunitat universitària i públic en general. Jornada gratuïta.

Organitza: Facultat de Psicologia i Logopèdia (UVEG) i

Màster Universitari en Migracions (MUM)

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): ODS 3 (Salut i benestar), ODS 4 (Educació de qualitat), ODS 10 (Reducció de les desigualtats).

Per a més informació: mastermigraciones@gmail.com

Programa