BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Alma, nou programa de gestió de les biblioteques universitàries públiques valencianes

  • 22 d’octubre de 2019
ALMA
ALMA

El passat 27 de setembre la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández van signar el contracte conjunt de subscripció de la plataforma de serveis bibliotecaris ALMA, de l’empresa Ex-Libris.

ALMA és una plataforma de serveis de nova generació que representa una evolució cap a noves formes de gestió i, sobretot, a una major integració de funcions. Està especialment dissenyada per agrupar recursos, electrònics i impresos, amb garantia de robustesa i eficiència. Això permetrà a la Biblioteca oferir un millor servei a tota la comunitat universitària, sense oblidar les funcionalitats de l'anterior catàleg. També facilitarà les tasques dels bibliotecaris en millorar els fluxos de treball, ja que permet manejar de manera efectiva la gestió de les col·leccions universitàries, tant impreses com digitals.

A més, es la  primera vegada que  les biblioteques universitàries públiques valencianes afronten una contractació conjunta. És un fet important des del punt de vista econòmic i tecnològic, que ens ajudarà a estrènyer la relació de col·laboració entre nosaltres. Volem que siga l'inici d'un consorci de biblioteques universitàries públiques valencianes, que permeta, entre altres coses, disposar d’un catàleg col·lectiu propi i continuar per aquest camí de col·laboració en altres àmbits, com la contractació de recursos bibliogràfics o la formació del personal bibliotecari.

Com la UPV ja utilitza el sistema ALMA, al llarg del 2020 totes les biblioteques universitàries públiques valencianes treballarem amb la mateixa plataforma de gestió.

En el cas de la Universitat de València ALMA substituirà el software de gestió bibliotecària Millennium que ha donat serveis a la nostra institució durant 15 anys.

El període de migració i implementació en la nostra institució anirà de novembre de 2019 a juny/juliol de 2020.