BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Homenatge a María Moliner

  • 29 d’octubre de 2020
Maria Moliner
Maria Moliner

Ahir 20 d’octubre, a les Escoles d’Artesans de València, es va celebrar un homenatge a Maria Moliner, bibliotecària, filòloga i lexicògrafa. Autora del "Diccionario de uso del español", Maria Moliner va ser la primera dona Directora de la Biblioteca de la Universitat de València entre 1936 i 1937, una dona compromesa amb el seu treball i una vida apassionant que va acabar convertint-se en un referent per a les noves generacions de dones.

L'acte va començar a les 17 hores i va comptar amb les intervencions de la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBi, Lucía Beamud; la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, Elena Martínez; la professora de Filologia Espanyola de la Universitat de València, Mercedes Quilis; el president de les Escoles d'Artesans, Javier Orozco i el nét de Maria Moliner, Pedro Pitarch.  Després es va descobrir un monòlit en el seu honor en la Gran Via Marqués del Túria 26.

A l'homenatge també va assistir personal de les biblioteques de la Universitat de València, entre altres la directora de l’SBD, Victoria García Esteve, i la coordinadora de la Biblioteca d’Educació “Maria Moliner”, Silvia Giner. També estava María José Martínez Alcalde, professora de Filologia Espanyola de la Universitat de València, que al costat de Mercedes Quilis van ser les impulsores de l'homenatge, i la biògrafa de Maria Moliner, Inmaculada de la Fuente, autora de "El exilio interior", disponible a les nostres biblioteques.