Logo de la Universdad de Valencia Logo Investigación y Transferencia Logo del portal

Educación, conocimiento y emancipación - GREDUC

Referencia del grupo:

GIUV2016-338

 
Descripción de la actividad investigadora:
Som un grup d'estudis i recerca multidisciplinar en l'àmbit de l'educació de la Universitat de València. Tot i que desenvolupem investigacions en temàtiques distintes, tenim en comú una mirada epistemològica crítica i postcrítica de l'educació. Prenent aquests elements com a punt de sortida, hem anat fent passes cap a un compromís amb un altra manera d'entendre la investigació, clarament vinculada a la transformació social. La cooperació, l'intercanvi de guions i propostes i el cercle dialògic son les estratègies que ens acompanyen. Les nostres línies d'investigació van dirigides cap a la formació inicial i permanent dels educadors/es en diversos contextos socioeducatius. La investigació narrativa, l'experiència i la relació educativa conformen les nostres eines per avançar en la recerca dins dels àmbits de l'educació, el coneixement i l'emancipació. La producció acadèmica hauria de lliurar-se d'una nefasta tradició individualista, per tant, apostem per la creació d'espais en els que fer possible les cures, la reflexió i la creació col·lectiva. En aquest sentit, el grup reflexa diversitat de situacions i estadis en la investigació. Una part dels membres del grup ja va defendre les...Som un grup d'estudis i recerca multidisciplinar en l'àmbit de l'educació de la Universitat de València. Tot i que desenvolupem investigacions en temàtiques distintes, tenim en comú una mirada epistemològica crítica i postcrítica de l'educació. Prenent aquests elements com a punt de sortida, hem anat fent passes cap a un compromís amb un altra manera d'entendre la investigació, clarament vinculada a la transformació social. La cooperació, l'intercanvi de guions i propostes i el cercle dialògic son les estratègies que ens acompanyen. Les nostres línies d'investigació van dirigides cap a la formació inicial i permanent dels educadors/es en diversos contextos socioeducatius. La investigació narrativa, l'experiència i la relació educativa conformen les nostres eines per avançar en la recerca dins dels àmbits de l'educació, el coneixement i l'emancipació. La producció acadèmica hauria de lliurar-se d'una nefasta tradició individualista, per tant, apostem per la creació d'espais en els que fer possible les cures, la reflexió i la creació col·lectiva. En aquest sentit, el grup reflexa diversitat de situacions i estadis en la investigació. Una part dels membres del grup ja va defendre les tesis i l'altra part es troba en el procés d'elaboració. La coordinació del grup es basa, especialment, en definir les problemàtiques i dificultats en la recerca educativa.
[Leer más][Ocultar]
 
Página Web:
 
Objetivos cientificotécnicos:
  • Crear un dispositiu estratègic basat en la narració de la experiència, que puga servir en diferents escenaris de la formació inicial i permanent de professorat, des d'una perspectiva unitària en la construcció de la mirada i integradora des del punt de disciplinar.
 
Líneas de investigación:
  • Sujetos, conocimiento y emancipación en las pedagogía críticas y postcríticas. Investigació sobre estratègies d'empoderament dels subjectes a través de l'educació i anàlisi d'una relació emancipadora entre subjecte i coneixement
  • Renovación pedagógica y buenas prácticas en las aules de Educació Infantil 0-6. Dissenyar estratègies didàctiques basades en la discusió de narratives sobre experiències
  • Banco de herramientas y propuestas basadas en la narrativa pedagógica. Contribuir a que els futurs mestres prenguin consciència de que el saber professional pràctic de docents experimentats és un referent important en la construcció del pròpi saber professional.
 
Componentes del grupo:
Nombre Carácter de la participación Entidad Descripción
Vicent Horcas LopezDirector-a UVEG-Valencia Professor-a Contractat-da Doctor-a
Equip d'investigació
Maria Del Mar Estrela CerveroMembre UVEG-Valencia Professor-a Associat-da
Rocio Barrera SotoCol·laborador-a UVEG-Valencia Estudiant-a de doctorat de la Universitat de València
Ana de Castro CalvoCol·laborador-a FLORIDA-Valencia Professor-a Titular d'Universitat
María Elena Giménez UrracoCol·laborador-a UVEG-Valencia Professor-a Contractat-da Doctor-a
Maria Angels Martinez BonaféCol·laborador-a UVEG-Valencia Professor-a Associat-da
Clara Martínez DelgadoCol·laborador-a UVEG-Valencia Estudiant-a de doctorat de la Universitat de València
Equip de Treball
Jaume Martínez BonaféEquip de Treball UVEG-Valencia Investigador-a jubilat-da UVEG