Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Socials Logo del portal

Cicle Cinema: Dones i Empoderament

  • 19 de setembre de 2022
Image de la noticia

Dirigit al estudiantat de la Facultat de Ciències Socials. Sala d'Actes Facultat i resta de sessions en la Sala d'Actes de la Biblioteca "Gregori Maians"

dimarts 27 de setembre. 17:30 h. "Mentes ocultas"

divendres 14 d'octubre 10:30 h. "La bicicleta verde"

dijous 17 de novembre 17:30 h. "Sufragistas"

dimecres 23 de novembre 12:30 h. "Te doy mis ojos"

Les Facultats de Magisteri i Ciències Socials organitzen el cicle de cinema que presentem on es mostrarà mirades activistes i dissidents sobre la suposada condició femenina i llança llum sobre la problemàtica a la qual s'enfronten les dones en la seua construcció com a subjectes i ciutadanes. Per a evitar una visió monolítica i etnocèntrica, es contemplen pel·lícules de diferents procedències geogràfiques on les dones són creadores i protagonistes, així com diferents gèneres fílmics. D'aquesta manera es tracten temes com els moviments feministes històrics i les lluites pels drets laborals, la visibilització de les dones com a subjectes productors de ciència i cultura, la violència de gènere i del paradigma de feminitat assignat, així com el procés de la construcció identitària no normativa. Les pel·lícules mostren una visió allunyada del sentimentalisme i el victimisme que encoratja al canvi de paradigma per una societat més igualitària i més justa. La presentació de cada film (autoria, context socio-polític, econòmic i cultural des de la perspectiva de gènere) estarà a càrrec de la Professora Montserrat Hormigos Vaquero, Doctora en Teoria del Discurs i Comunicació Audiovisual. Posterior al seu visionat, coordinarà un debat amb les persones participants.

 

Professora: MONTSERRAT HORMIGOS Lloc: Sala d’Actes Facultat Ciències Socials, Avda. Tarongers, nº 4-B 1ª sessió , la resta de sessions seran en la Sala d'actes de la Biblioteca "Gregori Maians" del Campus de Tarongers

+ informació