Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Qualitat Logo del portal

Model d’avaluació

El model d'avaluació estava basat en set criteris que definien els aspectes més rellevants a valorar durant el procés d'avaluació dels programes de doctorat.
Els criteris van ser seleccionats com a fruit d'una anàlisi dels diferents plans de qualitat desenvolupats en l'àmbit nacional i altres propis dins de la Universitat de València. Com a novetat pel que fa a versions anteriors, es va incloure un nou criteri denominat Garantia de Qualitat, clau per al desenvolupament de futurs processos d'acreditació.
Els criteris proposats s'estructuren gràficament en el diagrama que incloem. En ell, apreciem en primer lloc el criteri de programa formatiu, ja que d'ell depenien els altres criteris. En la base de tots ells, vam arreplegar el criteri de Garantia de Qualitat, en tant que integrava els processos de revisió i millora de la resta de criteris del model. 


 

Fases

El procés d’avaluació es va organitzar en quatre fases:

1. Autoavaluació.

El Comitè de Qualitat del programa de doctorat, seguint una Guia d'Avaluació, va descriure i va valorar la situació dels seus ensenyaments, seleccionant i proposant un pla de millora a desenvolupar en els anys següents. El resultat va ser l'Informe Inicial (o informe d'autoavaluació), el qual una vegada finalitzat es va enviar a la Unitat de Qualitat.
La missió dels membres del Comitè d'Avaluació del programa de doctorat, a l'hora de realitzar l'Informe Inicial, va ser realitzar reflexions i valoracions sustentades en dades i evidències degudament documentades i argumentades, amb l'objecte de reflexionar sobre el programa de doctorat i proposar els corresponents plans de millora.
Cada Comitè d'Avaluació del Programa de Doctorat va estar integrat pels següents membres:
El director/a del programa de doctorat

  • 1 ó 2 professors/es del programa de doctorat i membres del departament gestor.
  • 1 professor/a representant d’altre departament (si es tracta de programes interdepartamentals o interuniversitaris).
  • 1 membre del Personal d’Administració i Serveis.
  • 1 estudiant del programa de doctorat.

2. Revisió Tècnica.

Personal de la Unitat de Qualitat va realitzar una revisió tècnica i va emetre les seues recomanacions als diferents programes de doctorat. La principal funció de la revisió era assessorar tècnicament per a assegurar la correcta interpretació que de les dades va realitzar el Comitè de Qualitat del programa de doctorat.

3. Informe Final.

Presentava una síntesi de les valoracions de les diverses dimensions implicades en el programa de doctorat, així com una relació dels principals punts forts i febles detectats. Així mateix contenia, com a element fonamental del document, el Pla de Millores degudament prioritzat i temporalitzat, amb la finalitat de consolidar els punts forts i aconseguir resoldre o millorar els punts febles. L'Informe Final va ser elaborat pel Comitè de Qualitat del programa de doctorat, el qual ho va enviar posteriorment al Vicerectorat d'Investigació i a la Unitat de Qualitat.

4. Anàlisi Global.

La Comissió de Doctorat de la Universitat de València va analitzar conjuntament els resultats de tots els informes finals.

Esquemàticament est va ser el procés global d'avaluació: