La conferència, íntegrament en anglès, serà impartida per Joseph Melling, co-director del Centre d'Història de la Medicina (Universitat de Exeter. Anglaterrra)

 

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró, presenta el seminari Dangerous Trades: Towards a Trans-national Industrial Hazard History, el pròxim dijous 7 de març, a les 17 hores, en la sala de conferències de l'institut. La conferència, que s'emmarca en el cicle d'activitats ‘Atmosferes tòxiques: Salut ambiental i ocupacional en l’era industrial’, es desenvoluparà íntegrament en anglès, i serà impartida per Joseph Melling, co-director del Centre d'Història de la Medicina a la Universitat de Exeter (Anglaterra).

La conferència aborda la recerca que Joseph Melling, juntament amb el també investigador Christopher Sellers de la Universitat de Nova York, ha dut a terme durant els últims anys. Tots dos han analitzat l'evolució i distribució dels perills industrials en l'economia globalitzada dels últims dos segles. Es calcula que, aproximadament, dos milions de morts, són atribuïbles a accidents en l'àmbit laboral. Com s'explica la proliferació de perills, al mateix temps que, el coneixement i les lleis podrien remeiar-ho? En aquest sentit, recentment, grups d'historiadors han acceptat el desafiament de realitzar una anàlisi transnacional de les indústries perilloses que sorgeixen, prosperen i espolien o contaminen. L'objectiu d'aquest seminari se centra a oferir una visió general sobre aquest nou camp d'estudi que persegueix transnacionalitzar la història dels perills industrials, especialment en la seua relació amb la història de ciència.

Joseph Melling és co-director del Centre d'Història de la Medicina a la Universitat de Exeter (Anglaterra). Ha investigat la història de la seguretat i la salut industrial durant molts anys. Els seus interessos inclouen la història de la malaltia respiratòria silicosi, la història de la salut mental (incloent un projecte recent sobre la tensió), i la història de les relacions laborals. Actualment, treballa amb Christopher Sellers en un nou projecte sobre la transnacionalització i la salut mediambiental des dels anys ‘40.

 

Data 7 de març de 2013 de 17:00 a 19:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Sala de conferències de l'institut (Palau de Cerveró. Plaça Cisneros, 4. València)

 
Organitza

La Societat Catalana d'Història de la Ciència i la Tècnica i l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC).

http://www.ihmc.uv-csic.es/

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació