Exposició fotogràfica a Alpuente. Inauguració, 24 de juny a les 18.30h

 

Joaquín Bérchez, nascut en Montilla (Còrdova) en 1950, Bérchez és Acadèmic en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos i Catedràtic d'Història de l'Art en la Universitat de València, la ciutat on viu i treballa, compaginant la labor docent amb la seua passió per la fotografia i l'arquitectura.

Joaquín Bérchez ha convertit les fotografies del paisatge valencià en una eina més de contemplació i de reflexió sobre el territori. La mostra arreplega panoràmiques des d'Ademús a l'Albufera, les vistes de l'interior i el litoral, mostrant amb detall les vinyes, tarongers, palmeres, oliveres, arrossars… que se succeeixen a través d'una juxtaposició de l'antic i del modern, en un territori antropitzat, modelat per l'activitat humana.

Des de la torsió d'un cep a les restes d'un aqüeducte romà o les tranquil·les aigües del Mediterrani, el paisatge valencià representat adquireix noves visions als ulls de Joaquín Bérchez. El professor torna a delectar-nos amb estampes de la nostra geografia, del nostre paisatge. Un pretext més per a evocar el reconeixement i el sentiment cap al nostre territori i als valors paisatgístics i patrimonials que atresora.

L'exposició “Miscel·lània Geogràfica” obeeix a la voluntat i compromís de la Universitat de València d'estar present en el territori, en la societat local. El seu disseny i la seua temàtica responen a uns objectius formals i conceptuals, en els quals la divulgació mitjançant el seu caràcter itinerant, i la reflexió a partir d'aspectes inèdits del paisatge valencià des d'una particular visió de l'autor, adquireixen protagonisme.

Per accedir a la exposició cal passar per l'oficina de turisme per tal d'obrir la sala.

Adreça: Av. Jose Antonio, 19. Alpuente

 

Període de l'esdevenimentDe 24 de juny de 2014 a 24 de juliol de 2014. Tots els dies de 10:00 a 19:00.

 
 
Lloc de realització

Sala d'exposicions a Alpuente. Pl. de la Iglesia nº 1. Alpuente

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en col•laboració amb l col·laboració de l'Ajuntament de Alpuente.

http://projeccio.uv.es/home

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació