Dolors Corella
Òmiques i salut: una relació cada vegada més important

En els últims mesos, la paraula PCR s’ha fet molt freqüent en el nostre vocabulari. Els mitjans de comunicació, els homes i les dones dedicats a la ciència, a la sanitat, a l’art, a l’agricultura, al comerç, a la indústria, a la docència, a la mecànica, a la pesca, així com els altres grups de població, la nomenen. Fins i tot Kary Banks Mullis estaria impressionat. Mullis va rebre el Premi Nobel de Química el 1993 per inventar la PCR. Poca gent sap que PCR vol dir “reacció en cadena de la polimerasa”. A més de les seues aplicacions per al diagnòstic de virus, la PCR ha estat crucial per al desenvolupament de les òmiques. Comentarem les generalitats d’aquesta tècnica, la seua evolució, el seu paper en la investigació genètica i en el desenvolupament de la genòmica. Veurem els principals avanços de l’epidemiologia genòmica en l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars i la interacció amb l’alimentació. També coneixerem què és l’epigenòmica i com cada dia les investigadores i els investigadors realitzen nous i apassionants descobriments en aquesta i altres òmiques que estan sent essencials per avançar en la prevenció i tractament dels problemes de salut.

 

«Dolors Corella, pionera de la genómica nutricional»

 

Data 27 de novembre de 2020 de 19:00 a 20:30. Divendres.

 
 
Lloc de realització

València

 
Organitza

Unitat de Cultura Científica i de la Innovacio.

www.uv.es/cdciencia

 

Contacta cdciencia@uv.es

 
Més informació