Orquídies del País Valencià foto
Orquídies silvestres del País Valencià, amb Carles Fabregat

Quan parlem d’orquídies, a moltes persones ens venen al cap imatges de flors suggeridores i extravagants , plenes de glamur i sofisticació. Solen ser les espècies tropicals, espectaculars i amb una fama coneguda. Però a terres valencianes, a prop de casa, a les nostres muntanyes, tenim les nostres orquídies. No tan espectaculars ni cridaneres, però mereixedores, sens dubte, de la nostra atenció i estima.

En Orquídies silvestres del País Valencià, Carles Fabregat ens parlarà de la nostra orquidoflora, i aportarà, per començar, algunes dades bàsiques: quantes espècies tenim, quins són els hàbitats més adients i les amenaces a que es veuen sotmeses. Seguidament, l’expert en orquídies, passarà a descriure les espècies més valuoses, incloses al Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçades, i detallarà aspectes rellevants de la seua taxonomia, ecologia i distribució. La xarrada, com no, anirà acompanyada de nombroses fotografies per poder gaudir de la bellesa de les orquídies així com conèixer la seua presència al nostre territori.

Carles Fabregat és especialista en botànica i doctorat en Ciències Biològiques per la UV amb la tesi Estudi florístic i fitogeogràfic de la comarca de l’Alt Maestrat. Ha treballat com a professor associat de Botànica a la UV, en la Conselleria de Medi Ambient, i com a investigador vinculat al Jardí Botànic de la UV. Ha participat en projectes i publicacions com l’Atles i Llibre vermell de la flora vascular amenaçada d’Espanya, l’Atles de la flora d’Aragó, Flora endèmica, rara o amenaçada de la Comunitat Valenciana i Orquídies silvestres de la Comunitat Valenciana. Actualment és consultor ambiental i es troba coordinant la segona fase del projecte de Cartografia d’Hàbitats de la Comunitat Valenciana.

La xarrada Orquídies silvestres del País Valencià s’emmarca dins del cicle “Maig, mes de les orquídies” del Botànic, dedicat a una família botànica, la de les Orchidaceae, de les més grans que existeixen, amb més de 850 gèneres i 30.000 espècies conegudes, més tots els híbrids naturals o creats per les persones. Aromes, colors i, sobretot, experiències compartides al voltant de les orquídies són el denominador comú d’un cicle dedicat a unes plantes que sempre aconsegueixen fascinar els nostres sentits.

 

Data 24 de maig de 2018 de 19:00 a 20:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Sala Hort de Tramoieres. Jardí Botànic UV. C/ Quart 80

 
Organitza

Jardí Botànic de la Universitat de València.

www.jardibotanic.org

 

Contacta cicbotanic@uv.es

 
Més informació