• Agenda mòbil UV

La Universitat de València i els seus entorns naturals: L'Horta de València

Període de l'esdeveniment: De 7 de març de 2013 a 24 de març de 2013. Dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:00 a 21:00.

 

Lloc de realització: Centre d'Art Villa Eugenia Carrer Peset Aleixandre, 44 Godella

 
Descripció:

L’Horta de València, la més poblada i densa (2.500 hab/km2) de totes les comarques valencianes, està composta per 44 municipis on viuen més d’un milió i mig d’habitants.

L’Horta de València, dita així per l’abundància de conreus d’horta que hi hagut històricament, ha experimentat al llarg de les últimes dècades un intens desenvolupament urbà que ha derivat en la reducció del nombre d’hectàrees d’hortalisses.

Aquesta exposició ens mostra la complexa relació que hi hagut històricament entre la ciutat i l’horta de València, que de vegades ha estat d’harmonia i interdependència, però a voltes de conflicte –avalots dels hortolans contra la ciutat– i de depredació –de les forces econòmiques urbanes envers l’horta. L’ exposició tracta a més altres aspectes al voltant de l’Horta de València des del punt de vista de l’educació mediambiental, la biodiversitat (flora, vegetació, fauna), la geografia humana (expansió urbana en detriment de l’horta, xarxa de regs), la geografia física (el clima i la geomorfologia), la història de l’art (environmental art, els horts de taronges) i la història (on destaquen les referències al Tribunal de les Aigües).

Horaris: de dimecres a diumenge de 10 - 14h i de 17 a 21 hores

 
Organitza:

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. Col.labora Ajuntament de Godella. .

projeccio@uv.es

 

Contacta: vicerec.participacio.projeccio@uv.es unitatsuport@uv.es

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies