Introducció a les neurociències
1. Neuroanatomía i neurobiologia
Cèl·lules del sistema nerviós: estructura i funció. Comunicació química. Anatomia del sistema nerviós. Relació del SN amb altres sistemes de control. Mètode i tècniques dels estudis neurocientífics.

2. Neuroquímica i Psicofarmacología
Història, concepte i metodologia de la *psicofarmacología. Bases biològiques i tractament
psicofarmacològic dels diferents trastorns mentals.

3. Psicoendocrinología
Història, concepte i metodologia de la psicoendocrinología. Organització general del sistema endocrí. Hormones i metabolisme. Desenrotllament i cicle vital. Orientació i identitat sexual. Conducta sexual, vinculació afectiva i hormones implicades. Interacció social, conflicte i hormones. Indicadors psicobiológicos de l'estrés. Correlats hormonals de l'estat d'ànim.

4. Psicoinmunología
Introducció al sistema immunològic. Principals indicadors immunològics analitzats.
Interaccions entre el sistema immune i els sistemes nerviós i endocrí. Psiconeuroimmunología dels processos patològics. Futurs estudis.

5. Genètica de la conducta
Bases cel·lulars i moleculars de l'herència. Tipus de transmissió gènica. Herència mendeliana. Herència poligènica: interacció gens/ambiente.
Introducció a la neurocriminología
1.- Introducció a l'estudi de la violència

1.1.- Introducció fenomenològica. En este tema s'aborda la conducta violenta al llarg de tota la vida de l'ésser humà i en tots els contextos en tots els contextos en els quals es desembolica. A més, també s'estudia la seua aparició en la ficció i en l'àmplia gamma que oferixen les noves tecnologies.

1.2.- Concepte i tipus de violència. Este tema se centra en mostrar que la violència no és un sol tipus de conducta, sinó que adopta formes molt diferents, és perpetrada tant per individus aïllats com per grup organitzats, duta a terme contra un mateix o una multitud, i es realitza en contextos molt diferents que varien des del domicili particular a una ciutat. Per això, s'estudien les diferents definicions de violència, així com les diferents classificacions de la tipologia de la conducta violenta.

1.3.- Estadístiques de violència. En este tema es fa una aproximació als estudis que es duen a terme per a determinar la incidència de les diferents conductes violentes en les societats, així com les institucions que les duen a terme, com entendre les diferents dades estadístiques que oferixen i quines són les fonts per a obtindre els estudis estadístics.

1.4.- Estudi científic de la violència. En este tema s'aborda l'estudi científic de la conducta violenta que s'anirà desenrotllant en les altres assignatures del Diploma. A més, s'estudien les diferents teories que han sorgit per a explicar les causes de la violència i les diferents aproximacions actuals per a abordar l'estudi científic des del mètode biopsicosocial.

2.- APLICACIÓ DE LA INVESTIGACIÓ NEUROCRIMINOLÓGICA

2.1.- Principals Aplicacions de la Neurocriminología.

2.2.- Comunicació No Verbal: Llenguatge corporal. Paralenguaje. *Proxémica. Artefactes. Hàptica, cronémica i olfática.
Bases neurobiològiques de la violència
1. Cervell i violència: Sistema Nerviós Central i Sistema Nerviós Autònom Estructures *neuroanatómicas implicades en la violència. Primeres aproximacions i estudis de neuroimatgeria. Models explicatius.

2. Neuroquímica de la violència: Serotonina, Catecolamines i altres substàncies
El rol de la serotonina en la violència. Catecolamines i agressió. GABA i altres substàncies implicades. Interacció dels neurotransmissors amb els esteroides gonadals.

3. El sistema endocrí: Testosterona, cortisol i altres hormones implicades en la violència Testosterona i violència: una complexa interacció. Eix hipotàlem-hopófiso-adrenal i violència. Estrògens i progestàgens: el seu rol en la violència humana. Altres hormones i violència.

4. Gens i violència: principals marcadors genètics
Cromosomes sexuals i violència. Polimorfismes genètics. Herència poligènica: la importància de l'ambient en l'expressió dels gens de la violència.

5. El paper de la immunitat en la violència: marcadors més destacats Immunitat i violència. Principals indicadors immunològics analitzats. Futurs estudis.