Introducció. Tècniques Instrumentals. |
Conceptes bàsics de Química: Estequiometria, Termoquímica, Cinètica, Reactivitat àcid-base, Reactivitat Redox, bases de la Química orgànica, ...Tècniques instrumentals: Espectroscòpia UV, Espectroscòpia IR, Cromatografia de gasos, HPLC, Espectrometria de masses, ... |
|
Organització industrial: control de qualitat, legislació i medi ambient. |
Conceptes bàsics de qualitat i control de qualitat. Requisits del producte i disseny; del procés; de les matèries primeres; de l'equip i les instal·lacions i el seu manteniment; de l'anàlisi de les dades... Conceptes bàsics de medi ambient: sostenibilitat i impacte ambiental dels processos industrials; aigües residuals; emissions atmosfèriques; residus sòlids; contaminació de sòls... Legislació (normativa i regulacions) a la indústria química: REACH, CLP, IPPC, ... Seguretat i higiene a la indústria Química. |
|
Materials químics a la indústria I: electroquímica, bateries; plàstics i reciclatge de plàstics. |
Introducció a la Electroquímica (principis bàsics de l'electroquímica, reaccions redox i transferència d'electrons, bateries i dispositius d'emmagatzematge d'energia), tipus de bateries i aplicacions (funcionament i principis d'emmagatzematge; desenvolupaments tecnològics i futures tendències en bateries); químiques dels plàstics, aplicacions industrials dels plàstics); ús de plàstics en la fabricació i disseny de productes (desafiaments ambientals i reciclatge de plàstics, impacte ambiental dels plàstics, mètodes de reciclatge i les seves implicacions, normativa i regulacions). |
|
Materials químics a la indústria II: fertilitzants i fitosanitaris; detergents i tensoactius; additius alimentaris. |
Impacte dels fitosanitaris i fertilitzants a la productivitat agrícola. Característiques dels productes fitosanitaris i dels fertilitzants. Tipus, propietats i mitjans d'acció dels productes fitosanitaris (plaguicides, fungicides, herbicides, hormones i factors de creixement...). Classificació i modes dacció dels fertilitzants. Característiques i classificació dels productes d'higiene industrial i personal (detergents, sabons i surfactants). Mecanismes dacció. Formulació. Additius alimentaris: definició, classificació i usos. |
|