Requisits titulació

Graduats o diplomats en Fisioteràpia i estudiants de quart grau de fisioteràpia.

Criteris admissió

L'òrgan encarregat de la selecció és la Comissió Acadèmica del Màster que en el procés de selecció, tindrà en compte els següents criteris:
-Adequació de la titulació.
-Ordre de preinscripció.
-Qualificacions obtingudes en els estudis esgrimits per a l'admissió .
-Experiència professional en l'àmbit d'especialització del Màster.
-Acreditació de nivell d'anglés per organisme oficial.

Resultats d'aprenentatge

El Màster de Formació Permanent en Fisioteràpia Especialitzada en Sòl Pèlvic té com a objectiu principal formar a professionals sanitaris en el diagnòstic, prevenció i tractament de disfuncions del sòl pèlvic, tant en persones amb anatomia femenina com masculina, així com en la infància. Al llarg del programa, es desenvoluparan competències i habilitats avançades, integrant les tècniques i tecnologies més innovadores, basades en l'evidència científica i el raonament clínic. A més, es donarà especial importància a l'avaluació integral, el diagnòstic i la intervenció de manera inclusiva, tenint sempre en compte la perspectiva de gènere i les diferents necessitats al llarg de les etapes de la vida.

Els resultats d'aprenentatge esperats per a les persones participants inclouen:

Diagnòstic, prevenció i tractament de disfuncions del sòl pèlvic en totes les etapes de la vida: L'alumnat adquirirà les competències necessàries per a diagnosticar, previndre i tractar disfuncions del sòl pèlvic, tant fisiològiques com fisiopatològiques, en persones de qualsevol sexe i en la infància. Això inclou el maneig de patologies comunes i específiques de cada grup, considerant les diferències i particularitats de cada pacient i #basar sempre en el coneixement més actualitzat.

Valoració integral des d'un enfocament biopsicosocial i inclusiu: Els estudiants desenvoluparan la capacitat de realitzar una valoració eficient, que permeta identificar les estructures i funcions alterades, les limitacions en l'activitat i les restriccions en la participació, a més de considerar els aspectes psicosocials rellevants. Aquesta valoració es durà a terme sota un enfocament biopsicosocial que respecte la diversitat dels pacients, integrant sempre una perspectiva de gènere per a una atenció personalitzada i justa.

Intervencions basades en l'evidència científica i el raonament clínic: S'ensenyarà als estudiants a implementar intervencions de fisioteràpia segures, eficaces i adaptades a cada cas, basades en l'evidència científica més recent. L'enfocament serà sempre el d'un raonament clínic rigorós, on s'integrarà la presa de decisions informades i compartides amb les persones usuàries i els seus entorns, respectant les seues preferències i valors.

Model de fisioteràpia inclusiva i col·laborativa: Els estudiants aprendran a aplicar un model de fisioteràpia inclusiva, sensible a les necessitats tant físiques com emocionals del pacient. Aquest enfocament també inclourà la col·laboració interprofessional, amb l'objectiu de proporcionar una atenció integral que tinga en compte tots els factors que afecten la salut pèlvica.

Estratègies educatives per a la promoció de la salut pèlvica: El màster permetrà desenvolupar estratègies educatives orientades tant a les persones usuàries com al propi professional, promovent canvis de comportament dirigits a la millora de la salut pèlvica. S'ensenyaran pràctiques preventives que afavorisquen el benestar del sòl pèlvic al llarg de totes les etapes de la vida.

Comunicació eficaç en la relació terapèutica i interprofessional: Els estudiants seran capacitats en l'ús d'una comunicació efectiva, tant en la relació terapèutica com en el treball col·laboratiu amb altres professionals. Aprendran a transmetre els resultats de les valoracions, els objectius i els avanços del tractament de manera clara, respectuosa i empàtica, creant un entorn de confiança amb les persones usuàries i les seues famílies.

Ètica professional i sensibilitat enfront dels estereotips de gènere: Es fomentarà el desenvolupament d'un comportament ètic en l'exercici professional, que respecte les necessitats de les persones usuàries i s'adherisca als estàndards de qualitat en la fisioteràpia. Es posarà especial èmfasi en l'atenció als estereotips de gènere i altres factors socials que puguen influir en l'accés i la qualitat de l'atenció sanitària, promovent l'equitat i la inclusió.

Compromís amb la millora contínua i l'aprenentatge professional: L'alumnat es comprometrà amb la millora contínua de la seua pràctica professional, desenvolupant la capacitat per a autoevaluarse i reconéixer les seues necessitats d'aprenentatge. Així mateix, aprendran a identificar quan buscar suport professional addicional, assegurant una actualització constant de coneixements i habilitats per a proporcionar la millor atenció possible.

En resum, el Màster de Formació Permanent en Fisioteràpia Especialitzada en Sòl Pèlvic proporciona una formació integral i actualitzada, que no sols aborda els aspectes tècnics i científics de la fisioteràpia del sòl pèlvic, sinó que també promou una atenció inclusiva, respectuosa i equitativa per a totes les persones, independentment del seu sexe, identitat de gènere o etapa de vida.