Màster Propi en Addicció al Joc: Fonaments Teòrics, Prevenció i Tractament Psicològic

Objectius

A més dels riscos ja esmentats del joc patològic, cal esmentar que existeixen molt pocs programes sobre la prevenció que es fonamenten científicament i es basen en l'evidència. D'altra banda, la prevenció de l'addicció al joc només s'aborda pel programa Ludens així com en el Diploma d'Expert: Addicció al Joc i Addiccions Comportamentals de la Facultat de Psicologia de la nostra Universitat. Per tot això, en tractar-se d'un tema que ha anat adquirint una rellevància cada vegada major, conjuminat a la demanda de professionals qualificats i dedicats a la prevenció de les addiccions, el Màster Propi en Addicció al joc s'ha convertit en una eina de formació de gran importància.

D'aquesta forma, el Màster Propi en Addicció al joc inclou informació valuosa, completa i pràctica per als professionals de la salut interessats a especialitzar-se en aquesta àrea de coneixement. Per a això s'inclouen fonaments teòrics, prevenció i tractament psicològic com a mitjans per a donar solució a les necessitats a través d'una formació especialitzada on s'aborden a profunditat els factors de risc i prevenció d'addicció al joc, dotant d'eines per a implementar el programa Ludens en cercles escolars i comunitaris.


Avantatges de cursar el Màster Propi en Addicció al joc:

1. Tindre coneixements per a l'aplicació del programa Ludens com a programa de prevenció desenvolupat a la Universitat de València i acreditat per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Està basat en el coneixement científic sobre el joc i addicció a aquest, com de la realitat social del joc a Espanya.

2. Conéixer i aplicar la guia clínica de tractament psicològic de l'addicció del joc, també desenvolupada per la Universitat de València i validada en centres de tractament d'altres comunitats autònomes, demostrant la seua eficàcia en el tractament de l'addicció al joc online.

Curs acadèmic Curs 2020/2021

ÀreaÀrea de Psicologia

Tipus de cursMàster Propi

Modalitat:Semipresencial

Preu matrícula 975 € (Importe preu al públic)
  

Termini de preinscripció30/09/2020

Data d'inici curs 15/10/2020

Data de finalització curs 30/12/2021

Edició1 ª

Codi títol20531010

Crèdits:60.00 Crèdits ECTS

Horari

Semipresencial,

Lloc d'impartició

Semipresencial

Eixida professional

La ludopatia, coneguda com a addicció al joc, joc patològic o trastorn de joc, es tracta d'un problema de salut que afecta el 0,72% de la població a Espanya. Els avanços tecnològics també estan generant un augment d'aquesta xifra, a causa de les noves modalitats de joc online, i ho estan convertint en un problema sociosanitari que afecta sobretot la població juvenil i adolescent. En aquest sentit, la Universitat de València, en atenció a les necessitats de la població universitària i de la societat en el seu conjunt, presenta una nova edició del Màster Propi en Addicció al joc: fonaments teòrics, prevenció i tractament psicològic. Aquesta addicció afecta a nivell social i són precisament les condicions socials les que determinaran la magnitud del problema. S'ha observat una proliferació de tipus i llocs de joc online des de la seua legalització a través de la Llei 13/2011 de regulació del joc, la qual cosa ha ocasionat un augment en la seua prevalença, principalment en adolescents, joves i adults joves. A més, l'addicció al joc implica greus conseqüències a la família, tant a nivell econòmic com en les relacions. Tot això sense comptar amb l'afectació sanitària, que d'acord amb l'OMS i l'Associació Estatunidenca de Psiquiatria, el joc patològic es considera una malaltia mental. Tots aquests factors fan necessària la creació d'una especialitat per als professionals de la salut i per a això existeix el Màster Propi en Addicció al joc. A través del Màster Propi en Addicció al joc, els professionals sanitaris que l'aproven adquiriran les següents destreses i habilitats pràctiques: - Tindre un coneixement en profunditat de l'addicció al joc i de les principals dimensions que expliquen la seua aparició i manteniment. - Conéixer i ensinistrar-se en el maneig del programa de prevenció *Ludens. - Conéixer en profunditat el protocol de tractament psicològic de l'addicció al joc. Sent considerada l'addicció al joc com un problema de salut pública, sobretot amb les actuals modalitats de joc online, és fonamental que els professionals dedicats a la intervenció i prevenció d'addiccions coneguen les eines eficaces existents per a implementar-les en els seus respectius camps d'actuació, i el Màster Propi en Addicció al joc ofereix resposta a això.

Requisits d'accésLa docencia se adaptará a los requisitos que vengan establecidos por reglamento Estatal y por las directrices que indique nuestra Universidad (presencial, semipresencial u on-line) que tiene la potencia suficiente para realizar esta transformación sin menoscabo de la calidad docente

Direcció

Organitzador

Departament de Psicologia Bàsica

Direcció

Mariano Chóliz Montañés
Departament de Psicologia Bàsica. Universitat de València
Catedrático de Universidad
Més Informació

Telèfon

963 262 600

E-mail

Estic interessat en aquest curs
 
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per informar-te del que necessites.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.