Es crea la Càtedra de Joventut UV-IVAJ (2022)

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 25 d’octubre de 2022
Adolescents al parc

Aquesta nova càtedra, fruit de l'acord entre la Universitat de València i l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), pretén fomentar el desenvolupament del coneixement, la investigació i la innovació en temes relacionats amb les polítiques de joventut.

La càtedra desenvoluparà activitats formatives, culturals, d'investigació i d'extensió universitària orientades cap al coneixement i la difusió permanent de la realitat de les persones joves i de les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana. 

En concret, tal com recull el conveni de col·laboració subscrit entre la UV i l'IVAJ, al llarg de 2022 es contempla l'organització de cursos i activitats de formació, jornades, investigacions i conferències en matèria de joventut; la posada en marxa de línies d'investigació conjunta entre la UV i l'Observatori Valencià de la Joventut; la promoció de trobades tecnicocientífiques, a nivell nacional i internacional; l'execució de treballs de recerca, de transferència de resultats i tesis doctorals; i la potenciació de publicacions sobre temes de joventut. 

La Càtedra de Joventut UV-IVAJ serà dirigida per la professora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de València, Paz Viguer Seguí. La investigació de la doctora Viguer s'ha centrat en l'àmbit de l'Optimització Evolutiva, dedicada especialment a l'estudi i promoció del desenvolupament òptim. Durant la seua trajectòria investigadora ha dirigit i participat en nombrosos projectes d'investigació i compta amb prop de mig centenar de publicacions científiques. També són nombroses les seues aportacions a la societat mitjançant la transferència a l'àmbit aplicat dels seus treballs. Ha participat en més de 120 cursos, congressos i reunions científiques nacionals i internacionals. Ha signat prop de 25 convenis i contractes amb institucions públiques i amb associacions, que han donat importants fruits com la creació d'un model local de prevenció de la violència i promoció de la convivència que va ser adoptat per la Generalitat de Catalunya i implantat en diversos municipis. 

Seguint aquesta línia de treball, la professora Viguer es posa al front d’aquesta nova càtedra, que naix amb la vocació de conéixer més profundament la situació de la joventut en la Comunitat Valenciana, d'optimitzar les polítiques i orientar-les en relació amb les necessitats de la joventut. A més, aquesta càtedra posarà especial atenció en la formació dels professionals de la joventut, així com en intensificar la investigació en el seu àmbit d'actuació des d'una perspectiva multidisciplinària.