Reunió amb la vicepresidenta de la Generalitat per impulsar la Càtedra d’Economia Feminista

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de juny de 2018
Reunió amb Mónica Oltra

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, s’ha reunit aquest matí amb la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, al Palau dels Català de Valeriola, seu de la Vicepresidència de la Generalitat.

A la reunió han assistit la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real, la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor, i la directora de Càtedra d’Economia Feminista, Mº Luisa Moltó.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre ha destacat la importància de la Càtedra d’Economia Feminista, perquè ‘es fa necessari donar a conèixer la vessant de gènere a tota la societat, per a entre tots, aconseguir una societat més igualitària i inclusiva. ‘A soles des de l’educació, la formació i la sensibilització convertirem el respecte a l’altra persona en pilar de la nostra societat i posar així fi a la violència masclista’, ha afirmat Mestre.

Respecte a la qüestió de la diversitat, Mestre també ha reclamat un major finançament per a poder fer front a iniciatives com aquesta càtedra. La rectora ha remarcat que ‘la Universitat de València compta amb més de 1.000 estudiants amb discapacitat, però necessitem més recursos per poder atendre les necessitats que comporta la diversitat funcional’.

‘La Universitat ha de servir com a exemple a la societat en temes d’inclusió i igualtat. Per això, des de la nostra institució s’han incorporat diverses assignatures de gènere en les diferents branques del coneixement, perquè als futurs professionals de qualsevol àmbit estiguin formats en temes de gènere’, ha puntualitzat Mª Vicenta Mestre.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra ha detallat part del programa de la primera edició de l’Escola d’Estiu que organitza la Càtedra d’Economia Feminista. L’Escola naix amb la intenció de contribuir al pensament crític difonent els principis de l’economia feminista com alternativa per a orientar l’economia cap a un canvi de model més humà, just i sostenible.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha remarcat que l’Escola d’Estiu Economia Feminista, que comença el 25 de juny, està oberta a tot el públic per aconseguir que els ciutadans i les ciutadanes canvien les dinàmiques masclistes que encara queden per una societat més igualitària. ‘La societat ha avançat molt en els últims anys, però encara queda molt de camí per recórrer’, ha recordat la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La rectora Mestre ha aprofitat també per a felicitar a la vicepresidenta per la gran tasca realitzada amb el buc Aquarius i l’atenció a les persones que anaven a bord. ‘Ompli d’orgull vore el nom de la Comunitat Valenciana en aquest context d’ajuda als més necessitats, alhora que és un orgull per a la Universitat de València haver pogut col·laborar en aquest procés’, ha manifestat Mestre.

La Universitat de València i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana col·laboren en la Càtedra d’Economia Feminista que té como a propòsit la incorporació de la perspectiva de gènere en els estudis, anàlisi i aplicació de l'Economia a la Comunitat Valenciana des de l'àmbit universitari a través de la realització de diferents activitats de formació, investigació i difusió.