La catedràtica Mª Pía Calderón, triada magistrada del Tribunal Superior de Justícia

María Pía Calderón.

La catedràtica de Dret Processal de la Universitat de València María Pía Calderón ha estat triada hui dimecres pel Ple del Consell General del Poder Judicial com a magistrada del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Calderón ha aconseguit 19 dels 20 vots possibles, enfront de l’altre candidat. La processalista ha accedit en el grup de juristes de reconegut prestigi. Substitueix al també catedràtic Juan Montero, que ara tornarà a la Universitat.

Mª Pía Calderón és catedràtica de Dret Processal en la Universitat de València. Premi extraordinari de doctorat, la seua trajectòria professional ha estat vinculada principalment a la docència i investigació del Dret Processal (Civil i Penal). Ha estat docent en diverses universitats espanyoles i estrangeres tant en Llicenciatura/Grau de Dret i Criminologia com en Màsters i Cursos de Postgrau i Doctorat. Així mateix ha impartit nombroses conferències en universitats i institucions públiques i privades dins i fora de les nostres fronteres.

Ha realitzat estades d’investigació en centres i universitats de reconegut prestigi (Nova York University, Università di Bologna, University of London, Fordham University...).

Durant aquests anys ha participat en nombrosos Projectes d'investigació d’àmbit nacional i europeu (dos d’ells sota la seua direcció). I és especialista en temes relatius als drets fonamentals del justiciable, les modalitats de tutela judicial civil –incloent les mesures provisionals i cautelars–, els mitjans d’impugnació en el procés penal i els aspectes processals de l'espai europeu de llibertat, seguretat i justícia.

És autora de 10 monografies (2 en coautoria), de 29 llibres en col·laboració (amb coordinació d’un d’ells), de 40 articles en revistes nacionals i internacionals, així com de diversos comentaris de jurisprudència, recensions... Ha impartit nombroses conferències en universitats i institucions dins i fora de les nostres fronteres. Ha estat directora del Centre d'Estudis Jurídics San Pablo-CEU, membre del tribunal qualificador d’accés a la carrera judicial per la categoria de magistrat i pertany a diversos comités científics de revistes nacionals i estrangeres.
 

Data d'actualització: 28 de de setembre de 2011 13:35.

Llista de notícies