• Notícies

Científics de la NASA i l'ESA participen en un congrés sobre teledetecció organitzat per la Universitat

Acte roda premsa

Especialistes de la NASA i de l'Agència Espacial Europea (ESA) participen entre el 18 i el 22 de setembre en la cinquena edició del ‘Internacional Symposium Recent Advances in Quantitative Remote Sensing' que se celebrarà en l’Auditori de Torrent. Organitzat pel catedràtic de la Universitat de València Jose Antonio Sobrino s'intercanviaran experiències entorn de la teledetecció.

En aquesta trobada científica es posaran en comú els recents avanços en els desenvolupaments metodològics de teledetecció. 

La jornada inaugural de dilluns va comptar amb la presència de l'astronauta espanyol Pedro Duque. Torrent acollirà a més de 200 congressistes dels quals el 75% procedeixen de fora del territori nacional, en concret de més de 20 països diferents i en representació de les comunitats i agències científiques i espacials més importants del món com la NASA o l'Agència Espacial Europea.

El director de la Unitat de Canvi Global de la Universitat i president del congrés José Antonio Sobrino ha destacat la importància de la teledetecció en el moment de la història en què ens trobem ja que “ha passat a ser un aspecte que es té en compte per a la presa de decisions a nivell global” i aquest congrés permetrà “posar en comú els recents avanços en els desenvolupaments metodològics de teledetecció amb la finalitat de facilitar els intercanvis i les discussions científiques”. Per la seua banda, l'alcalde Jesús Ros ha donat les gràcies a José Antonio Sobrino per a treballar perquè “aquest tipus d'esdeveniments de rellevància internacional puguen celebrar-se en la nostra localitat” i ha parlat en representació del consistori per a la col·laborar sempre en aquest tipus d'iniciatives. 

En la presentació del simposi, celebrada a principis de mes, van participar Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, i Jesús Ros, alcalde de Torrent.

El vicerector Jorge Hermosilla va transmetre el suport per part de la institució que representa i va manifestar la gran tasca de José Antonio Sobrino per “portar l'excel·lència científica a Torrent en un àmbit en el qual cada vegada està cobrant més importància la seua aplicabilitat en qualsevol de les escales territorials”.

El simposi acollirà 5 jornades gratuïtes amb 60 conferències, triades pel Comité Científic Internacional, i 200 pòsters en sessions interactives. Els treballs aborden en general els avanços i aplicacions recents de les diferents tècniques i mètodes d'investigació utilitzats en teledetecció i, en particular, aspectes com la modelació de la radiació de superfície terrestre i la inversió; espectroscòpia Multisepectral i hiperespectral de Sensors Remots i Imatges; mesures multiangulars i multitemporals; escalat, fusió, reducció i assimilació de dades; avanços en conjunts de dades consolidades de Variables Essencials del Clima i el seu impacte derivat de la  Iniciativa de Canvi Climàtic; observació i modelització del cicle del carboni i de l'aigua; cobertura de la terra, ús i canvi; canvi global i desenvolupament sostenible; calibratge del sensor, correcció atmosfèrica i validació del producte; passius i actius microones i processament / aplicacions de dades SAR; detecció remota activa per làser i fluorescència; teledetecció d'abast proper; i missions i Serveis d'Observació de la Terra.

El congrés acabarà amb una sessió de conclusió general preparada pels presidents i participants de cada període de sessions i en les declaracions de conclusió es posarà l'accent en els punts clau de les presentacions i s'esbossaran les tendències dels futurs programes d'investigació.

Cal destacar que l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial presentarà en aquest congrés per primera vegada l'Aeronau Fénix, dedicada al suport per a l'estudi dels recursos naturals. A aquesta se sumaran moltes altres novetats i investigacions que seran presentades en primícia a Torrent.
 

Data d'actualització: 19 de setembre de 2017 08:00.

Llista de notícies
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies