Cifu presenta el seu nou disc ‘La otra acera de la luna’ a La Nau

El cantautor valencià Sergio Cifuentes Sánchez, més conegut com Cifu presenta, el pròxim dijous, dia 11 de febrer, a les 19 hores, el seu nou treball discogràfic, ‘La otra acera de la luna’ a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau.

Organitzat pel Fòrum Debats del Vicerectorat de Cultura, l’acte estarà presentat per l’escriptor i periodista Alfons Cervera i comptarà amb la participació del crític musical Albert Garcia Hernández, la veu d’Alba Díaz, i Sergi Renovell ‘El xiquet trompeta’. El cantautor estarà acompanyat a la guitarra per Ricardo Esteve. L’entrada a l’acte és lliure fins a completar l’aforament.

‘La otra acera de la luna’ és el segon treball de Cifu, produït per Ricardo Esteve, després de l’èxit de ‘De fiera en fiera’, el seu àlbum presentació. Guitarrista i compositor valencià, Cifu combina flamenc amb cançó d’autor amb un entusiasme que transcendeix les seues pròpies lletres. Ritmes amb aire flamenc i reminiscències de rumba i rock en un àlbum amb tretze noves cançons que viatgen des de la proximitat de la història fins a la globalització dels sentiments.

Fins a 20 persones han participat en el disc, músics com Rober Molina, Jesús Gimeno, Sergi Renovell i Ricardo Esteve, amb convidats de luxe com el Kanka, la cantaora Alba Díaz i el violoncel·lista Matthieu Saglio, el productor i arranjador Borja Penalba, Fernando Burgos ‘Burguitos’, el cantant tradicional valencià Josep Aparici ‘Apa’, i el grup raper Los chikos del maíz, entre altres.

Amb una major rellevància de la poesia, els temes sonen com el rumor de les primeres hores de les cafeteries: sensació de solitud i desarrelament, però també afecte, esperança i tendresa. Així queda patent en ‘Somos del parke’ i ‘Intenciones negras’. També aconsegueix fer llum a una renovada cançó pop urbana en ‘Nube” o ‘Jaulas de hierro’, les melodies infinites de les quals es contagien encomanadisses i recognoscibles.

En aquesta ocasió, s’inclouen dos temes en valencià ‘El solar de Velluters’ i ‘La perla de Tres Forques’, amb les quals manté el seu compromís amb la rica efervescent escena musical valenciana. Finalment, no falta la picada d’ullet al flamenc d’autor amb sengles homenatges a Manuel Molina i a Chano Lobato.

Aquesta és la segona ocasió en què Cifu visita la Universitat de València, ja que ho va fer el passat mes d’octubre per a oferir un concert en el Jardí Botànic dins de les activitats del Festival de Benvinguda.
 

Data d'actualització: 9 de de febrer de 2016 10:53.

Llista de notícies