Creada la xarxa Agroinncuba per al desenvolupament empresarial innovador en el sector agroalimentari

Grup d'Agroinncuba.

La xarxa AgroInncuba, orientada a millorar els nivells de desenvolupament i consolidació del teixit empresarial innovador i tecnològic del sector agroalimentari a Iberoamèrica, ha celebrat la seua primera trobada en la ciutat de Santos, Brasil, amb el propòsit de definir el pla de treball d'aquesta iniciativa per a l'any 2017 i 2018. La xarxa ha sigut promoguda pel Parc Científic de la Universitat de València.

Agroinncuba, afavorida pel programa iberoamericà de ciència i tecnologia per al desenvolupament Cyted, cerca el millorament dels nivells de desenvolupament i consolidació del teixit empresarial innovador i tecnològic del sector agroalimentari a Iberoamèrica, com a mecanisme de creació d'ocupació, riquesa i benestar econòmic de les regions participants. També pretén reforçar la capacitat de les entitats sòcies en la prestació de serveis d'acompanyament d'alt valor afegit en els seus start-ups i spin-offs incubades.

L'agenda de la trobada va estar distribuïda en quatre jornades de treball en les quals es van discutir els objectius de Agroinncuba i es van definir les activitats que permetran consolidar la xarxa en les seues línies de suport específic a l'emprenedor que inclouen: l'engegada del lloc web, la publicació d'un manual de bones pràctiques, la generació d'una plataforma de projectes de col·laboració i la implementació d'un programa pilot de landing internacional per a facilitar el contacte entre els membres i l'accés a mercats internacionals. 

Addicionalment es va realitzar una visita a l'empresa Unipar Carbocloro, reconeguda pel seu model de sostenibilitat en l'àrea de Cubatá (Cubatão), considerada en els anys 80 com una de les ciutats amb major pol·lució del món, però que a causa de la implementació de bones pràctiques per a millorar el medi ambient ha reduït aquest efecte. Es va participar, a més, de la primera jornada de l'esdeveniment ZOOTEC 2017 considerat com una vertadera marató de qualificació professional i treball en xarxa en les línies de emprendimiento en el agronegocio. 

La xarxa Agroinncuba es troba conformada pel Parc Científic de la Universitat de València i el Research Park de la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya); Inovisa (Portugal); la incubadora Minerva de la Universitat Nacional de la Plata (Argentina); Incubatec de la Universitat de la Frontera (Xile); la incubadora d'empreses do Agronegocio de Pirassununga UNITec (Brasil); el Parc Biopacífico i el Centre d'Innovació Educativa en Enginyeria de la Universitat Autònoma d'Occident (Colòmbia). Addicionalment, es va incorporar en la xarxa al centre de emprendimiento Prehndo de la Universitat Tècnica Particular de Loja (Equador). 

Segons Juan Antonio Raga, director del Parc Científc Universitat de València, “l'objectiu primari de la trobada era conèixer a tots els membres de la xarxa i planificar l'execució de les obligacions per a Cyted. El que passa és que no ens hem limitat solament a açò sinó que hem anat més enllà de les expectatives germanant-nos amb una altra xarxa Cyted en temes d'innovació. Açò enforteix les incubadores i les empreses que la integren. El programa estavella que s'ha plantejat és el de landing internacional, orientat a reforçar les relacions entre els innovadors de latinoamérica i Europa”. 

La pròxima trobada de la xarxa Agroinncuba es realitzarà en el mes de maig de 2018 en la ciutat de València Espanya i en ell s'esperen presentar els resultats de les activitats programades en el 2017.
 

Data d'actualització: 27 de de maig de 2017 08:00.

Llista de notícies