Els debats ‘Generació Jove’ de la Universitat i l’IVAJ arranquen hui amb una conferència de la coordinadora del Centro Reina Sofía

Logo de la iniciativa.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) van iniciar el curs passat ‘Generació Jove’, un cicle de debats sobre temes relacionats amb la joventut. L’edició d’aquest curs arranca hui dilluns, dia 24 d’octubre, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau de València.

La presentació d’aquesta nova edició de ‘Debats a la Nau-Generació Jove’ tindrà l’assistència del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; del secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez i del secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí.

En la sessió inaugural, Anna Sanmartín, coordinadora del Centro Reina Sofía sobre Adolescencia y Juventud de la FAD, presentarà ‘ProyectoScopio: Índices de desarrollo juvenil’, un projecte global de recopilació, sistematització i obtenció de dades per a l’anàlisi de la realitat i la socialització juvenil. L’índex està elaborat a partir de dades relatives a educació, ocupació, emancipació, vida (mortalitat, fecunditat, accidents i suïcidis) i ús de noves tecnologies. S’hi ofereix una fotografia fixa que permet comparar de manera transversal l’estat de la joventut espanyola amb l’europea, i també entre comunitats autònomes: http://www.proyectoscopio.es

‘Generació Jove’ forma part de ‘Tema Jove’, una iniciativa per la qual l’IVAJ, amb la col·laboració de la Universitat de València, acosta, a través de xarrades, taules redones o presentacions d’estudis sobre la joventut, les qüestions que més afecten aquest col·lectiu. Aquesta activitat es dirigeix especialment a professionals que treballen en aquest àmbit d’associacions, estudiants universitaris, ajuntaments o al Consell de la Joventut de la Comunitat per poder dissenyar polítiques dirigides a conéixer i millorar la situació de la joventut.

Programa ‘Debats a La Nau-Generació Jove’ 

‘Debats a la Nau-Generació Jove’ ha programat un total de cinc conferències sobre polítiques de joventut, participació, interculturalitat i comunicació, totes d’entrada lliure, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

El segon debat d’aquest cicle, titulat ‘Polítiques i programes de joventut’, tindrà lloc el dimarts 29 de novembre, i serà a càrrec de Pedro Soler, doctor en Pedagogia i professor titular al Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona.

El dimarts 31 de gener, Neus Alberich, màster en Recerca Bàsica Aplicada en Antropologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora associada en el grau d’Educació Social i Treball Social a la Universitat Ramon Llull, dissertarà sobre interculturalitat i polítiques de joventut.

El 9 de març, Mònica Figueras, doctora en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciada en Sociologia i en Ciències de la Informació per la UAB, oferirà la conferencia ‘Joventut i comunicació, ells i ells davant el consumisme mediàtic’.

El cicle es tancarà el 27 d’abril amb la ponència ‘Participació i joventut’, a càrrec de Francisco José Francès, doctor en Sociologia, professor del Departament de Sociologia II de la Universitat d’Alacant i investigador de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau.

Data d'actualització: 24 de d’octubre de 2016 08:00.

Llista de notícies