Experts de tot el món analitzen el futur dels mamífers marins i del seu ecosistema

Imatge d'un dofí.

Al llarg d'aquesta setmana se celebra a València el X Seminari Europeu sobre Mamífers Marins, una trobada dedicada a la biologia i conservació d'aquestes espècies i als riscos mediambientals per als seus espais naturals. Dirigit pels professors Juan Antonio Raga (Universitat de València) i Peter Evans (Universitat de Bangor, Regne Unit), el congrés té lloc a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i es completa amb estades en laboratoris de la Universitat de València.

Tots hem llegit o vist històries sobre dofins que mostren la seva intel·ligència, un fet que els fa propers a les persones. La seva proximitat fa que puguen ser útils per analitzar malalties que compartim i per les quals mostren millors defenses que els humans. El mateix succeeix amb altres mamífers marins, com les balenes, les foques o els lleons marins. 

Malgrat les denúncies dels grups ecologistes, moltes poblacions són vulnerables o estan en perill d'extinció a causa d'una explotació que busca obtenir greix, oli, ivori i pell. Per evitar aquesta situació s'han desenvolupat multitud de proteccions a nivell internacional. Prou recordar el litigi amb Japó per evitar la caça de balenes, que va arribar a resoldre's en l'ONU. 

D'altra banda, cal analitzar les conseqüències que les accions de l'home tenen en l'hàbitat d'aquests animals, ja que qualsevol variació en l'espai vital suposa posar en risc la seva continuïtat. El desglaç produït pel canvi climàtic o la contaminació són factors de risc per a la supervivència de qualsevol espècie, sent aquestes variacions produïdes per l'acció de l'home.

València és aquesta setmana un punt de trobada dels millors experts en mamífers marins, que discuteixen sobri els últims avanços per conèixer i tractar les malalties dels mamífers marins, al costat de l'anàlisi dels riscos mediambientals que danyen els seus espais naturals. Es tracta del Desè seminari europeu sobre mamífers marins, que aquest any centra el seu debat en el camp de la Biologia i la Conservació.

Dirigit pels professors Juan Antonio Raga (Universitat de València) i Peter Evans (Universitat de Bangor, Regne Unit), el congrés té lloc a la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) i es completa amb estades en laboratoris de la Universitat de València, on s'engeguen les últimes tècniques d'obtenció i anàlisi de dades. Participen experts universitaris, alts càrrecs de protectores d'animals i representants d'empreses que realitzen prospeccions marítimes, a més de biòlegs i veterinaris. 

Es pot accedir a tota la informació en  http://ir.uv.es/RX6LYpE

Data d'actualització: 2 de de setembre de 2014 13:32.

Llista de notícies