
Guillermina Font, catedràtica de Toxicologia del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València, ha sigut elegida membre del comité científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició. Llicenciada en Farmàcia a Granada i doctora per la Universitat de València, Font és farmacèutica especialista en Anàlisi i Control de Medicaments i Drogues.
Desenvolupa la seua tasca docent i investigadora en el Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València, el qual ha dirigit entre 2002 i 2008.
Des de 2009 és directora del Màster en Qualitat i Seguretat Alimentària. En l’actualitat, presideix l’Associació Espanyola de Toxicologia, càrrec que ocupa des de 2007, i el Comité Espanyol de Toxicologia del International Council for Science (CE-ICSU) des de febrer de 2008. És membre de la Federation of European Toxicologists & European Societies of Toxicology (EUROTOX), de la Society of Toxicology (SOT) i de la Hispanic Organization of Toxicology (HOT).
La seua carrera professional ha estat relacionada amb l’avaluació de riscos toxicològics en l’àmbit de la seguretat alimentària, i sobreixen com a principals línies de recerca l’avaluació de riscos per exposició a residus de plaguicides, de medicaments veterinaris i micotoxines, abordant aspectes analiticotoxicològics, de bioaccessibilitat i biodisponibilitat, sinergisme, avaluació de la toxicitat in vitro i in vivo i de procediments per a disminuir la seua presència en aliments.
En aquest context, destaca la seua participació en quinze projectes de recerca, més de cent cinquanta publicacions, i la direcció de catorze tesis doctorals.
Data d'actualització: 26 de de març de 2013 10:20.
Llista de notícies