L’IDH i el Col·legi Notarial plantegen solucions als desnonaments

Logo de l'IDH.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH) ha organitzat, amb al Col·legi Notarial de València, una jornada per a debatre i plantejar solucions als desnonaments, que ha comptat amb la participació de la defensora del poble, Soledad Becerril; del jutge degà de València, Pedro Viguer; i l’advocada de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, María José Guiralt, entre altres experts. La jornada s'ha celebrat aquest dijous, 28 de febrer, al Col·legi Notarial de València (C. Pascual i Genís 21).

Els directors de la jornada, Consuelo Ramón (directora de l'IDH) i César Belda (degà del col·legi), han obert la sessió a les 16:15 hores, per a donar pas a la intervenció de Soledad Becerril, qui ha parlat sobre l’actuació de la institució del Defensor del Poble en la crisi dels desnonaments. A les 17 hores, va intervindre la consellera d’Infraestructures, Isabel Boning, sobre les mesures socials i administratives per a pal·liar els efectes dels desnonaments. Mitja hora més tard, el notari Joaquín Borrell va abordar la qüestió de les millores de la constitució de garanties immobiliàries i de les execucions extrajudicials. A les 18:15 hores, l’advocada de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, María José Guiralt, parlà sobre el dret a l’habitatge en època de crisi. A continuació (18:45 hores), el jutge degà de València, Pedro Viguer, va fer una intervenció centrada en les propostes legislatives per a garantir el dret a l’habitatge. Finalment, a les 19:15 hores, tancà l’atapeïda jornada el professor de Dret Constitucional i membre de l’IDH Fernando Flores, qui va parlar sobre els desnonaments i les necessàries garanties dels drets humans.

Creat en l’any 2005, i dirigit en l’actualitat per la professora Consuelo Ramón, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València ha rebut del Ministeri d’Educació la Menció d’Excel·lència pel seu programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. L’IDH va obtindre en 2008 una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010. L’institut forma part d’un projecte en el qual participen dotze grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. El projecte seleccionat es denomina ‘El temps dels drets’ i el seu investigador principal ha sigut el professor Gregorio Peces-Barba. Consolider-Ingenio 2010 és la principal via de finançament del Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011 per a projectes d’alta qualitat. Va ser la primera ocasió que un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtindre una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

+Info: http://idh.uv.es/ 

Data d'actualització: 1 de de març de 2013 08:11.

Llista de notícies