El Ministeri d’Educació concedeix la Menció cap a l’Excel·lència a 18 doctorats de la Universitat

Rectorat de la Universitat de València.

El Ministeri d’Educació ha concedit la Menció cap a l’Excel·lència a 18 doctorats de la Universitat de València, amb vigència des del curs 2011-2012 fins al 2013-2014. La menció que atorga el ministeri a través de la Secretaria d’Estat d’Universitats distingeix aquells programes de doctorat que destaquen pel seu prestigi i especial projecció internacional. La Universitat és la primera de les universitats valencianes en nombre de Mencions cap a l’Excel·lència rebudes.

Els doctorats distingits són els programes oficials de Doctorat en Física; Biotecnologia; Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Matemàtica Computacional; Pensament Filosòfic Contemporani; Ètica i Democràcia (en el qual també participa la Universitat Jaume I de Castelló); Direcció d’Empreses; Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional.
També han rebut la Menció cap a l’Excel·lència el Programa Oficial de Doctorat en Estadística i Optimització (amb la Universitat Politècnica de València); Enginyeria Química, Ambiental i de Processos; el Programa Oficial de Doctorat en Ciències de l’Alimentació; el de Psicologia dels Recursos Humans; i el Doctorat en Fisiologia.

Un altre dels programes distingits és el Doctorat en Nanociència i Nanotecnologia on també participen les universitats Jaume I, de Castella-la Manxa, d’Alacant i de La Laguna. El Programa Oficial de Doctorat en Biodiversitat; en Neurociències; en Història de l’Art (juntament amb la UJI), el Programa Oficial de Doctorat en Química; i el Programa Oficial de Doctorat en Màrqueting (juntament amb la UJI i la Universitat d’Alacant) completen les 18 Mencions cap a l’Excel·lència rebudes per la Universitat de València.

També han rebut la distinció alguns programes d’unes altres universitats, en els que participa la Universitat de València. Són el Programa Oficial de Doctorat en Matemàtiques de la Politècnica de València; Història Contemporània de la Universitat del País Basc; el de Banca i Finances Quantitatives de la mateixa Universitat; Electroquímica, Ciència i Tecnologia de la Universitat de Burgos; i Química Teòrica i Modelització Computacional de la Universitat Autònoma de Madrid.

Amb la resolució, signada pel secretari general d’Universitats, Màrius Rubiralta, aquests programes podran fer constar en la seua publicitat l’expressió “Programa de doctorat distingit amb Menció cap a l’Excel·lència pel Ministeri d’Educació”, amb indicació dels cursos acadèmics per als quals ha sigut concedida.

“Els programes de doctorat que han obtingut la Menció cap a l’Excel·lència -diu la resolució- constituiran un referent internacional. La relació de programes que han sigut distingits amb aquesta menció s’incorporarà al Sistema Integrat d’Informació Universitària -SIIU-, en el qual constarà informació actualitzada relativa al seguiment de dites mencions”.

Data d'actualització: 19 de d’octubre de 2011 09:10.

Llista de notícies