La Nau acull la presentació del llibre sobre empatia a l’empresa del professor Luis Moya Albiol

El professor Luis Moya Albiol.

El professor de Psicologia de la Universitat de València Luis Moya Albiol presenta ‘La empatía en la empresa’ (Plataforma Editorial, 2016), aquest dimecres, 4 de maig, a les 19 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. El llibre planteja l’empatia com a capacitat humana vital tant en l’esfera privada com en el món laboral.

A més de la intervenció de l’autor, la presentació tindrà les intervencions d’Ismael Quintanilla, professor titular de Psicologia del Treball a la Universitat de València, i de Roberto Luna, catedràtic d’Organització d’Empreses a la Universitat de València.

La publicació pretén servir de manual sobre l’empatia i les seues aplicacions en el món laboral, beneficis, àmbits d’aplicació, així com oferir unes guies bàsiques per ser més empàtics.

En un moment de trànsit d’un model competitiu cap a un altre de més cooperatiu, en el qual s’han de tindre en compte les persones, i les seues emocions i circumstàncies, els seus interessos i capacitats, l’empatia en empreses i institucions de tota mena es manifesta com a una eina imprescindible per a un major rendiment i millors relacions laborals.

L’autor assenyala que és “fonamental tindre líders empàtics, tant en grans i mitjanes empreses com en el xicotet negoci, per estar cara al públic, perquè funcionen les relacions entre companys, perquè puguem entendre els nostres superiors” i que tot això redunda en millors resultats, més productivitat i beneficis socials i econòmics.

L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

L’autor
Luis Moya Albiol és professor titular acreditat a catedràtic del Departament de Psicobiologia de la Universitat de València. És doctor en Psicologia i Premi Extraordinari de Doctorat per aquesta universitat. Fa docència en els estudis de Psicologia i Criminologia i és director del primer Màster en Neurocriminologia. Dirigeix un equip d’investigació sobre Neurociència Social, centrat tant en l’estudi de l’estrés social i la violència, com en el de la cooperació, la neurofelicitat i l’empatia. Actualment, du a terme a més investigacions sobre la gestació subrogada com a model d’empatia i altruisme. Ha publicat més de 100 articles en revistes científiques, dirigit diversos projectes d’investigació i tesis doctorals, i és autor del manual universitari ‘Neurocriminología’ (Pirámide, 2015) i dels llibres de divulgació científica ‘La empatía, entenderla para entender a los demás’, ‘Escucha tu cerebro, la clave de la neurofelicidad’ i ‘La empatía en la empresa’ (Plataforma, 2014, 2015 i 2016, respectivament). Es distingeix a més per la seua contribució a la divulgació de la ciència en televisió, ràdio, revistes especialitzades i premsa.
 

Data d'actualització: 3 de de maig de 2016 12:09.

Llista de notícies