
El professor de Psicologia de la Universitat de València Luis Moya Albiol presenta ‘La empatía en la empresa’ (Plataforma Editorial, 2016), aquest dimecres, 4 de maig, a les 19 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. El llibre planteja l’empatia com a capacitat humana vital tant en l’esfera privada com en el món laboral.
A més de la intervenció de l’autor, la presentació tindrà les intervencions d’Ismael Quintanilla, professor titular de Psicologia del Treball a la Universitat de València, i de Roberto Luna, catedràtic d’Organització d’Empreses a la Universitat de València.
La publicació pretén servir de manual sobre l’empatia i les seues aplicacions en el món laboral, beneficis, àmbits d’aplicació, així com oferir unes guies bàsiques per ser més empàtics.
En un moment de trànsit d’un model competitiu cap a un altre de més cooperatiu, en el qual s’han de tindre en compte les persones, i les seues emocions i circumstàncies, els seus interessos i capacitats, l’empatia en empreses i institucions de tota mena es manifesta com a una eina imprescindible per a un major rendiment i millors relacions laborals.
L’autor assenyala que és “fonamental tindre líders empàtics, tant en grans i mitjanes empreses com en el xicotet negoci, per estar cara al públic, perquè funcionen les relacions entre companys, perquè puguem entendre els nostres superiors” i que tot això redunda en millors resultats, més productivitat i beneficis socials i econòmics.
L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.
L’autor
Luis Moya Albiol és professor titular acreditat a catedràtic del Departament de Psicobiologia de la Universitat de València. És doctor en Psicologia i Premi Extraordinari de Doctorat per aquesta universitat. Fa docència en els estudis de Psicologia i Criminologia i és director del primer Màster en Neurocriminologia. Dirigeix un equip d’investigació sobre Neurociència Social, centrat tant en l’estudi de l’estrés social i la violència, com en el de la cooperació, la neurofelicitat i l’empatia. Actualment, du a terme a més investigacions sobre la gestació subrogada com a model d’empatia i altruisme. Ha publicat més de 100 articles en revistes científiques, dirigit diversos projectes d’investigació i tesis doctorals, i és autor del manual universitari ‘Neurocriminología’ (Pirámide, 2015) i dels llibres de divulgació científica ‘La empatía, entenderla para entender a los demás’, ‘Escucha tu cerebro, la clave de la neurofelicidad’ i ‘La empatía en la empresa’ (Plataforma, 2014, 2015 i 2016, respectivament). Es distingeix a més per la seua contribució a la divulgació de la ciència en televisió, ràdio, revistes especialitzades i premsa.
Data d'actualització: 3 de de maig de 2016 12:09.
Llista de notícies